Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Καλημέρα με 4 θέματα και μία... γαϊδουριά!


Συντονισμός δράσεων και ενεργειών
μεταξύ του δήμου Πειραιά
και του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Τον πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης της συνεργασίας που έχει ήδη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Πειραιά, έτσι ώστε να παρέχεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στήριξη και βοήθεια στα παιδιά που έχουν ανάγκη.
Μετά τη συνάντηση κ. Μώραλης δήλωσε:
«Συναντήθηκα με τον κ. Γιαννόπουλο, τον πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έναν σύλλογο που επιτελεί πολύ σημαντικό έργο για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή διατρέχουν κινδύνους. Δυστυχώς και στον Πειραιά, είναι αρκετά τα παιδιά που χρειάζονται τη στήριξή μας, κυρίως λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες. Ο κ. Γιαννόπουλος με ενημέρωσε εκτενώς για τα μέσα και τις υπηρεσίες που διαθέτει το «Χαμόγελο του Παιδιού» και συμφωνήσαμε ότι θα έχουμε μια στενότερη συνεργασία για τον συντονισμό δράσεων και ενεργειών, που στοχεύουν τόσο στην ευαισθητοποίηση του κοινού, όσο και στη στήριξη των παιδιών. Ο Δήμος Πειραιά θα είναι αρωγός και θα στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί το έργο και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως κάνουμε άλλωστε, σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται και με άλλους συλλόγους και φορείς, οι οποίοι βοηθούν αδύναμες ομάδες πολιτών».
Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, είπε:
«Είχα μια συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα, υπό την σκέπη και την αιγίδα του Δήμου, η βοήθεια που προσφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε παιδιά και οικογένειες στην περιοχή. Να αναπτύξουμε την συνεργασία μας περισσότερο, σε διάφορους τομείς: στην επικοινωνία με τα σχολεία, στην προληπτική ιατρική που μπορούμε να προσφέρουμε με τις μονάδες μας, στη διάθεση των ασθενοφόρων μας.
Πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία, αφού υπάρχει καλή διάθεση από τον κ. δήμαρχο, να υπάρξει μια πιο οργανωμένη δράση, παρά να αντιμετωπίζουμε κάθε περίπτωση παιδιού ξεχωριστά. Ευελπιστούμε ότι θα ξαναδημιουργηθεί η υποδομή του Χαμόγελου του Παιδιού στον Πειραιά, όπως υπήρχε στο παρελθόν, γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη και όπως έλεγε ο μικρός μας ιδρυτής μας στο ημερολόγιό του : «Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».
Ελπίζω ότι αυτή η προσπάθεια που γίνεται σήμερα και με τη διάθεση του Δημάρχου, να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

INTERAMERICAN
Προσφορά 2,5 τόνων τροφίμων
από τους εργαζόμενους
για άπορους και άστεγους
Συνεχίστηκε κατά το 2014, για τρίτη χρονιά, η εκστρατεία εθελοντικής κοινωνικής συνεισφοράς «Κατάθεση Αλληλεγγύης, Πράξη Ζωής» των εργαζομένων της Interamerican. Η ευαισθητοποίηση της εταιρικής κοινωνίας –διοικητικού προσωπικού και συνεργατών του δικτύου πωλήσεων- απέδωσε συγκομιδή 2,5 τόνων σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, που προσφέρθηκαν κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων κυρίως στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Από την έναρξη της εκστρατείας (2012) οι άνθρωποι της Interamerican έχουν καταθέσει συνολικά 8,2 τόνους τροφίμων σε κοινωνικούς φορείς της Αθήνας και της περιφέρειας (Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα) όπου η εταιρεία έχει σημαντική παρουσία.
Ειδικότερα το ΚΥΑΔΑ, η Interamerican το συνδράμει επιπλέον τόσο οικονομικά όσο και με τη χορηγική υποστήριξη εορταστικών γευμάτων για τους άπορους και άστεγους. Αναφερόμενη στην επαναλαμβανόμενη συνεισφορά των εργαζομένων της εταιρείας η Ελένη Κατσούλη, πρόεδρος του Κέντρου, δήλωσε:
«Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι δυνάμεις του κοινωνικού συνόλου, όπως η Interamerican, ευαισθητοποιούνται για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν σε μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση». Σημειώνεται ότι το ΚΥΑΔΑ έχει καταγεγραμμένες ηλεκτρονικά και υποστηρίζει, με κριτήρια απορίας, 6.200 οικογένειες. Το Κέντρο διατηρεί, εκτός των εγκαταστάσεων της οδού Πειραιώς, 25 λέσχες φιλίας και στα 7 διαμερίσματα του δήμου Αθηναίων, στεγάζει σε 2 κτήρια 192 άτομα και σιτίζει καθημερινά -και με τη βοήθεια της Εκκλησίας– περί τα 1.600 άτομα.
Η εμπέδωση του εθελοντισμού σε όλο το εύρος της εταιρικής κοινωνίας της Interamerican αποδεικνύεται από την ανάπτυξη του κινήματος «Εθελοντές Ζωής» με τα συμμετέχοντα μέλη, τα οποία δεσμεύονται σε πλαίσιο εσωτερικού κώδικα κοινωνικής ηθικής και δεοντολογίας, να ξεπερνούν τα 300 άτομα.
«Το επόμενο γεύμα αποτελεί, δυστυχώς, ακόμη το κυρίαρχο και αγωνιώδες αίτημα πολλών πολιτών και οικογενειών με παιδιά και οι άνθρωποι της εταιρείας συμμερίζονται αυτή την ανάγκη – όχι με την ψευδαίσθηση της συμβολής στην επίλυση του μείζονος κοινωνικού προβλήματος της φτώχειας αλλά με τη βεβαιότητα, ωστόσο, της έμπρακτης υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής που απειλούνται από τη φτώχεια» υπογραμμίζει σχετικά ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσιών σχέσεων και κοινωνικής υπευθυνότητας της Interamerican.

ΕΒΕΠ
Αγιασμός και κοπή πίτας 
των παραγωγικών φορέων 
του Πειραιά
Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ, η εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για τον ετήσιο Αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ.
Για δεύτερη, συνεχή χρονιά και έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη, αποφασίστηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου να είναι κοινή και με άλλους παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, γεγονός που επιβεβαιώνει το πνεύμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης που πρέπει να εμφορείται ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης, ιδιαίτερα αυτά τα δύσκολα χρόνια μιας πρωτόγνωρα παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.
Σύντομο χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης: Δ. Μαθιός, πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Ν. Μανεσιώτης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (ΕΣΠ), Θ. Πιτσιρίκος, πρόεδρος Ένωσης Βιοτεχνών, Εργοδοτών, Μηχανουργών Πειραιά (ΕΝΩΜΗΧΠΕ), Ν. Μαυρίκος, πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων (ΠΣΕΠ), Α. Βροντάκης, πρόεδρος Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς-Αθηνών (ΣΕΠΑ), Ν. Παρασκευόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών & Εκδοτών Πειραιά (ΣΒΕΠ), Ε. Κορκίδης, πρόεδρος Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Πειραιώς (ΣΕΑΠ) και ο Δ. Αρχοντάκης, γ.γ. Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Διοικητικών Ορίων Νομαρχίας Πειραιώς (ΕΣΕΠ).
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Η σημερινή εκδήλωση, ελπίζω να περάσει στον πολιτικό κόσμο της χώρας μας ένα δυνατό μήνυμα ενότητας και μια προτροπή για πολιτική συναίνεση και εθνική συνεννόηση. Το 2015 ξεκίνησε μέσα σε ένα κλίμα έντονης αβεβαιότητας και ανησυχίας στην αγορά, κυρίως λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η πολιτική αστάθεια, ταλαιπωρεί την οικονομία, στραγγαλίζει την αγορά, βυθίζει τη κατανάλωση, γονατίζει τη παραγωγή, στεγνώνει τη ρευστότητα και μουδιάζει όλη την επιχειρηματικότητα. Προβληματισμένοι λοιπόν, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, με πολύ υπομονή, παρακολουθούμε την αγορά να βρίσκεται στη δίνη των αλλαγών του πολιτικού σκηνικού, επισημαίνοντας με επιμονή, ότι η δημοκρατία μπορεί να μην έχει αδιέξοδα, αλλά η οικονομία έχει, και μάλιστα με πολύ σοβαρές και μετρήσιμες συνέπειες». Και πρόσθεσε:
«Προτεραιότητα όλων μας, το 2015, είναι η πολιτική και οικονομική σταθερότητα με κοινωνική αξιοπρέπεια. Σε αυτό το πλαίσιο και λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα που ισχύουν για τα Επιμελητήρια, καθώς καταργήθηκε η υποχρεωτική συνδρομή και στη θέση της θεσπίστηκε ενιαία ανταποδοτική συνδρομή των επιχειρήσεων - μελών, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Διοίκηση του ΕΒΕΠ θα κρατήσει ψηλά τη σημαία της αισιοδοξίας, κάνοντας τα πάντα για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και να βοηθήσει στη δημιουργία ισχυρών επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό και συνεχή πρόοδο».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Γιάννης Μώραλης, δήμαρχος Πειραιά, Δ. Σιούφας, τ. υπουργός και τ. Πρόεδρος της Βουλής, Χ. Φώλιας τ. υπουργός, Ι. Τραγάκης, πρώην Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής (ΝΔ) Β΄ Πειραιά, Κ. Αρβανιτόπουλος, τ. υπουργός και υποψήφιος βουλευτής (ΝΔ) Α΄ Πειραιά, Τ. Νεράντζης, τ. υπουργός και υποψήφιος βουλευτής (ΝΔ) Β΄ Πειραιά, Θ. Δρίτσας, υποψήφιος βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Α΄ Πειραιά, Κ. Κατσαφάδος υποψήφιος βουλευτής (ΝΔ) Α΄ Πειραιά, Ε. Βαμβακά, υποψήφια βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Β΄ Πειραιά, Μαρία Γιαννακάκη υποψήφια βουλευτής (ΔΗΜΑΡ) Β’ Πειραιά, Δ. Καρύδης, υποψήφιος βουλευτής (ΠΑΣΟΚ) Α΄ Πειραιά, Πέτρο Αρβανίτης, υποψήφιος βουλευτής (ΑΝΕΛ) Α’ Πειραιά, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, Πειραιά και Νήσων, δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, αντιδήμαρχοι, τοπικές Αρχές, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, διοικητής του ΙΚΑ, Κ. Μίχαλος, πρόεδρος ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ, πρόεδροι Επιμελητηρίων, ο Γ. Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, εκπρόσωποι επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων, καθώς επίσης και πολλοί επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

ΕΣΕΕ - ΕΛΑΣ
Συμφωνία συνεργασίας 
για την πάταξη των παρανομιών 
στο ηλεκτρονικό εμπόριο
Πρωτόκολλο συνεργασίας, με στόχο την προφύλαξη του εμπορικού κόσμου της χώρας αλλά και των καταναλωτών από φαινόμενα διαδικτυακής απάτης υπέγραψαν παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και του αρχηγού της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης, μετά από στενή συνεργασία και εντατική προετοιμασία 5 μηνών.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ, η αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα την επόμενη διετία μπορεί να ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ.
Για μια αγορά που αναπτύσσεται με ρυθμούς της τάξης του 25% ετησίως, όπως είναι αυτή του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι προοπτικές, τόσο για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, όσο και για τους καταναλωτές είναι εξαιρετικά ευοίωνες για το μέλλον.
Παράλληλα, οι προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού προς τις υπηρεσίες που παρέχει το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, καθώς 3 στους 10 χρήστες του διαδικτύου, ηλικίας 16-74 ετών, πραγματοποίησαν στο α’ τρίµηνο του 2014 ηλεκτρονικές αγορές ή παραγγελίες προϊόντων ή υπηρεσιών. Αναλυτικότερα, το ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου που πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές αγορές στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανέρχεται στο 29,5%, ποσοστό που υποδηλώνει αύξηση κατά 9,3% σε σχέση µε το αντίστοιχο τρίµηνο του 2013. Εξ αυτών, το 53,3% είναι άνδρες και το 46,7% γυναίκες, το 29,4% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 25 – 34 ετών, το 51,8% έχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση και το 38,7% μέση εκπαίδευση.
Όπως είναι ευνόητο, η χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου από κοινωνικές ομάδες πολλαπλής διαστρωμάτωσης επιταχύνεται και γενικεύεται, το οποίο μπορεί μεν να είναι ένα σημαντικό μεν εργαλείο στην διάθεση των επιχειρήσεων, όμως παράλληλα χρειάζεται και επιβάλλεται να εποπτεύεται και να ελέγχεται επαρκώς και αποτελεσματικά, αλλιώς μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα. Συστατικό μέρος αυτής της εποπτείας και του προληπτικού ελέγχου του ηλεκτρονικού εμπορίου αποτελεί και η συγκεκριμένη κοινή πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ και της Δίωξης του Ηλεκτρονικού εγκλήματος, το περιεχόμενο της οποίας προβλέπει τα εξής:
-Συνεργασία για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εγκατάσταση ειδικής εφαρμογής (application) στους υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα των εμπόρων και των εργαζόμενων στο εμπόριο, η οποία θα ενημερώνει για τις διαδικτυακές απάτες σε πραγματικό χρόνο και θα επικαιροποιείται καθημερινά από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με «pop up» μηνύματα.
-Κατάρτιση των εμπόρων και των συνολικά 650.000 εργαζομένων στο εμπόριο επάνω στην λειτουργία της σχετικής εφαρμογής, μέσα από:
-Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας με εύκολη και ελκυστική πρόσβαση και κανόνες χρήσης, με τελικό στόχο την «έξυπνη» ηλεκτρονική εκπαίδευση.
-Προγράμματα κατάρτισης με την μεσολάβηση του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ – πιστοποιημένου Κέντρου δια βίου μάθησης της ΕΣΕΕ) σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Την κατάρτιση θα υλοποιούν διαπιστευμένοι συνεργάτες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είτε δια ζώσης είτε με ηλεκτρονική ζεύξη.
-Πραγματοποίηση ημερίδων στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας για την παρουσίαση της εφαρμογής αλλά και την γενικότερη ενημέρωση του εμπορικού κόσμου επάνω σε ζητήματα ηλεκτρονικού εμπορίου.
Στα πλαίσια της υπογραφής του πρωτοκόλλου, η ΕΣΕΕ δώρισε προς τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένα συμβολικό ποσό για την προμήθεια και την αναβάθμιση του εξοπλισμού της. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης συνεχάρη και ευχαρίστησε την ηγεσία της ΕΛΑΣ για την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία και στην οικονομία, υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Ο εμπορικός κόσμος δημοσιοποιεί για μία ακόμη φορά την μεγάλη εκτίμηση του εμπορικού κόσμου για το σημαντικό έργο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα θετικά αποτελέσματα που αυτό έχει για την ελληνική κοινωνία και προσβλέπει στην άμεση υλοποίηση της συμφωνημένης συνεργασίας που θα θωρακίσει τους μικρομεσαίους εμπόρους και κυρίως τους καταναλωτές με «οδηγίες και οδηγούς ασφαλούς χρήσης ηλεκτρονικού εμπορίου».

ΑΦΙΕΡΩΜΑ...

Γαϊδουριά 
άνευ ορίων!
Δείγμα "ωχαδερφισμού" με... μερικά όμορφα αυτοκίνητα μερικών-μερικών! Δηλαδή κάποιων "έξυπνων" οι οποίοι έχουν αντιληφθεί ότι ο Πειραιάς έχει εξελιχθεί σε έναν μοναδικό παράδεισο αυθαιρεσίας. Όχι, θα κάτσεις να ψάχνεις για πάρκινγκ, σαν κάποια άλλα κορόϊδα! Και μη χειρότερα... Πότε; Χθες το πρωί. Πού; Στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου