Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

N.Y. Times: "Η πολιτική λιτότητας στρέφει αλλού τους ψηφοφόρους" - ΚΕΠΕ: Φορείς της ανάπτυξης, η πολιτιστική κληρονομιά, η δημόσια περιουσία, οι απόδημοι και η ναυτιλία - Ναυάγιο κυπριακού με 8 νεκρούς - Σκοτώθηκε Έλληνας ναυτικός στη Λιβύη - Σήμερα: Εφορία!

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ... ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ;

ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ
των δόσεων του ελληνικού χρέους

N.Y. Times: «Η πολιτική λιτότητας στρέφει αλλού τους ψηφοφόρους»…

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των διεθνών δικτύων για την έντονη προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα με δεκάδες άρθρα που προβλέπουν την επόμενη ημέρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.
Με άρθρο τους, λοιπόν, οι New York Times αναλύουν για μία ακόμα φορά την ελληνική κρίση, επισημαίνοντας πως η τρόικα «φόρτωσε» την χώρα με ένα χρέος που είναι αδύνατον να αποπληρωθεί.
Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, στο δημοσίευμα με τίτλο «Μία κουρασμένη Ελλάδα εξετάζει τις επιλογές της», η κρίση και οι λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις έχουν οδηγήσει τους Έλληνες στην εξαθλίωση, τις αυτοκτονίες και την ανεργία.
Εξηγεί, λοιπόν, ότι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι ενδέχεται «να δώσουν την εξουσία στο αριστερό πολιτικό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές που θα γίνουν αργότερα αυτό το μήνα».
Την ίδια στιγμή, βέβαια, εκφράζεται η απορία κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βελτιώσει τις ζωές των πολιτών, αν και επισημαίνεται πως ο επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας «είναι χαρισματικός και έχει υποσχεθεί επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, μείωση φορολογίας, αύξηση συντάξεων και αύξηση των δημοσίων δαπανών».
Ωστόσο, το δημοσίευμα δεν παραλείπει να αναφέρει πως ο κ. Τσίπρας πρέπει να πείσει την τρόικα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για να καταφέρει να υλοποιήσει τα φιλόδοξα σχέδιά του.
Και όλα τα παραπάνω σίγουρα δε θα είναι εύκολη αποστολή, σύμφωνα με την εφημερίδα καθώς ήδη υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ήδη διευκρινίσει πως οι εκλογές δεν θα «αλλάξουν τίποτα» στις συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τρόικας.
Η στάση του Γερμανού αξιωματούχου δεν αποτελεί έκπληξη μια και όπως αναφέρουν οι New York Times υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της λιτότητας στην Ευρώπη και σε μια προσπάθεια να πείσει τους Έλληνες να μην ψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει σταθερός στην «απολυταρχική στάση του».
Όμως, συνεχίζει το δημοσίευμα, «ο συνεχής βομβαρδισμός κατά της Ελλάδας, δεν έχει βοηθήσει τη χώρα να υλοποιήσει ταχύτερα τις μεταρρυθμίσεις» και καλεί την Τρόικα να αλλάξουν προσέγγιση με την αναβολή αποπληρωμής των δόσεων του χρέους που λήγουν τον επόμενο χρόνο.
Εξάλλου, η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η πολιτική λιτότητας που εισήγαγε η τρόικα στην Ελλάδα οδηγούν στην επιδείνωση της οικονομικής ύφεσης.
«Ένα ακόμα μεγάλο λάθος της προσέγγισης τρόικα, ήταν το ότι άφησε την Ελλάδα με πολύ μεγαλύτερο χρέος από αυτό που θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει η χώρα», συμπληρώνει η εφημερίδα.
Παράλληλα, οι New York Times αποδίδουν τη μεταστροφή των ψηφοφόρων σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία σε διαφορετικά κόμματα από τα παραδοσιακά και τη λαχτάρα για μία αλλαγή, στον «πόνο» που έχει προκαλέσει η πολιτική λιτότητας.
Πηγή: protothema.gr


ΚΕΠΕ 
ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2015
Φορείς της ανάπτυξης, η πολιτιστική κληρονομιά, 
η δημόσια περιουσία, οι απόδημοι και η ναυτιλία

Τις όψεις της νέας Ελλάδας που θα μπορούσε να «ανατείλει» το 2015 με τις κατάλληλες ενέργειες και να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας που είναι το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα, περιγράφει σε μελέτη του το ΚΕΠΕ για το αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.
Οι δυνατότητες που προσφέρονται, πέραν της παραγωγής, ξεκινούν από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ως την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη συμβολή του απόδημου Ελληνισμού και των εφοπλιστών.
Πολιτιστική
κληρονομιά
Η αρχαία ελληνική ιστορία, η πολιτιστική κληρονομιά και η νεοελληνική παράδοση αποτελούν διαχρονικούς αναπτυξιακούς πόρους για την ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα διαθέτει εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και παραδοσιακούς οικισμούς που μπορούν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα ενισχύοντας έτσι τον ρόλο τους στην προσέλκυση τουριστών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Η προβολή της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, με αιχμή του δόρατος και τα 98 αναγνωρισμένα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, μπορεί στο πλαίσιο της αυξημένης διεθνούς αναγνώρισης του μεσογειακού προτύπου διατροφής να συμβάλει τόσο στον τουρισμό όσο και στην ενίσχυση των εξαγωγών ελληνικών τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό.
Απόδημος
Ελληνισμός
Οι Έλληνες της Διασποράς ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια, με τις πολυπληθέστερες κοινότητες να εντοπίζονται στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στη Γερμανία, στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο απόδημος Ελληνισμός συνιστά καίριο εν δυνάμει αναπτυξιακό πόρο καθώς μπορεί να αποτελέσει πηγή κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση της οικονομίας, πηγή ζήτησης για τα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα, πεδίο προσέλκυσης τουριστών, σπουδαστών και επιχειρηματιών και δεξαμενή άντλησης τεχνογνωσίας μέσω της συνεργασίας ή του επαναπατρισμού ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού.
Εφοπλιστές
και ναυτιλία
Στις πλέον δυναμικές τάξεις του Ελληνισμού συγκαταλέγονται οι έλληνες εφοπλιστές, με τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο από άποψη χωρητικότητας. Η μεταφορά υφισταμένων δραστηριοτήτων της ποντοπόρου ναυτιλίας στην Ελλάδα συνιστά προοπτική που μπορεί να ενισχύσει καθοριστικά τις εξαγωγές υπηρεσιών και την οικονομική δραστηριότητα εν γένει (συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης) αναδεικνύοντας τη χώρα σε διεθνή κόμβο ναυτιλιακών δραστηριοτήτων (maritimecluster με βάση τον λιμένα του Πειραιά).
Αξιοποίηση
περιουσίας
Μέρος της αναπτυξιακής εξίσωσης είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Στη δημόσια περιουσία συγκαταλέγονται μοναδικά ακίνητα και εκτάσεις, η αξιοποίηση των οποίων μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό, τη βελτίωση των υποδομών, την αστική ανάπλαση και την απασχόληση. Πλέον εμβληματική περίπτωση η έκταση 5.500 στρεμμάτων στον πρώην Αερολιμένα Αθηνών, για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική διαγωνιστική διαδικασία» λέει το ΚΕΠΕ.
Πηγή: tovima.gr

Κυπριακό πλοίο με 8μελές πλήρωμα 
ναυάγησε ανοικτά της Σκωτίας

 Ένα φορτηγό πλοίο που έφερε κυπριακή σημαία βυθίστηκε το βράδυ του Σαββάτου ανοικτά των ακτών στο βορειοανατολικό άκρο της Βρετανίας.
Στο πλοίο, το οποίο μετέφερε τσιμέντο, είχε 8μελέςπλήρωμα και ανατράπηκε περίπου 24 χιλιόμετρα από την πόλη Γουίκ που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Σκωτίας.
Το φορτηγό πλοίο εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο από ένα άλλο σκάφος που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο.
Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό των 8 ναυτικών, 7 εκ των οποίων είναι πολωνικής καταγωγής και ένας από τις Φιλιππίνες.
Η τελευταία γνωστή θέση του πλοίου καταγράφηκε στις 15:15 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή και είχε αναχωρήσει από το Άλμποργκ της Δανίας με προορισμό το Ράνκορν της βόρειας Σκωτίας.
Το πλοίο, το οποίο μετέφερε 2.000 τόνους τσιμέντο, επρόκειτο να φτάσει στον προορισμό του σήμερα Δευτέρα.
Η εταιρεία που διαχειρίζεται τη μεταφορά τσιμέντου, BriseofHamburg, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι 8 άνθρωποι αγνοούνται αφότου συνέβη «ένα σοβαρό ατύχημα».
Μέλος των σωστικών συνεργείων επιβεβαίωσε στο BBC ότι στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες και ότι το πλοίο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.Η δε επιχείρηση διάσωσης ανεστάλη το βράδυ του Σαββάτου εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο σημείο όπου ναυάγησε το πλοίο, ωστόσο θα συνεχιστούν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΛΙΒΥΗ
 Ένας Έλληνας ναυτικός νεκρός 
από πυρά βομβαρδιστικού αεροσκάφους

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 29χρονος Έλληνας ναυτικός όταν το υπό σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιο Araevo, στο οποίο εργαζόταν ως πλήρωμα, βομβαρδίστηκε από πολεμικό αεροσκάφος στη Λιβύη.
Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της πόλης Ντέρνα.
Σύμφωνα με το Λιμενικό το οποίο ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό το βράδυ της Κυριακής, εκτός από τον 29χρονο Έλληνα θανάσιμα τραυματίστηκε άλλος ένας αλλοδαπός, ενώ άλλα δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν.
Συνολικά στο πλοίο επιβαίνουν 26 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων οι τρεις Έλληνες, οι δύο Ρουμάνοι και οι 21 Φιλιππινέζοι.

Το Δημόσιο 'περιμένει' σήμερα 
150-200 εκ. ευρώ από φόρους

 «Φρένο» φαίνεται πως πάτησαν οι εισπράξεις φόρων στο τέλος του 2014. Παρά την εντυπωσιακή πορεία των εισπράξεων φόρων στο α’ εξάμηνο πέρυσι, η ανησυχία για τα κρατικά έσοδα επιστρέφει, λόγω και της προεκλογικής «παράλυσης» στη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Στο υπουργείο Οικονομικών «κάνουν ταμείο» για τα κρατικά έσοδα και καταγράφουν τις πληρωμές φόρων που έγιναν στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑμέχρι την παραμονή της πρωτοχρονιάς.
Το πιο ανησυχητικό σημάδι όμως θεωρείται και η διαφαινόμενη κόπωση στην πληρωμή οφειλών μετά τους πρώτους δύο μόλις μήνες που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα των 100 δόσεων.
Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει όχι μόνο το κλίμα των διαβουλεύσεων με την Τρόικα, όποτε και αν αυτές αρχίσουν ξανά μετά τις εκλογές, αλλά και αυτήν ακόμη την δυνατότητα του δημοσίου να μπορεί να βρίσκει έσοδα για να πληρώνει μισθούς, συντάξεις και λειτουργικά έξοδα του δημοσίου, από τον Μάρτιο και μετά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες:
Με βάση τα τελευταία στοιχεία, έχουν υποβληθεί ως τώρα 150.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών στο Δημόσιο, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 125.000. Το σύνολο των οφειλών προς ρύθμιση με το νέο σύστημα ανέρχεται στα 1,3 δισ. ευρώ, ενώ έχουν εισπραχθεί ως τώρα προκαταβολές και δόσεις, ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ.
Παρόλα αυτά, και τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 3,2 δισ. ευρώ, αυξάνονται δηλαδή με ρυθμό 1,6 δισ. κάθε μήνα.
Η τάση αυτή φαίνεται να συνεχίστηκε και τον Δεκέμβριο. Αντίστοιχα για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, σε 50 ημέρεςέχουν υποβληθεί 34.244 αιτήσεις υπαγωγήςγια να ρυθμιστούν χρέη 785 εκατ. ευρώ.
-Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου εισπράχθηκαν κάτι λιγότερο από 1 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας. Ο στόχος ήταν να εισπραχθούν 1,1 δισ. ευρώ. Απομένει να φανεί αν μέχρι σήμερα Δευτέρα θα πληρωθούν άλλα 150-200 εκατ. ευρώ πουφαίνεται πως υπολείπονται.
-Στα μέσα αυτής της εβδομάδας θα φανεί πόσα εισπράχθηκαν από τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.
Πάντως,τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι ο στόχος για είσπραξη 400 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο δεν επετεύχθη. Αν η είσπραξη «κόλλησε» κάτω και από 300 εκατ. ευρώ, τότε γεννάται θέμα για την επίτευξη του στόχου είσπραξης 2,65 δισ. ευρώ έως τον Φεβρουάριο.
-Ανησυχία υπάρχει και για την πορεία είσπραξης του ΦΠΑ, ειδικά αν αποδειχθεί πως το προεκλογικό κλίμα «πάγωσε» την κίνηση στην εορταστική αγορά. Στο οικονομικό επιτελείο θεωρούσαν ότι από τα τέλη Νοεμβρίου θα άρχιζε μια πορεία ανάκαμψης που θα τόνωνε και τα έσοδα από ΦΠΑ, στα τέλη του 2014 και από τις αρχές του 2015. Τώρα κάτι τέτοιο φαίνεται πως μπορεί να μη συμβεί τους επόμενους μήνες…
Πηγή: newmoney.gr

ΕΝΦΙΑ
Πώς εκδίδονται τα πιστοποιητικά

 Στη διάθεση των ιδιοκτητών ακινήτων έθεσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ την ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας χιλιάδες ιδιοκτήτες θα μπορούνκαθ’ όλη τη διάρκεια του 2015 να εκδώσουν το πιστοποιητικό του ΕΝΦΙΑ (αρ 54Α ν 4174/2013).
Το πιστοποιητικό είναι απαραίτητο για να γίνουν οι ακόλουθες ενέργειες που σχετίζονται με τα ακίνητα:
1.Μεταβίβαση ακινήτου με επαχθή αιτία.
2.Μεταβίβαση ακινήτου με εκούσιο πλειστηριασμό.
3.Μεταβίβαση ακινήτου με χαριστική αιτία.
4.Συμβολαιογραφικό προσύμφωνο ακινήτου.
5.Αποδοχή κληρονομιάς.
6.Εγγραφή υποθήκης.
7.Σύσταση Οριζόντιας ιδιοκτησίας.
8.Σύσταση πραγματικής δουλείας επί ακινήτου.
9.Σύσταση προσωπικής δουλείας επί ακινήτου.
10.Ανταλλαγή ακινήτου.
11.Συζήτηση αγωγής ενώπιον δικαστηρίου.
12.Άλλη ενέργεια ενώπιον δικαστηρίου.
13.Οποιαδήποτε ενέργεια ενώπιον δημόσιας αρχής πλην δικαστηρίου.
Για να εκδοθεί το πιστοποιητικό θα πρέπει να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:
1.Να μπείτε στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Περιουσιολογίου.
2.Να επιλέξετε το έτος 2015.
3.Να κάνετε «κλικ» στην επιλογή «έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2015».
4.Να συμπληρώσετε τη χρήση για την οποία προορίζεται το πιστοποιητικό και να αναγράψετε τον ΑΤΑΚ (είναι ο… ΑΦΜ του κάθε δικαιώματος επί ακινήτου) του περιουσιακού στοιχείου για το οποίο σας ενδιαφέρει να κάνετε την οποιαδήποτε ενέργεια.
5.Στη συνέχεια πατάτε «επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού».
6.Υπάρχουν δύο επιλογές: ή να κάνετε προεπισκόπηση του πιστοποιητικού ή να προχωρήσετε στο οριστική έκδοση. Το πιστοποιητικό αναγράφει: «πιστοποιείται ότι το ακίνητο με τα κάτωθι στοιχεία, έχει περιληφθεί στις δηλώσεις φόρου ακίνητης περιουσίας και ΕΝΦΙΑ έτους 2014 της φορολογούμενης τάδε με ΑΦΜ τάδε και για το ακίνητο αυτό έχει εξοφληθεί ο αναλογών φόρος βάσει δήλωσης όλων των αναγραφόμενων ετών. Για τα ίδια ως άνω οριζόμενα έτη έχει εξοφληθεί ο ΦΑΠ και ο ΕΝΦΙΑ/ έχουν ρυθμιστεί και ο φορολογούμενος είναι ενήμερος ως προς τη ρύθμιση.
Το πιστοποιητικό χορηγείται για (τον λόγο που έχετε επικαλεστεί). Το πιστοποιητικό ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. Το Ελληνικό Δημόσιο επιφυλάσσεται για τον μετ’ έλεγχο φόρο»
Να σημειωθεί ότι εφέτος, πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ εκδίδονται και από τα νομικά πρόσωπα, ενώ επίσης είναι υποχρεωτική η έκδοση και για τα αγροτεμάχια.

ΚΑΜΕΡΟΝ
Άρον-άρον δημοψήφισμα για παραμονή στην Ε.Ε.

 Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέηβιντ Κάμερον δήλωσε ότι θα ήθελε να επισπεύσει ένα σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ, ώστε αυτό να διεξαχθεί, αν αυτό είναι δυνατόν, πριν από το 2017.
Δεχόμενος πιέσεις από τους ευρωσκεπτικιστές του ίδιου του κόμματός του και εξαιτίας της ανόδου της δημοτικότητας του Κόμματος της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) που τάσσεται κατά της ΕΕ, ο Κάμερον έχει υποσχεθεί να αναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της Βρετανίας με την 28μελή ΕΕ και να προσπαθήσει ώστε το Λονδίνο να πάρει πίσω εξουσίες από τις Βρυξέλλες.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα διεξαγάγει ένα δημοψήφισμα το 2017, αν οι Συντηρητικοί του κερδίσουν τις βουλευτικές εκλογές το Μάιο.
"Το δημοψήφισμα πρέπει να διεξαχθεί πριν από το τέλος του 2017. Αν μπορέσουμε να το κάνουμε νωρίτερα θα ήμουν κατευχαριστημένος.
Όσο γρηγορότερα μπορέσω να υλοποιήσω αυτή τη δέσμευση για μια αναδιαπραγμάτευση και ένα δημοψήφισμα... τόσο το καλύτερο", δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.
Καθώς η μετανάστευση αναδεικνύεται σε κορυφαίο θέμα για τους ψηφοφόρους πριν από τις εκλογές αυτές οι οποίες φαίνεται ότι θα είναι οι πιο αμφίρροπες στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας, ο Κάμερον έχει παρουσιάσει σχέδια για τον περιορισμό της πρόσβασης μεταναστών από την ΕΕ σε προνοιακά επιδόματα στη Βρετανία.
Ο Κάμερον αναμένεται να συζητήσει τα σχέδιά του, για την εφαρμογή των οποίων έχει δηλώσει πως θα χρειαστεί μια αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ, στη διάρκεια συνάντησης που θα έχει την Τετάρτη στο Λονδίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Η Μέρκελ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει να χαλαρώσουν οι κανόνες της ΕΕ περί ελευθερίας κίνησης των εργαζομένων.
Μολονότι ο Κάμερον θέλει να παραμείνει η Βρετανία σε μια μεταρρυθμισμένη ΕΕ, έχει δηλώσει πως "δεν αποκλείει τίποτε" αν δεν μπορέσει να εξασφαλίσει τις αλλαγές που θέλει.
Οι κεντροδεξιοί Συντηρητικοί του Κάμερον κυβερνούν από το 2010 τη Βρετανία σε συνασπισμό με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν στο αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα μικρό προβάδισμα ενόψει των εκλογών του Μαΐου, όμως πολλοί αναλυτές πιστεύουν πως κανένα κόμμα δεν είναι πιθανό να κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ενδεχομένως να σχηματισθεί μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού δύο ή περισσότερων κομμάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου