Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλη περιουσία "σκεπάζει" τις αρχαίες Πύλες - Αγωνία για τις Αντιδημαρχίες


Ίδρυμα φιλότεχνου κατέχει το ερείπιο που “σκεπάζει” τις αρχαίες Πύλες
Μετά την χθεσινή αποκάλυψη του ΤΠ, για το πού ανήκει το ακίνητο που «σκεπάζει» τις αρχαίες Πύλες του Πειραιά, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την περιουσία του Ιδρύματος Κουτλίδη.
Σήμερα ο ΤΠ παρουσιάζει τον Ισολογισμό του Ιδρύματος (2013), στον οποίο αποτυπώνεται η κινητή και ακίνητη περιουσία που άφησε ο Ευριπίδης Κουτλίδης του Φιλίππου. Η ιδιόχειρη διαθήκη του (1971) είχε τον όρο να δημιουργηθεί χώρος για στέγαση της πινακοθήκης του. Χώρος δεν βρέθηκε ακόμη και η πλούσια συλλογή Βρίσκεται στα υπόγεια της Εθνικής Πινακοθήκης, «φιλοξενούμενη» της κας Λαμπράκη-Πλάκα, που είναι (και) μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Κουτλίδη…
Όπως αναφέρεται στον ισολογισμό του 2013 η ακίνητη περιουσία του Ιδρύματος Κουτλίδη είναι άνω των 8,5 εκ. ευρώ, ενώ η αξία του ακινήτου της 34ου Συντάγματος Πεζικού δηλώνεται 1.409.624.23 ευρώ!
Σε αξία άνω του 1,2 εκ. ευρώ ανέρχονται τα χρεόγραφα, οι μετοχές, τα τιμαλφή, τα έργα Τέχνης (704.328.69 ευρώ) και οι εισπράξεις από ενοίκια. Και υπάρχουν κάποιες τραπεζικές καταθέσεις ύψους άνω των 700 χιλ. ευρώ. Με βάση τον ισολογισμό, η κινητή και ακίνητη περιουσία του Ιδρύματος ανέρχεται σε 10.522.766,90 ευρώ. Τουλάχιστον ικανή για την δημιουργία κάποιας πινακοθήκης, αλλά και για επίλυση του προβλήματος με την παλιά ξυλαποθήκη ("Σιλό") που “σκεπάζει” αρχαιολογικούς θησαυρούς…

Παράταση αγωνίας για τις Αντιδημαρχίες
Και ενώ ο Πειραιάς «περίμενε» σήμερα να μάθει τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων του, ο Γιάννης Μώραλης δεν έδειξε τη… δέουσα προθυμία! Έτσι, ο δήμαρχος αρκέστηκε να δημοσιοποιήσει μερικά ονόματα και να αφήσει τους υπόλοιπους με την αγωνία…
Κατ’ αρχάς, έγινε γνωστό, ότι ο Τάκης Αβραμίδης αναλαμβάνει πρόεδρος του δημοτικού Ρ/Σ “Κανάλι-1” και όπως ανακοινώθηκε, ορίζονται ως αντιδήμαρχοι με θητεία από 10/9/2014 έως 4/3/2017, οι δημοτικοί σύμβουλοι:
Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, χωρίς αντιμισθία, με αρμοδιότητες της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
Ιωάννης Μελάς: Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου με αρμοδιότητες της Δ/νσης Προσόδων και Εμπορίου καθώς επίσης και τις αρμοδιότητες της ελεγχόμενης στάθμευσης και του ελέγχου υπαίθριου εμπορίου και λαϊκών αγορών.
Παναγιώτης Καλογερόγιαννης: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με αρμοδιότητες της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και της Δ/νσης Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού.
Επίσης, ορίζονται ως Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με θητεία από 10/9/2014 έως 4/3/2017, οι: Χαραλαμπία Ζηλάκου: Εντεταλμένη Βρεφονηπιακών Σταθμών για την εποπτεία και τον συντονισμό της Δ/νσης Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Ανδρέας Βεντούρης: Εντεταλμένος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης για την εποπτεία και τον συντονισμό της Δ/νσης Πληροφορικής και του αυτοτελούς τμήματος Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης.

Στον Πειραιά η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας του 2015
Σύσκεψη προετοιμασίας για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας ΕΗΝ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά στις 19 και 20 Μαΐου 2015, έγινε χθες στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΛΠ.
Η σύσκεψη αυτή διοργανώθηκε εν όψει της έλευσης στον Πειραιά 9μελούς αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Mare) σήμερα και αύριο, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα θέματα προετοιμασίας μέσω ενός MOU, το οποίο θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου Πειραιά και Ε.Ε., υπό την πολιτική εποπτεία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και με ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, των Επιμελητηρίων του Πειραιά, των φορέων της Ναυτιλίας, της ΕΛΙΜΕ και του ΟΛΠ.
Η Επιτροπή Προετοιμασίας με συμμετοχή εκπροσώπων της DG Mare θα οριστικοποιήσει τα θέματα της ΕΗΝ 2015, οπότε και θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση με την υπογραφή ενός ΜΟU μεταξύ ΥNA, Δήμου και DG Mare.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας εορτάζεται κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό κράτος της ΕΕ και σε πόλη με μεγάλο λιμάνι. Το 2015, στον Πειραιά, αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1.200 προσκεκλημένοι από όλες τις χώρες και λιμάνια της ΕΕ, υπουργοί και επίτροποι, στελέχη της DG Mare και ευρωπαϊκοί φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παραδόθηκε στον δήμαρχο Πειραιά η σημαία της ΕΗΝ, που κατείχε ο δήμαρχος της Βρέμης και του Bremerhaven, ως ο προηγούμενος διοργανωτής της ΕΗΝ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου