Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η πολιτική αλλαγή δεν φοβίζει τους Έλληνες εισηγμένους στο Λονδίνο

Η πολιτική αλλαγή δεν φοβίζει τους Έλληνες εισηγμένους στο Λονδίνο
Κοινό μήνυμα προς τα διεθνή κεφάλαια επιχειρούν να δώσουν Έλληνες επιχειρηματίες, στελέχη και θεσμικοί παράγοντες που βρίσκονται για το roadshow του Λονδίνου στο Bloomberg, υπογραμμίζοντας ότι ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή δεν θα αλλάξει την πορεία μεταρρυθμίσεων και προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.
Ενδεικτική είναι η δήλωση του Οδυσσέα Αθανασίου, διευθύνοντος συμβούλου στη Lamda Development ότι, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στα πράγματα, θα βρει τον τρόπο να δουλέψει για το καλό της χώρας. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ξένοι εκφράζουν τη δυσφορία τους για τις καθυστερήσεις στο project για το Ελληνικό.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι 4 μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες ζήτησαν περίπου 5 δισ. ευρώ από την πρώτη δημοπρασία της ΕΚΤ (TLTROs), τα οποία κατευθύνονται σε ανανέωση της ήδη υπάρχουσας ρευστότητας με ορίζοντα 4ετίας.
Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι η Εθνική ζήτησε περί το 1,5 δισ. ευρώ ενώ Alpha και Eurobank ζήτησαν 1 δισ. ευρώ. Το πόσο για την Πειραιώς υπολογίζεται περίπου στα 1,5 δισ. ευρώ.

Βαριά ‘κληρονομιά’ παρέλαβε ο Μώραλης...
Με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Πειραιά και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου Πειραιά.
Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής ομάδας έργου, αποτελούμενη από στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και του δήμου Πειραιά.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σκοπός ήταν η διεξοδική μελέτη και η εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που κληρονόμησε η νέα Δημοτική Αρχή.

Αντικείμενο έρευνας το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης σε ναυτιλιακό στόχο
Τίποτα δεν αποκλείεται, όσον αφορά το ενδεχόμενο να εξελιχθεί μια τρομοκρατική επίθεση στην ναυτιλία. Ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό αποτελεί αντικείμενο έρευνας του Piracy Studies Organization, το οποίο αξιοποίησε στοιχεία από την Παγκόσμια Βάση Δεδομένων για την Τρομοκρατία (GTD), με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στo συμπέρασμα ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον θαλάσσιων στόχων είναι πολύ σπάνιες.
Μέσα σε διάστημα 40 ετών μόνο 199 περιπτώσεις από 98.000 καταγεγραμμένες επιθέσεις αποδίδονται στην τρομοκρατία ωστόσο, η απειλή της τρομοκρατίας αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, και μια αύξηση στις θαλάσσιες επιθέσεις μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για το θαλάσσιο εμπόριο και την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Σήμερα οι οικονομικές προσφορές για τον Ιππόδρομο
Σήμερα Παρασκευή κατατίθενται στο ΤΑΙΠΕΔ οι οικονομικές προτάσεις για τον ΟΔΙΕ και την ανάληψη του ιπποδρομιακού στοιχήματος για 20 χρόνια. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στον αριθμό των προσφορών όπως και στα σενάρια για την πιθανή σύνθεση κοινοπραξιών. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ πέρασαν και πήραν τα τεύχη δημοπράτησης ο ΟΠΑΠ με την GFP και η ΙΝΤΡΑΛΟΤ –που αποτελεί αναμενόμενη εξέλιξη- αλλά και συνεργάτες του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, όπως και εκπρόσωποι της Ένωσης Ιδιοκτητών Ίππων.

Richard Branson και… από “πράσσειν άλογα”, σε... “πράσινα πλοία”!
Τα λιμάνια που ακολουθούν το σύστημα των μειωμένων ρύπων, θα εμφανίσουν αύξηση της κίνησης τους την προσεχή πενταετία, όπως υποστηρίζει ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Virgin Airlines, Richard Branson.
Σύμφωνα με το Bloomberg, 10 λιμάνια στο κόσμο πρόκειται να μειώσουν τα τέλη τους για τα πλοία που χρησιμοποιούν βελτιωμένα καύσιμα. Μάλιστα όπως ανέφερε ο Branson, αυτό θα αποτελέσει και το κίνητρο για τους ναυλωτές να στραφούν σε «πράσινα πλοία».

! 
Τρίτη ημέρα ανόδου για τη Wall Street η Πέμπτη, με τον Dow Jones να σημειώνει και νέο ρεκόρ. Κατέγραψε άνοδο 109 μονάδων ή 0,64% στις 17.266 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,47% στις 2.011 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,68% στις 4.593 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου