Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Εισαγωγές - Εξαγωγές… στερεών αποβλήτων! - Ερωτηματικά από την πρόταση Δούρου για τα "ταξίδια" των σκουπιδιών στην… Κίνα!

Εισαγωγές - Εξαγωγές… στερεών αποβλήτων!
-Ερωτηματικά από την πρόταση Δούρου για τα "ταξίδια" των  σκουπιδιών
στην… Κίνα! 
Την ανακοίνωση ότι κλείνουν την επόμενη εβδομάδα οι ΧΥΤΑ της Φυλής και των Λιοσίων, έκανε στους συνεργάτες της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Το σχέδιο της κυρίας Δούρου είναι να «εξάγονται» τα σκουπίδια της Αττικής στην Κίνα, όπου όπως εξήγησε, υπάρχουν ειδικά εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων. Στο ερώτημα πώς θα μεταφέρονται ως εκεί, η απάντηση ήταν «με δεξαμενόπλοια»!
Προς το παρόν τουλάχιστον, η κυρία Δούρου φαίνεται πως πείστηκε από τους συνεργάτες της να αναβάλλει τουλάχιστον το σχέδιο αυτό, ώστε να εξεταστούν διεξοδικά όλες οι παράμετροι και να οργανωθεί πλήρως. Έτσι, και αυτή την εβδομάδα οι ΧΥΤΑ της Αττικής λειτουργούν κανονικά και τα σκουπίδια μαζεύονται εκεί.
Άραγε η κυρία Δούρου έπεσε θύμα παραπληροφόρησης ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο, το οποίο ίσως γίνει γνωστό περίπου στα μέσα Οκτωβρίου;
Ίσως θα έπρεπε να γνωρίζει η Ρένα Δούρου, ότι κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν τα σκουπίδια τους με τραίνα στη Σουηδία και όχι με… lear jet!
Αλλά το πιο περίεργο είναι ότι, ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να γίνει χώρος υποδοχής στερεών αποβλήτων και μάλιστα επί 25ετία (μετά από το αμέριστο ενδιαφέρον του ΟΛΠ και του περιβόητου διαγωνισμού του), η Περιφέρεια θα στέλνει τα σκουπίδια της με δεξαμενόπλοια στην Κίνα!
Κάτι θα συμβαίνει… Οι «συμπτώσεις» είναι πολλές.

Έφτασε η ώρα της κρίσεως για το “Κανάλι 1”
«Κόλλησε»  τελικά  η  τοποθέτηση του Τ. Αβραμίδη στο «Κανάλι Ένα» και αναζητείται νέος υποψήφιος για πρόεδρος στην δημοτική ραδιοφωνία. «Κλείστε το κανάλι και διαλύστε τη φιλαρμονική για να κάνετε οικονομία» λέγεται ότι είπε ο απελθών γενικός γραμματέας στη νέα δημοτική αρχή, αλλά δεν είναι εύκολο να κλείσεις έναν ιστορικό σταθμό όταν έχεις ήδη εμπλακεί στην ιδιωτική ραδιοφωνία και μάλιστα πολύ δυνατά! Έτσι, το δημοτικό ραδιόφωνο θα περιμένει τα νεότερα, υπό  την «εν αποδρομή»  ηγεσία που το κατέστησε σχεδόν ανύπαρκτο! Ας ελπίσουμε ότι η νέα διοίκηση δεν θα το εξαφανίσει οριστικά…

Ο Πειραιάς ετοιμάζεται να “σαλπάρει “τον Μάιο 
Σύσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά τον ερχόμενο Μάιο πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πειραιά, με τη συμμετοχή της αρμόδιας Επιτρόπου, Μαρίας Δαμανάκη, του Γιάννη Μώραλη, του Πέτρου Κόκκαλη (υπεύθυνος της διοργάνωσης), καθώς και αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΕ.

Πρεσβεία Παναμά
Την Ακολουθία του Αγιασμού στην πρεσβεία του Παναμά, που εδρεύει στον Πειραιά, τέλεσε χθες ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Συμφωνία συνεργασίας
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όσο και πρωτοποριακή συμφωνία υπέγραψαν η «Κωνσταντόπουλος ΑΕ» με την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καλαμάτας, που αφορά την τυποποίηση ελαιολάδου και την επεξεργασία και τυποποίηση ελιάς.
Η εταιρεία θα καταβάλει στον Συνεταιρισμό πάγια αντιμισθία 100.000 ευρώ κατ' έτος συν 10 λεπτά ανά κιλό προϊόντος αναλόγως με τα έσοδα.

Απαγορεύεται η διέλευση λεωφορείων...
Η αυθαιρεσία σε όλο της το μεγαλείο! Το ταξί παρκαρισμένο στη λεωφορειολωρίδα και… κόντρα στο ρεύμα! Τα μηχανάκια να γκαζάρουν «στο άνετο» και το λεωφορείο να αναγκάζεται να βγει στο αντίθετο ρεύμα! Και όλα αυτά για την εξυπηρέτηση πελατών επιχείρησης, η οποία μάλλον δεν πρέπει να έχει κανένα παράπονο από το προηγούμενο καθεστώς της Οδοποιΐας…
!
Απόγευμα, με τον ήλιο να πέφτει. Στην πλατεία Κοραή, μπροστά από το Δημαρχείο, η φιλαρμονική του Δήμου παίζει τη «Ραμόνα». Οι μουσικοί όρθιοι, στη γωνία. Κανείς δεν τους ακούει, εκτός από όσους κάθονται στη «Στάνη», άντε και στο «Σκηνικό». Πού να φτάσει παραπέρα ο ήχος, με τη φασαρία που κάνουν τα παιδιά, που παίζουν μπάλα. Κάποιες μπαλιές βρίσκουν και τους μουσικούς! Χάθηκε μια εξέδρα και κάποιες καρέκλες για να καθίσουν οι φιλόμουσοι Πειραιώτες; Εκτός κι αν βάζουμε τη φιλαρμονική να στέκεται όρθια για να την τιμωρήσουμε, επειδή… υπάρχει και... κοστίζει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου