Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Αύριο στο Ελεγκτικό Συνέδριο η συζήτηση για την προβλήτα ΙΙΙ


Αύριο η συζήτηση για την προβλήτα ΙΙΙ
Αύριο Τρίτη, αναμένεται να συζητηθεί, σε δεύτερο βαθμό στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η αίτηση αναίρεσης της ΣΕΠ (Cosco) για την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, που έκρινε προχθές ότι δεν είναι σύννομος ο «Φιλικός Διακανονισμός» μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, για την κατασκευή του δυτικού μέρους της προβλήτας ΙΙΙ.
Διαδικαστικά υπάρχει επιπλέον ένα ακόμη στάδιο εκδίκασης και τέλος η Ολομέλεια.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την απόφαση αυτή, αποδέχεται τα επιχειρήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων.
Πρόσφατα οι εκπρόσωποί τους κατέθεσαν και νέα στοιχεία, με γνωμοδοτήσεις νομικών.
Σημειώνεται ότι, εκτός από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπάρχει και η εκκρεμότητα της έρευνας που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το περιεχόμενο του «Φιλικού Διακανονισμού» είναι σύμφωνο με το Κοινοτικό Δίκαιο.
Είναι ευνόητο ότι η κυβέρνηση, που υπολόγιζε από τα τέλη του Ιουλίου ότι όλες οι εκκρεμότητες είχαν κλείσει, επιδιώκει τώρα το -όσο το δυνατόν συντομότερα- το κλείσιμό τους.
Αυτή η επιδίωξη υπάρχει επειδή η Cosco έχει θέσει ως προαπαιτούμενο στοιχείο την έγκριση του «Φιλικού Διακανονισμού» προκειμένου να καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του 67% των μετοχών του ΟΛΠ. Η υπόθεση έχει μέλλον...

500.000 τουρίστες στη… ράδα, για Ελλάδα!
«Επιδρομή» περίπου μισού εκατομμυρίου τουριστών, υποχρεώνει την Ελλάδα, να… επιμηκύνει το καλοκαίρι της και ο Σεπτέμβριος να γίνει… Ιούλιος!
Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, η πατρίδα μας που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πρόβλημα ξένων επισκεπτών, εφέτος αντιμετωπίζει πρόβλημα εισροής τουριστών! Μάλιστα, τόσο μη αναμενόμενο, που από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, να μιλούν περί επιμήκυνσης του καλοκαιριού, καθώς βρίσκονται σε αναμονή για διακοπές στην Ελλάδα 500.000 τουρίστες!
Παρά τις μαζικές απουσίες Ρώσων και Ουκρανών επισκεπτών, η φετινή τουριστική κίνηση στην Ελλάδα ήταν η υψηλότερη των πέντε τελευταίων ετών!
Με βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), συγκρίνοντας τις επιδόσεις του οκταμήνου του 2014 με την αντίστοιχη περίοδο των προηγούμενων ετών, προκύπτει ότι ο αριθμός των πτήσεων επανακάμπτει φθάνοντας περίπου στα επίπεδα του 2011.
Συγκεκριμένα, το 2014, η ΥΠΑ κατέγραψε 284.191 πτήσεις, όταν το 2013 πραγματοποιήθηκαν 263.143, το 2012 271.312, το 2011 288.170 και το 2010 303.076.
Όλα τα παραπάνω για τον εξωτερικό τουρισμό και όχι για τον εσωτερικό τουρισμό, διότι τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά…

Νέος πρόεδρος του ΔΣ Πειραιά ο Γ. Δαβάκης
Μετά την χθεσινή εκλογή του Γιώργου Δαβάκη στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, από σήμερα αρχίζουν τα… δύσκολα για τον Γιάννη Μώραλη, καθώς αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των ονομάτων όσων θα αναλάβουν τις αντιδημαρχίες.
Η χθεσινή διαδικασία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχιακού μεγάρου, στην οποία προήδρευσε ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος Ευ. Μαρινάκης, κύλησε «ήπια» και πλην μερικών χαμηλών τόνων παρεμβάσεων, τα πάντα εξελίχθηκαν ομαλά.
Στήθηκαν τρεις κάλπες και οι σύμβουλοι κλήθηκαν να ψηφίσουν πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα του ΔΣ.
Πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Δαβάκης, αντιπρόεδρος η Πασχαλιά Καλαγιά και γραμματέας ο Νίκος Αγγελόπουλος.
Ακολούθως, υπό την προεδρία του Γιώργου Δαβάκη πραγματοποιήθηκε η εκλογή των δημοτικών συμβούλων, για μέλη των διαφόρων επιτροπών.
Κατά τη διαδικασία, έγιναν αρκετές παρεμβάσεις για τον τρόπο της διαδικασίας. Ακούστηκαν απόψεις, διαβάστηκαν εγκύκλιοι και γενικά επεκράτησε ένα κλίμα με διαφωνίες και αλλεπάλληλες αναφορές για να δώσει λύσεις η νομική υπηρεσία του Δήμου…
Εν των μεταξύ, νωρίτερα στις 4 μ.μ., ο Γιάννης Μώραλης είχε συγκεντρώσει τους συμβούλους του συνδυασμού του, για να τους ενημερώσει σχετικά με τις προτάσεις του για τις βασικές θέσεις της νέας δημοτικής αρχής. Ούτε κουβέντα δεν είπε για αντιδημάρχους.
Αρκετά ονόματα ακούγονται για ανάληψη αντιδημαρχιών, αλλά όλα είναι ρευστά - μέχρι και η θέση του αναπληρωτή δημάρχου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου