Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Νέα εφημερίδα "Τύπος Πειραιώς"

Όταν μία εφημερίδα «γεννιέται» μέσα από τον κόσμο του Internet, και μάλιστα από έναν δημοσιογράφο που εκτός από «εφημεριδάς» τυγχάνει και blogger, είναι κάπως δύσκολο γι’ αυτό τον άνθρωπο του Τύπου, να περιφρονήσει το Διαδίκτυο. Δεν είναι δυνατόν, να προσπεράσει ανερυθρίαστα το bloggάκι του προς χάριν του χαρτιού και του εφήμερου. Και το blogg και η εφημερίδα έχουν τη χάρη τους. Το blogg επειδή σου προσφέρει την πλήρη ελευθερία για να γράψεις ό,τι θέλεις και η εφημερίδα επειδή είναι η πιό ιερή έκφραση για έναν δημοσιογράφο, που σέβεται τη δουλειά του, τους αναγνώστες και κυρίως τις έννοιες Άνθρωπος και Δίκαιο.
Μια τέτοια εφημερίδα προσπάθησα να δημιουργήσω και πιστεύω ότι αυτή η απόπειρα δεν θα πάει χαμένη. Μαζί με τον έμπειρο τεχνικό Αλέξανδρο Κόντο, πήραμε την απόφαση και ο καθένας από το μετερίζι του, έβαλε κόπο και χρήμα, για να έχουμε το ποθητό αποτέλεσμα.
Η εφημερίδα εκδίδεται στον Πειραιά, είναι μηνιαία, απευθύνεται στον κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ακούει στο όνομα  «Τύπος Πειραιώς», διαθέτει 32 σελίδες και ο «τοκετός» θα συμβεί τη Δευτέρα το βράδυ.
Όμως απόψε, βγαίνει στο Internet, έτσι για να την διαβάσουν πρώτα, οι φίλες και οι φίλοι που τόσα χρόνια συντρόφευε ο ένας τον άλλον διαδικτυακώς. Πριν αναρτήσω τις 32 σελίδες του «Τύπου Πειραιώς», θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, σε όσους φίλους, γνωστούς, συναδέλφους, πολιτικούς και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής, μού συμπαραστάθηκαν ηθικά, έστω και με έναν καλό λόγο. Τους ευχαριστώ πολύ! Και θέλω να γνωρίζουν ότι οι σελίδες τής εφημερίδας θα είναι γι' αυτούς πάντα ανοιχτές.
Παντελής Ξανθίδης.
* Για μεγέθυνση σελίδων: "ctrl" + ροδάκι ποντικιού

































11 σχόλια:

  1. Επειδή ξέρω πως εδώ έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με έναν αξιόλογο blogger, κι έναν γνήσιο «εφημεριδά» παλαιάς κοπής, αλλά και με ένα Δημοσιογράφο (ναι με Δ κεφαλαίο) που κάνει έργο το πιστεύω του –την πιο ιερή έκφραση- όπως λέει ο ίδιος, και δεν είναι άλλο από τούτο το «γέννημα» της νέας εφημερίδας όπως ο "Τύπος Πειραιώς"!!!

    Εύχομαι στον Παντελή, μέσα απ’ την καρδιά μου, γιατί το αξίζει και όχι μόνο… ο "Τύπος Πειραιώς" να έχει επιτυχία και όμορφα ταξίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλορυζικο το καινουριο μωρο!!!
    εξυπνο, γενναιο, πρωτοτυπο, σαν τον μπαμπα του!!!!
    κατερινα καπατου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή αρχή φίλε μου Παντελή εύχομαι το άρωμα που θα αφήσει η νέα σου προσπάθεια να ξε(σκεπάσει)την μπόχα που υπάρχει και στον δικό μας χώρο, όσων τουλάχιστον θέλουμε να αποκαλούμαστε παλιοί εφημεριδάδες.
    Λεοντίτσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Στράτο, κάποια στιγμή θα ήθελα να γράφω σαν κι εσένα.
    @ Κατερίνα, όπως θα είδες, η Ερμίνα "βρίσκεται" ακόμη ανάμεσά μας.
    @ Βασίλη, με συγκινείς ιδιαίτερα. Ίσως εμείς οι "εφημερηδάδες" θα πρέπει να θυμηθούμε, ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας, κερδήθηκε από τα ευκίνητα... σκαφάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αληθινά νέα, πλούσια, φινετσάτη, με περιεχόμενο και στάση υψηλής δημοσιογραφίας η εφημερίδα σου αγαπητέ Παντελή!
    Τι άλλο να ζητήσει ο απαιτητικός αναγνώστης; Μακάρι και οι πανελλήνιας κυκλοφορίας να της έμοιαζαν λιγάκι!
    Ευχές για επιτυχία και λαμπρό μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Παντελή,
    Καλορίζικος,
    Εύχομαι οι απόψεις και τα γραπτά σου να καθρεφτίζουν τα του Πειραιώς, είναι η τελευταία ρανίδα ιδρώτα μου που κάποτε έπεσαι σε Ελληνική γη (η του Πειραιώς) πριν εξατμισθώ στο διάστημα, σαν αστερίσκος του σύμπαντος.
    Καλή επιτυχία...
    Γαβριήλ Παναγιωσούλης
    Νέα Υόρκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα δυνατός, πάντα δημιουργικός. Τελικά το είπες και το έκανες Παντελή. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια.
    Θεοδοσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεοδοσία,
    Έχεις βάλει κι εσύ το χεράκι σου, μέχρι τον... ώμο! Γι' αυτό το "ευχαριστώ" μου είναι πολύ λίγο για τη ΦΙΛΙΑ και τη ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ που συνεχίζεις να μου προσφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή