Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Έρευνα-σοκ! Εκ-πτώσεις πωλήσεων - "μήνυμα" προς τη ΔΕΘ...



Αιωρούμενη Πόλη με αιγίδα του ΕΜΠ σε χώρο του ΟΛΠ

Εγκαινιάσθηκε και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό η αρχιτεκτονική πρωτοβουλία των νέων φοιτητών αρχιτεκτονικής από πολλές χώρες της Ευρώπης με το γενικό τίτλο “Αιωρούμενη Πόλη”.

Η αρχιτεκτονική πρωτοβουλία HELLAΣTOCK, η οποία διεξάγεται στον επιλιμένιο χερσαίο χώρο του ΟΛΠ με τη χορηγία του (Πύλη Ε2-Πέτρινη Αποθήκη) θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες.

Η πρωτοβουλία αυτή διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΕΜΠ και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και αποτελεί μια προωθημένη κατάθεση νέων ιδεών.

Στο άνοιγμα της έκθεσης των κατασκευών παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Γιάννης Μώραλης, η κοσμήτορας Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ Ελένη Μαΐστρου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής Ηλίας Κωνσταντόπουλος και ο αρχιτέκτονας Γιώργος Αραχωβίτης, υπεύθυνος του project της Πολιτιστικής Ακτής. Πειραιά.



Εκ-πτώσεις πωλήσεων άνω του 50% από πέρυσι

Σε χαμηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη περσινή κινήθηκε η καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδος, από απόψεως των πωλήσεων των εμπορικών καταστημάτων.

Το 53,9% των εμπόρων πραγματοποίησε χαμηλότερες πωλήσεις από τις περσινές, ενώ το 31,7% είδε τις φετινές πωλήσεις στη διάρκεια των εκπτώσεων να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι ενώ μόλις το 13,6% σημείωσε αύξηση.  Ωστόσο, η εικόνα αυτή δεν ήταν η ίδια σε όλους τους κλάδους. Διαφοροποιείται ανάλογα με τις καταναλωτικές συνήθειες σε συνδυασμό με το διαθέσιμο εισόδημα. Πιο συγκεκριμένα,  ο κλάδος των καλλυντικών παρουσιάζει μια ιδιαίτερη δυναμική, ενώ διακρίνεται αισθητά η ένδυση από την υπόδηση με τη δεύτερη να κινείται σε σαφώς καλύτερα επίπεδα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης σχολίασε τα αποτελέσματα: «Οι καλοκαιρινές φετινές εκπτώσεις τελείωσαν σαν να μην ξεκίνησαν ποτέ! Το ενδιαφέρον ήταν μικρό και η κατανάλωση αδύναμη τόσο στα αστικά κέντρα όσο και κυρίως στις τουριστικές περιοχές, κάτι που έχει προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο μεγάλη ανησυχία. Μάλιστα, τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν σε μια περίοδο που οι προσδοκίες από τον κλάδο του τουρισμού ήταν μεγάλες. Δυστυχώς, όμως, δεν επιβεβαιώθηκαν, ενώ ο μύθος της Κυριακής κατέρρευσε. Η ΕΣΕΕ εξετάζει τι ισχύει σε σχέση με το θεσμό των εκπτώσεων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και θα προτείνει τις αλλαγές που έχει ανάγκη η ελληνική αγορά, σύμφωνα με την ανάλυση της Eurocommerce».

Η ΕΣΕΕ πραγματοποίησε την περιοδική έρευνα για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις και διερεύνησε τη στάση και τις απόψεις των εμπόρων για το άνοιγμα των Κυριακών. Η έρευνα ήταν τηλεφωνική με τυχαίο δείγμα 250 εμπορικών επιχειρήσεων σε παραδοσιακές εμπορικές αγορές αστικών κέντρων . Επίσης, καταγράφηκαν οι απόψεις πολλών Εμπορικών Συλλόγων από όλη τη χώρα.



Αύριο ο πρόεδρος του Δ.Σ. και από Δευτέρα ζυμώσεις...

Αύριο το απόγευμα πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μαρινάκη, επειδή εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κληθούν να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τη Δευτέρα αρχίζουν οι ζυμώσεις και οι αναθέσεις αντιδημαρχιών απαιτούν τήρηση ισορροπιών…



Παρατράγουδα στη Βουλή με το «αντιρατσιστικό»

Ξεχώρισε η Β’ Πειραιά κατά τη χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, για το «αντιρατσιστικό».

Ο Τάσος Νεράντζης (ΝΔ) και η Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), βγήκαν εκτός γραμμής των κομμάτων τους και προξένησαν εντυπώσεις.

Ο μεν Τάσος Νεράντζης, επειδή εξέφρασε φόβους μήπως κληθεί αύριο να ψηφίσει για την κτηνοβασία και την παιδοφιλία (όρα Ολλανδία).

Η δε, επειδή επέλεξε να καταψηφίσει το σχετικό άρθρο για τις Γενοκτονίες γιατί «βάλλει ευθέως κατά του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης γνώμης»… 
>>> Από ‘ΕΔΩ ΑΘΗΝΑΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου