Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Δέσμευση Δένδια για πόρους ΕΣΠΑ για τον Πειραιά - Σχέδιο από Μώραλη

Δέσμευση Δένδια για πόρους από ΕΣΠΑ
- Υποβλήθηκε από Μώραλη το σχέδιο ανάπτυξης του Πειραιά
«Το Σχέδιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, αποτελεί κύρια προτεραιότητα και τελευταία ευκαιρία για την ανάπτυξη της πόλης μας».
Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της υποβολής του Σχεδίου για το νέο ΕΣΠΑ, καθώς και για την ένταξη άλλων έργων του Δήμου στη νέα προγραμματική περίοδο.
Ο κ. Δένδιας, δεσμεύτηκε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα συνεργαστούν με το Δήμο Πειραιά, για την έγκαιρη και πλήρη επεξεργασία του Σχεδίου ώστε να εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή του από τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ.
Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε επίσης, τη σπουδαιότητα του Σχεδίου για το μέλλον του Πειραιά και εκδήλωσε την πρόθεσή του να συνεχισθεί η συνεργασία μέχρι την τελική υποβολή του.

Τρίποντο… στην ανοχή κάποιων  για τον “τσαντίρ μαχαλά”
που είναι… χωροθετημένος στην πέριξ χαβούζα του ΣΕΦ
 Χέρσο χωράφι, παρατημένο από τους ιδιοκτήτες του, θυμίζει ο πέριξ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας χώρος! Ξεραμένα όλα τα φυτά, ξεδοντιασμένο το σύστημα ποτίσματος. Σωλήνες εδώ κι εκεί, σκουπίδια κάθε είδους, πλαστικές σακούλες, παντός χρώματος και διαστάσεων, “ντάτσουν” που αράζουν και οι επιβάτες απλώνουν μπουγάδες στα σύρματα, κεσέδες από γιαούρτη, ποτήρια από καφέδες και ό,τι άλλο θέλει να βάλει ο νους σας, υπάρχουν εκεί όπου προεδρεύει ο τ. δήμαρχος Πειραιώς Π. Φασούλας και κάποιοι συναθλητές του, ολυμπιονίκες της καλαθοσφαίρας! Εντάξει, από τον Π. Φασούλα, δεν περιμένεις καλύτερα, αν θυμηθείς το σκουπίδι και τη βρωμιά επί των ημερών του. Αλλά οι άλλοι κύριοι, που τον συνδράμουν στο έργο του, δεν περνούν από τα στέκια των περιθωριακών, στον χώρο του σταδίου; Δεν βλέπουν τη βρωμιά; Δεν ντρέπονται για το χάλι; Κρίμα…                                                           
Τπ.
 Πρεμιέρα Ολυμπιακού με 3-2 επί της Ατλέτικο
-Προκρίθηκε στους “16” του Ομίλου  
Το ιδανικότερο ξεκίνημα στο εφετινό Champions League έκανε χθες ο Ολυμπιακός, με την τεράστια νίκη που πέτυχαν, στην πρεμιέρα του 1ου Ομίλου επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Και με το 3-2 προκρίθηκαν στους «16»!
Τα τέρματα σημείωσαν ο Μαζουάκου (13'), ο Αφελάι (31') και ο… ανανήψας Μήτρογλου (73'), ενώ για τους Ισπανούς σκόραραν ο Μάντζουκιτς (38') και ο Γκριζμάν (86'). Όπως μεταδίδεται από διεθνή πρακτορεία, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ ώριμος και οι παίκτες του ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν.

Σήμερα σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για τους απολυμένους
Ενισχύσεις για απολυμένους σε Ελλάδα, Ισπανία, Ρουμανία και Ολλανδία. Η έγκριση για την παροχή βοήθειας σε εργαζομένους που απολύθηκαν από διάφορες βιομηχανίες στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ολλανδία και τη Ρουμανία θα τεθεί σήμερα σε ψηφοφορία από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) η οποία θα συμπληρώσει τις εθνικές προσπάθειες, μένει επίσης να εγκριθεί από το Συμβούλιο των Υπουργών. Εισηγητής για την Ελλάδα είναι ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος (ΝΔ) Γ. Κύρτσος.

20 “φιλέτα” από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο για την Αθηναϊκή Ριβιέρα!
Με αφορμή την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» συναντήθηκαν χθες στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης με τον πρόεδρο της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» Άρη Ματιάτο. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μηταράκης, μεταξύ άλλων επεσήμανε:
 «Κύριο μέλημά μας είναι να αναδείξουμε την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Στόχος διττός και ισορροπημένος. Αφ’ ενός θέλουμε, να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Αφ’ ετέρου, θα προωθηθούν έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής».
Από την πλευρά του ο κ. Ματιάτος, είπε
«Με τη μεταβίβαση ακινήτων στην εταιρεία, ξεκινάμε ουσιαστικά το μεγάλο έργο του νοικοκυρέματος των δημοσίων εκτάσεων, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο μέχρι το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Στόχος μας είναι να καταγράψουμε τη δημόσια περιουσία στην υπό αξιοποίηση περιοχή, να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να την προστατεύσουμε. Βάζουμε τέλος στο χάος, τις αυθαιρεσίες και τις καταπατήσεις».
Εν τω μεταξύ, με κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, Τουρισμού κας Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Μηταράκη, παραχωρήθηκαν στην «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ» 20 «χρυσά» ακίνητα.

Ποιά είναι τα "φιλέτα"
 Με κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, Τουρισμού κας Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Μηταράκη, παραχωρήθηκαν στην “Αττικό Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ” τα ακόλουθα  ακίνητα:

1.  Δημόσιο κτήμα στη Γλυφάδα από τα Αστέρια Γλυφάδας μέχρι το Αθλητικό Κέντρο Αγ. Κοσμά, έκτασης 176.161 τ.μ.
2.  Φαληρικός Όρμος έκταση 757.500 τ.μ. (beach volley, Κεραίες Cosmote, Vodafone Wind, ΤΑΕ KWON DO)
3.  Εδαφική έκταση 64.100 τ.μ. στην περιοχή Αναλύσου Αττικής. (Εστιατόρια, Αλιευτικό καταφύγιο- Π. Φώκαια)
4.  Στη Βούλα Αττικής 90.095 τ.μ. από Α’ Αλιπέδου Βούλας μέχρι Β’ Αλιπέδου Βούλας. (Ναυτικός Όμιλος, ΝΟΤΟΣ, Vivemar)
5.  Στη Βούλα – Μεγάλο Καβούρι 62.275 τ.μ. (Ακτή Β’ Βούλας)
6.  Ακτή Α’ Αλιπέδου Βούλας έκτασης 146.665 τ.μ. (Ακτή Α’ Βούλας South Coast και Εστιατόριο Ακτής Ειρηνικός)
7.  Στη Βάρκιζα 7.500 τ.μ.
8.  Την εδαφική έκταση των καταργημένων Αλυκών Αναβύσσου 669.095 τ.μ.
9.  Έκταση 9.220 τ.μ. στην Ανάβυσσο Αττικής.
1.  Έκταση 8.860 τ.μ. στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου Αττικής.
1.  Εδαφική έκταση 258.250 τ.μ. στη Λομβάρδα  –  Κρωπία, Αττικής. (ΜΟΗΙΤΟ ΒΑΥ)
1.  Εδαφική έκταση 326.315 τ.μ. στο Λαγονήσι Αττικής . (GRAND RESORT)
1.  Δέλτα Φαλήρου (Μαρίνα Φλοίσβου) 262.423 τ.μ. (N.O. Π. Φαλήρου)
1.  ‘Ακτή Αλίμου 69.725 τ.μ. (Ακτή του Ήλιου – Bolivar)
1.  Έκταση από Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι κέντρο Φλοίσβου, στο Π. Φάληρο έκτασης 90.825 τ.μ. (Πάρκο Φλοίσβου)
1.  Έκταση 20.420 τ.μ. στον Άλιμο Αττικής από ακτή Αλίμου έως όρια Αγ. Κοσμά. (Παιδικές χαρές, Άλσος)
1.  Εδαφική έκταση 278.000 τ.μ. στη Γλυφάδα Αττικής. (Αστέρια Γλυφάδας)
1.  Ακτή Βάρκιζας έκτασης 252.000 τ.μ. (VARKIZA RESORT, YABANAKI, THALASSEA)
1.  Μικρό Καβούρι – Βουλιαγμένη (Ακτή Βουλιαγμένης) 96.000 τ.μ..
2.  Μαύρο Λιθάρι μήκους 1.000 μ (EDEN Beach).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου