Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Charlie Hebdo: Όχι φόβος-όχι μίσος - Εκπτώσεις και διευκρινίσεις - Πρώτη η Ελλάδα στη μακροχρόνια ανεργία - "Έφυγε" ο παλαίμαχος φωτορεπόρτερ Μίμης Πουλακίδας - ΚΚΕ: Οι υποψήφιοι Α' & Β' Πειραιά

ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟΝ 16 ΚΑΙ ΜΙΑ...
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. κατά τη χθεσινή διαδήλωσή τους στις εγκαταστάσεις του AFP
ΟΧΙ ΦΟΒΟΣ - ΟΧΙ ΜΙΣΟΣ

Περισσότερες από 70 εφημερίδες σε όλο τον κόσμο τιμούν τους 12 νεκρούς του Charlie Hebdo και κυκλοφόρησαν χθες με εξώφυλλα μέσα από τα οποία εκφράζεται ο αποτροπιασμός για την αιματηρή επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού.
Χθες στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις του κόσμου, πραγματοποιηθήκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την σφαγή του Charlie Hebdo
Σε Αθήνα
και Θεσσαλονίκη

Σχετικά ογκώδεις συγκεντρώσεις ήταν αυτές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
«Όχι φόβος, όχι μίσος» είπαν οι συγκεντρωμένοι έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, ενώνοντας τις φωνές τους με εκείνες εκατομμυρίων ανθρώπων στην Γαλλία και σε όλο τον κόσμο.
Το κάλεσμα για συγκέντρωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στην οδό Σίνα 31, έγινε από τα μέλη της πρωτοβουλίας Πολιτών της Αθήνας και το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, μεταξύ των οποίων η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Εύα Καϊλή, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Βασίλης Βασιλικός κ.ά.
Πολλοί συγκεντρωμένοι κρατούσαν και αποκόμματα της εφημερίδας, ενώ σε δύο βιβλία συλλυπητηρίων υπέγραφε ο κόσμος.
Λίγο μετά τις 7 μ.μ. μερικοί κατευθύνθηκαν προς τη Γαλλική Πρεσβεία επί της Βασ. Σοφίας, κρατώντας αναμμένα κεριά…
Στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Je suis Charlie». Στην είσοδο του Ινστιτούτου, άφησαν λίγα λουλούδια και κεριά για τα 12 θύματα, καθώς και μολύβια, μαρκαδόρους και χαρτιά - τα εργαλεία της δουλειάς των σκιτσογράφων.
«Όλοι είμαστε Charlie» (Nous sommes tous Charlie), έγραψε στα γαλλικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο βιβλίο συλλυπητηρίων, που άνοιξε στο Γαλλικό Ινστιτούτο και σε δηλώσεις του έκανε λόγο για αποτρόπαια πράξη, που δεν έχει σχέση με την μουσουλμανική θρησκεία.
Εν τω μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να κρατήσει μεσίστιες τις σημαίες της ΕΕ στις Βρυξέλλες, καθώς και να τηρήσει ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων.
Στις Βρυξέλλες
Ευρωβουλευτές, εργαζόμενοι στην ΕΕ καθώς και απλοί πολίτες μαζεύτηκαν υπό βροχή για να εκφράσουν τη θλίψη και τη συμπαράστασή τους –πολλοί από αυτούς κρατώντας αφίσες που έγραφαν: «Je suis Charlie». Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε στο συγκεντρωμένο πλήθος την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και στο γαλλικό λαό, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του.
Η Ελληνική Κοινότητα
Παρισίων και Περιχώρων
Η Communaute Hellenique de PARIS et des Environs, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την φονική επίθεση στο περιοδικό «Charlie Hebdo». Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του Παρισιού και των Περιχώρων καθώς και το σύνολο των Ελλήνων του Παρισιού, καταδικάζουμε κάθε τρομοκρατική επίθεση, η οποία αποσκοπεί στο να εμποδίσει την ελευθερία της έκφρασης και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τα θύματα και τις οικογένειές τους.
Η εγκληματική ενέργεια στο κτίριο του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo είναι πράξη σκοταδιστική και μισαλλόδοξη. Οι δημοσιογράφοι και σκιτσογράφοι που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ αντιπροσώπευαν στην Γαλλία την ελευθερία του λόγου και του πνεύματος.
Η εγκληματική αυτή ενέργεια αποτελεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον της ελευθερίας, της δημοκρατίας. Εναντιωνόμαστε σε κάθε μορφής τρομοκρατίας και βαρβαρότητας. Σήμερα πενθούμε όλοι».

Έρευνες
στο Crepy-en-Valois
για τους δράστες
Με ομάδες ανδρών από τις δύο επίλεκτες μονάδες της γαλλικής αστυνομίας (Raid και GIGN) προσπαθούν οι γαλλικές αρχές να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες του μακελειού της Τετάρτης στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο οποίο δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ συνολικά δώδεκα άνθρωποι.
Επίκεντρο της αστυνομικής επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη Γαλλία είναι το χωριό Crepy-en-Valois (φωτό), βορειοανατολικά του Παρισιού καθώς τα δύο αδέρφια Σερίφ και Σαΐντ Κουασί φέρονται να έχουν θεαθεί στην ευρύτερη περιοχή.
Οι έρευνες, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, έχουν επεκταθεί σε ένα γειτονικό δάσος το οποίο έχει έκταση μεγαλύτερη και από αυτή της γαλλικής πρωτεύουσας ενώ έρευνες έχουν διεξαχθεί και σε σπίτια στις γειτονές Corcy (βορειανατολικό Παρίσι) και Villers Cotterets.
Τις έρευνες που γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή συντονίζει ελικόπτερο που υπερίπταται προσπαθώντας να εντοπίσει ίχνη του 32χρονου και του 30χρονου.
Οι κάτοικοι του χωριού έχουν ειδοποιηθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους ενώ έχει ακυρωθεί κάθε είδους δημόσια δραστηριότητα.
Έρευνες
και στο Παρίσι…
Σε κλοιό ασφαλείας βρίσκεται και η γαλλική πρωτεύουσα καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις κινήσεις των δύο γάλλων υπηκόων με βαριά οπλισμένους άνδρες να βρίσκονται σε όλες τις εισόδους προς το Παρίσι από το βορρά.
Νωρίτερα τα δύο αδέρφια, όπως κατήγγειλε ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων, έκλεψαν το βενζινάδικό του ενώ σύμφωνα με τον ίδιο οι δύο άνδρες επέβαιναν σε ένα γκρι Renault Clio, ήταν βαριά οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξευτήρες ρουκετών.
Οι ερευνητές της αστυνομίας, πάντως, σε αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν τα αδέρφια Κουασί στο Παρίσι εντόπισαν δέκα βόμβες Μολότοφ και δύο σημαίες τζιχαντιστών με αστυνομική πηγή να εκτιμά ότι «αυτό καταδεικνύει από τη μια πλευρά τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό τους και ότι προέβλεπαν ίσως να πραγματοποιήσουν και άλλες ενέργειες με αυτές τις βόμβες μολότοφ».
Παραδόθηκε
ο συνεργός τους
Όσον αφορά στον φερόμενο ως συνεργό τους, που παραδόθηκε τη νύχτα στην αστυνομία στη βορειο-ανατολική Γαλλία, έγινε γνωστό πως ο 18χρονος Μουράντ Χαμίντ είναι ο κουνιάδος του Σερίφ Κουασί και θεωρείται ύποπτος ότι βοήθησε τους δύο σκοπευτές.
Ο Χαμίντ παραδόθηκε στην αστυνομία της πόλης Σαρλβίλ-Μεζιέρ, αφού είδε το όνομά του να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως εξήγησε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.
Πάντως, χρήστες του Διαδικτύου που παρουσιάζονταν ως συμμαθητές του Χαμίντ είχαν δηλώσει νωρίτερα σε μηνύματά τους στο Twitter ότι ο Μουράντ Χαμίντ ήταν στην ώρα του μαθήματος μαζί τους στο λύκειο, την ώρα της επίθεσης χρησιμοποιώντας τη λέξη κλειδί #MuradHamidinnocent…


ΕΣΕΕ
Διευκρινίσεις εν όψει των χειμερινών εκπτώσεων
Η ΕΣΕΕ με επιστολή της στις Εμπορικές Ομοσπονδίες και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, απέστειλε εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, το οποίο δεν έχει τροποποιηθεί από το νέο Κώδικα Δεοντολογίας για τις εκπτώσεις, προσφορές, προωθητικές ενέργειες κλπ (ΥΑ 56885/10-11-2014) , οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2015 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου και θα λήξουν το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.
Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015.
Τέλος, η ΕΣΕΕ εύχεται στο λιανεμπόριο καλές δουλειές και προτρέπει τους καταναλωτές να «ξεχάσουν» όσο αυτό είναι εφικτό τις εκλογές και να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν, κάνοντας φθηνές και «έξυπνες» αγορές.


ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Η Ελλάδα πρώτη σε ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας
Η Ελλάδα παραμένει πρώτη σε ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας σύμφωνα με τα συμπεράσματα της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εργασιακή και κοινωνική κατάσταση στην Ε.Ε., που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Όπως αναφέρει η έκθεση παραμένει υποτονική η οικονομική ανάκαμψη στην Ε.Ε., ενώ διαπιστώνεται και βραδεία αύξηση της απασχόλησης, με ρυθμούς χαμηλότερους από το προσδοκώμενο.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η οικονομική ανάκαμψη που άρχισε την άνοιξη του 2013 στην Ε.Ε. παραμένει υποτονική και οι πρόσφατες προβλέψεις για το ΑΕΠ της Ε.Ε. έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω.
Ωστόσο, παρά την αστάθεια της μακροοικονομικής κατάστασης, η έκθεση διαπιστώνει ότι η απασχόληση παρουσίασε μικρή αλλά σταθερή αύξηση στην Ε.Ε. από τα μέσα του 2013 και μετά.
Η απασχόληση αυξήθηκε στα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε., ακόμα και σ' εκείνα που παρουσιάζουν πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Η υψηλότερη αύξηση της απασχόλησης το τρίτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με το προηγούμενο, καταγράφηκε στην Ελλάδα (+ 1,7%) και στην Πορτογαλία (+ 1,4%).
Ωστόσο, τονίζεται πως η επιστροφή στα «προ κρίσης επίπεδα ανεργίας» συντελείται με βραδύτερους από το προσδοκώμενο ρυθμούς.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το ποσοστό απασχόλησης παραμένει κάτω από τα επίπεδα του 2008 στα δύο τρίτα των κρατών-μελών.
«Πρωταθλήτριες»
Ελλάδα - Κύπρος
Σύμφωνα με την έκθεση η μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης από το 2008 ως το δεύτερο τρίμηνο του 2014, καταγράφηκε στην Ελλάδα (13,7 ποσοστιαίες μονάδες), στην Κύπρο (9,2) και στην Ισπανία (9,2).
Το ίδιο διάστημα, η μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης σημειώθηκε στη Γερμανία και στην Ουγγαρία (3,3 ποσοστιαίες μονάδες) και στη Μάλτα (6,2).
Ακόμη υπογραμμίζεται το πρόβλημα της μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και οι περιορισμένες ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους (15-24 ετών) και τους ενηλίκους νεαρής ηλικίας (25-39 ετών).
Το δεύτερο τρίμηνο του 2014, συνολικά 12,4 εκατομμύρια άτομα (το 5,1% του εργατικού δυναμικού) ήταν άνεργοι για περισσότερο από ένα έτος, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ήταν άνεργοι για περισσότερο από δύο έτη.
Η Ελλάδα και η Κύπρος καταγράφουν ιστορικά υψηλά επίπεδα μακροχρόνιας ανεργίας, τονίζει η έκθεση, τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται στις δύο χώρες, αλλά και στην Ιταλία. Ειδικότερα, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη στην Ε.Ε. σε ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς το 74,4% των ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι.
Σε ό,τι αφορά το εισόδημα των νοικοκυριών, η έκθεση διαπιστώνει ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2014 αυξήθηκε με πολύ αργούς ρυθμούς στα περισσότερα κράτη-μέλη, όχι όμως στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, όπου το εισόδημα των νοικοκυριών συνεχίζει να μειώνεται.
 «Η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα, η οποία παρατηρήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, φαίνεται ότι ανακόπηκε τους τελευταίους μήνες».
Φορολόγηση
της εργασίας
Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση της εργασίας, προκύπτει ότι έως το 2012 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία), σε λιγότερα από τα μισά κράτη-μέλη η φορολογική επιβάρυνση της εργασίας μειώθηκε, ενώ μόνο σε λίγες χώρες συνοδεύτηκε από αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης της κατανάλωσης. «Η πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής μπορεί να συμβάλει θετικά στους στόχους σχετικά με τον προϋπολογισμό και την απασχόληση, καθώς και στην επίτευξη των κοινωνικών στόχων», επισημαίνει η Επιτροπή.
Τέλος, η έκθεση διαπιστώνει ότι η απασχόληση έχει βελτιωθεί στους περισσότερους τομείς, ιδιαίτερα όμως στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών.
Όπως επισημαίνεται, ο τομέας της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών χαρακτηρίζεται από εργατικό δυναμικό με καλύτερες δεξιότητες απ' ό,τι στην υπόλοιπη οικονομία, αλλά και από υψηλότερο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, σκληρότερες συνθήκες εργασίας και υψηλό ποσοστό εργασίας μερικής απασχόλησης, η οποία θα μπορούσε να δυσχεράνει την προσέλκυση νέων εργαζομένων στον τομέα.
Παρ' όλα αυτά, αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα λόγω της γήρανσης του εργατικού δυναμικού του και λόγω της αυξημένης ζήτησης που δημιουργούν οι νέες ανάγκες που προκύπτουν από τις δημογραφικές μεταβολές. Ωστόσο, οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, λόγω της οικονομικής κρίσης, οδήγησαν σε σημαντικές περικοπές στον τομέα των υγειονομικών και κοινωνικών υπηρεσιών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΗΤΑΝ 89 ΕΤΩΝ
Έφυγε ο Μίμης Πουλακίδας 
- “πατέρας” του πειραϊκού φωτορεπορτάζ

Έκλεισε τα μάτια του χθες, σε ηλικία 89 ετών ο γνωστός παλαίμαχος φωτορεπόρτερ του Πειραιά, Δημήτριος Πουλακίδας. Περίπου επί 50 χρόνια ήταν κυρίαρχος στο Ναυτιλιακό- Πειραϊκό ρεπορτάζ και είχε απαθανατίσει με τον φακό του από τον Αριστοτέλη Ωνάση και τον Γιάννη Λάτση μέχρι και τον τελευταίο ποινικό κατάδικο.
Ο Μίμης, όπως τον αποκαλούσαν, έχαιρε εκτίμησης μεταξύ των συναδέλφων του Πειραϊκού ρεπορτάζ και έτρεχε από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα να καλύψει τα θέματα για τις εφημερίδες.
Ο Δημήτριος Πουλακίδας είχε έναν γιό, τον συνάδελφο- δημοσιογράφο, Νάσο Πουλακίδα, που και αυτός με την σειρά του έχει γράψει την δική του ιστορία στο Πειραϊκό-Ναυτιλιακό ρεπορτάζ.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα 12/1 στις 2 μ.μ. στον Ι.Ν. του Γ’ Νεκροταφείου Αθηνών.
Νάσο, συλλυπητήρια…
ΑΦΙΕΡΩΜΑ για τον Μίμη Πουλακίδα στην ιστοσελίδα του συναδέλφου Βασίλη Κουτουζή. Κλικ ΕΔΩ


ΚΚΕ
Οι υποψήφιοι σε Α’ και Β’ Πειραιά
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, δημοσιοποίησε χθες τα ψηφοδέλτιά του για ολόκληρη τη χώρα. Τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων θα ανακοινωθούν σήμερα Παρασκευή.
Οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, είναι οι εξής:
Παπαρήγα Αλέκα, Μαργαρίτης Γιώργος, ιστορικός, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμενος, Χιώνης Θοδωρής, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Γκικόπουλος Γιώργος, στέλεχος της ΠΑΣΥ, περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Στερεάς – Εύβοιας, Ορκόπουλος Παύλος, ηθοποιός, Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, Πετρόπουλος Κώστας, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, πρώην προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, Πρωτούλης Γιάννης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Στεφανίδη Μαιρίνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ), Παπαδόπουλος Μάκης, μηχανολόγος μηχανικός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Ράζου Λουίζα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Σοφιανός Νίκος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθήνας.
Υποψήφιοι Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αμπατιέλος Νίκος, Ζαμπέτα Έλσα, Κυζίλη Ολυμπία, Λεάνης Μιχάλης, Ντουνιαδάκης Γιάννης, Ξεκαλάκης Δημήτρης, Παντελάκη Ελπίδα, Τσιμπόγλου Σάββας.
Υποψήφιοι Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ευαγγελάκης Θανάσης, Καλαμαράς Γιώργος, Κρόκου Κάτια, Μανωλάκου Διαμάντω, Μπενετάτος Στέλιος, Ξουράφης Νίκος, Παπαοικονόμου Στέλλα, Παπουτσιδάκη, Ελευθερία, Πατίδης Ηλίας, Πουλικόγιαννης Σωτήρης, Τούσσας Γιώργος.



Πανέτοιμος ο Βίτορ Περέιρα 
για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε νέες επιτυχίες
Ο Πορτογάλος τεχνικός παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ και στις δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να φτιάξει μία ομάδα που θα παίζει ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο.
«Θέλω να δημιουργήσω έναν Ολυμπιακό που όταν αγωνίζεται θα προσφέρει θέαμα και θα παίζει επιθετικά. Θέλω να αφήσω το στίγμα μου στο σύλλογο» ήταν τα πρώτα λόγια του 46χρονου προπονητή. Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ήταν αυτός που τον παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου, τονίζοντας πως «… η αλλαγή προπονητή ήταν για εμάς συνειδητή απόφαση». Συνέχισε λέγοντας: «Ο Μίτσελ ήταν γνώστης του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, χρειαζόταν ένας που θα είναι γνώστης σε δύσκολες συνθήκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου