Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν ορίστηκε αναπληρωτής Μώραλη ο πρώην Δήμαρχος - Έκπληξη για Αγραπίδη



Δεν ορίστηκε αναπληρωτής Μώραλη ο πρώην Δήμαρχος
 - Έκπληξη για Αγραπίδη - αναμενόμενο για Κόκκαλη
Με νέες αναθέσεις σε Δημοτικούς Συμβούλους, συνεχίζεται η θεσμική στελέχωση του δήμου Πειραιά.
Με χθεσινή απόφασή του ο Γιάννης Μώραλης, όρισε τον πρώην Δήμαρχο Χρήστο Αγραπίδη, Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, τον Πέτρο Κόκκαλη Εντεταλμένο Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και την Αναστασία Χαλικιά, Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτικών Ισότητας και Πολυϊατρείων.
Η συγκεκριμένη του Δημάρχου κάπως δεν εξέπληξε μόνον τους «περί την εξουσία», ή την πλατεία Κοραή, αλλά ακόμη και πρόσωπα του κάπως στενού δημαρχιακού περιβάλλοντος…
Όπως γίνεται αντιληπτό ή έκπληξη δεν είχε σχέση με τον Πέτρο Κόκκαλη, καθώς ο χαμηλών τόνων Δημοτικός Σύμβουλος δεν είχε εκφράσει κάποια επιθυμία και εξ άλλου αναλαμβάνει ευθύνες ανάλογες των σπουδών και της επιχειρηματικότητας που ασκεί.
Ευθύνες ανάλογες του λειτουργήματος που ασκεί, ανατέθηκαν στον Χρήστο Αγραπίδη, αλλά εξέπληξε! Ο λόγος είναι ότι όλοι -ακόμη και πριν τις εκλογές- τον περίμεναν να αναλάβει τη θέση του Αναπληρωτή Δημάρχου, τουλάχιστον λόγω της εμπειρίας του. Όμως, η κάθε πρόβλεψη διαψεύστηκε, όπως δεν αποκλείεται να διαψευσθεί και η άλλη πρόβλεψη ότι την συγκεκριμένη θέση την έχει «καπαρώσει» ο Βαγγέλης Μαρινάκης…
Με τις Αντιδημαρχίες και τους Εντεταλμένους Συμβούλους, αναμένεται να τελειώνουμε εντός του Σεπτεμβρίου, διότι η αναμονή των «μνηστήρων», όσο να ‘ναι δεν ενδείκνυται με το στυλ που «επιθυμεί» να λειτουργήσει ο δήμος Πειραιά. Εκτός και αν πράγματι δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί ιδιαίτερα ο Γιάννης Μώραλης, διότι δεν γνώριζε ότι θα τον περίμενε η… Λερναία Ύδρα στο κτίριο της πλατείας Κοραή. Όσα «κεφάλια» κι αν της είχε κόψει ο Β. Μιχαλολιάκος, πάντα έβγαιναν κι άλλα. Ίσως έπρεπε να της «κοπεί ο βήχας»...

Π. Καρβούνης: Η τελευταία αξιολόγηση της τρόικας
Βαρυσήμαντη συνέντευξη έδωσε χθες ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης. Μεταξύ άλλων, δηλώνει ότι προσδοκώμενη θετική έκβαση της «τελευταίας αξιολόγησης» της τρόικας, τον επόμενο μήνα, θα αποτελέσει την αφετηρία της συζήτησης για τη ρύθμιση του χρέους, η οποία «θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους». Και τονίζει, πως θα είναι η εξέλιξη που θα δώσει το «διαβατήριο αξιοπιστίας» για την πλήρη επανένταξη της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον.

!
Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων/ΕΣΠΑ Γ. Γιαννούσης, προκειμένου να επιστρέψει στα κύρια καθήκοντά του στην Κομισιόν, χωρίς να αναφέρει… πρόσθετους λόγους της αποχώρησής του.
Όμως, θα παραμείνει στην θέση του μετά από παράκληση του κ. Δένδια, μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την Κομισιόν για την εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση της νέας προγραμματικής περιόδου.

ΕΞΠΡΕΣ: Η άλλοτε “τράπεζα” του Τύπου που έχει βυθιστεί στα χρέη...
 - Οφείλει εκατομμύρια σε Δημόσιο, Ταμεία, και 85 εργαζόμενους
Στη Βουλή εισήλθε η υπόθεση της ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ, η οποία οφείλει τεράστια ποσά στο Δημόσιο, σε Ταμεία, αλλά και σε 85 εργαζόμενους (δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς) τους οποίους έχει να πληρώσει πάνω από δύο χρόνια!
Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, αυτή η άλλοτε κραταιά εφημερίδα, τα τελευταία χρόνια, έπεσε θύμα κακοδιαχείρισης, με αποτέλεσμα να χρεωθεί με υπέρογκα ποσά.
Σήμερα, η ΕΞΠΡΕΣ, είναι μία εκδοτική επιχείρηση-«φάντασμα», της οποίας τα πιεστήρια στην Κερατέα, τυπώνουν (με άλλη επωνυμία και χωρίς ρεύμα της ΔΕΗ!) κάποιες αγγλικές εφημερίδες, παρά την εντολή του ΣΕΠΕ για προσωρινό «λουκέτο», έως ότου λειτουργήσει νόμιμα η επιχείρηση!
Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε όλα τα ένδικα μέσα και περιμένουν πότε η οικογένεια Καλοφωλιά, θα αντιληφθεί ότι κάτι οφείλει σε εκείνους τους ανθρώπους που δούλευαν στην επιχείρησή τους και είχαν ξεχάσει το… χρώμα των ευρώ.
Μπορεί οι υπηρεσίες των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, να μην έδειξαν την δέουσα ευαισθησία, αλλά η υπόθεση λαμβάνει νέα τροπή, μετά την Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και προς τους υπουργούς των τριών παραπάνω υπουργείων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς. Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος. Θέμα της ερώτησης: «85 Εργαζόμενοι στην εταιρεία 'ΕΞΠΡΕΣ - Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική - Εκτυπωτική Α.Ε.' απλήρωτοι για πάνω από δύο χρόνια, ενώ η εταιρεία λειτουργεί χωρίς άδεια από το 2008».

Ερώτηση
Προς:
1) Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
2) Υπουργό Οικονομικών
3) Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας
Θέμα: «85 Εργαζόμενοι στην εταιρεία 'ΕΞΠΡΕΣ - Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική - Εκτυπωτική Α.Ε.' απλήρωτοι για πάνω από δύο χρόνια, ενώ η εταιρεία λειτουργεί χωρίς άδεια από το 2008».

Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 2412/30-01-2014 Αναφορά των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά, Δημήτρη Στρατούλη και Αλέξη Μητρόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατόπιν της υπ' αριθ. 870/19-03-2013 καταγγελίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, δεν καταβάλλονται οι μισθοί στους εργαζόμενους της εταιρείας ''ΕΞΠΡΕΣ - Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική - Εκτυπωτική Α.Ε.'', επί δύο και πλέον χρόνια.
Η εν λόγω εταιρεία ενώ έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Νόμου 3299/2004 και ειδικότερα στο άρθρο 9 αυτού, με εγκριθείσα ενίσχυση 14.200.000 € (εκ των οποίων τα 7.100.000 € καταβλήθηκαν ως επιχορήγηση), δεν πληροί τις απορρέουσες υποχρεώσεις του εγκριθέντος σχεδίου, όπως αναφέρεται στην υπ' αριθ. 11723/12-03-2014 απάντηση της Γ.Γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων στην Αναφορά των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, όπως άλλωστε προκύπτει από τους ελέγχους του Κεντρικού Οργάνου Ελέγχου (έκθεση υπ' αριθ. 13729/29-03-2011) και του υπ' αριθ. 10817/11-03-2013 εγγράφου της Γ.Γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων, διαπιστώνεται σειρά παραλείψεων προβλεπόμενων ενεργειών, όπως μη εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, προς τους προμηθευτές και κυρίως προς τους εργαζομένους.
Με την υπ' αριθ. 7543/19-02-2014 Απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, συγκροτήθηκε νέο Κεντρικό Όργανο Ελέγχου, με αντικείμενο τον έλεγχο για την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ''ΕΞΠΡΕΣ - Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική - Εκτυπωτική Α.Ε.''
Περαιτέρω, όπως προκύπτει από συνεχείς ελέγχους του ΣΕΠΕ, η εταιρεία ''ΕΞΠΡΕΣ - Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική - Εκτυπωτική Α.Ε.'', λειτουργεί χωρίς άδεια από το 2008 και χωρίς ηλεκτροδότηση από το 2014. Στις εγκαταστάσεις της λειτουργεί και άλλη επιχείρηση (ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΣΤΑΜΕΛΟΥ Ε.Π.Ε.), χωρίς άδεια, η οποία συνεργάζεται στην εκτέλεση των συμβολαίων έργων της ''ΕΞΠΡΕΣ - Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική - Εκτυπωτική Α.Ε.''».
Κατόπιν των ανωτέρω εκτεθέντων,
Επειδή είναι προφανές ότι η νέα εταιρεία «ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΣΤΑΜΕΛΟΥ Ε.Π.Ε.» στην πραγματικότητα αποτελεί ένα και το αυτό με την εταιρεία «ΕΞΠΡΕΣ - Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική - Εκτυπωτική Α.Ε.»
Επειδή οι 85 υπάλληλοι της εταιρείας παραμένουν επί δύο έτη απλήρωτοι.
Επειδή δεν καταβάλλονται οι οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Επειδή οι αποφάσεις των υπηρεσιών δεν καθίστανται άμεσα εκτελεστές και η εταιρεία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το σχέδιο στο οποίο έχει ενταχθεί.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Ποιο είναι το αποτέλεσμα του ελέγχου που διενεργήθηκε βάσει της υπ' αριθ. 7543/19-02-2014 Απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας;
2. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την συμμόρφωση της εταιρείας ''ΕΞΠΡΕΣ - Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική - Εκτυπωτική Α.Ε.'' στις αποφάσεις της Διοίκησης και στις αποφάσεις που προκύπτουν από τα πορίσματα ελέγχων του ΣΕΠΕ;
3. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την συμμόρφωση της εταιρείας ''ΕΞΠΡΕΣ - Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική - Εκτυπωτική Α.Ε.'' στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και πρωτίστως στους 85 εργαζόμενους που αρνείται να πληρώσει η εταιρεία;
4. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την παράνομη λειτουργία της εταιρείας ''ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΣΤΑΜΕΛΟΥ Ε.Π.Ε.'';

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Δημήτρης Τσουκαλάς. Δημήτρης Στρατούλης, Αλέξης Μητρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου