Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πενήντα πολίτες στο ΣτΕ για το Μόντε… Δραπετσώνα!

Πενήντα πολίτες στο ΣτΕ για το Μόντε… Δραπετσώνα!
-Δεν συμφωνούν οι δημότες με την “αναβάθμιση” της περιοχής
Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσε ομάδα πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, κατά του «Νόμου Μανιάτη» (σ.σ. προβλέπει την μετατροπή της περιοχής σε… Μόντε Κάρλο!) αλλά και κατά του πρόσφατα ψηφισθέντος Χωροταξικού με το οποίο υπάρχουν μια σειρά προβλέψεις για την περιοχή του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που θεωρούνται επιβαρυντικές για την προοπτική μιας ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής.
Σημειώνεται ότι αυτή η ομάδα αποτελείται από περίπου 50 δημότες όλων των δημοτικών τάσεων και με την προσφυγή αυτή, τίθενται κατά των σχεδίων για «αναβάθμιση» με τη δημιουργία πίστας Φόρμουλα-1, (…) που θα μετέτρεπαν τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι σε… πριγκιπάτα στυλ Μονακό!
Συγκεκριμένα στις 14/3 ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 5 Μαΐου.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η περιοχή της πρώην λιμενοβιομηχανικής ζώνης Κερατσινίου - Δραπετσώνας μετονομάζεται σε περιοχή Μητροπολιτικής Ανάπλασης, εντάσσεται στο σχέδιο πόλεως με συντελεστή δόμησης 0,6 και τίθεται σε ισχύ ο θεσμός της Ζώνης Ελεγχόμενης Ανάπτυξης (ΖΕΑ). 
Από αυτή την «αναβάθμιση» όφελος έχουν οι ιδιοκτήτες της περιοχής: ΟΛΠ, Πρότυπος Κτηματική Τουριστική ΑΕ, Lafarge-Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής και Όμιλος της Aegean του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Προσπάθειες για διάσωση της βιομηχανίας Hellenic Steel
Ευρεία σύσκεψη για τη διάσωση της βιομηχανίας Hellenic Steel του μητρικού ομίλου Ilva της Θεσσαλονίκης, έγινε χθες, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης Νίκου Δένδια και Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Ορφανού.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εκπεφρασμένη πρόθεση του ιταλικού ομίλου (σ.σ. έχει τεθεί υπό την επιτροπεία του ιταλικού Δημοσίου), να αποχωρήσει από τη μετοχική σύνθεση της Hellenic Steel, της οποίας είναι ο κύριος μέτοχος με ποσοστό 77,12%, ως συνέπεια των σοβαρών διαχειριστικών ζημιών που κατέγραψε στην Ιταλία.

Στον ΟΛΠ παραμένει η έδρα της ΜedCruise
Η παραμονή στον ΟΛΠ της έδρας της ΜedCruise (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου) για την προσεχή τριετία 2014-17, ήταν η πρώτη απόφαση της νέας πρόεδρου και του δ.σ., που εξέλεξε η Ένωση, κατά τη διάρκεια των εργασιών τής γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη. Η Carla Salvadό (Βαρκελώνη), διαδέχεται τον γεν. διευθυντή του ΟΛΠ Σταύρο Χατζάκο, στην προεδρία της Ένωσης για την προσεχή τριετία.
Το νέο δ.σ., ανανέωσε την θητεία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Θάνου Πάλλη ως γ.γ. της MedCruise.

SIEMENS
Την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πετρελαϊκού εξοπλισμού Dresser - Rand Group ανακοίνωσε η Siemens, έναντι του ποσού των 7,6 δισ. δολαρίων. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2015.

GAZPROM
Για αναβολή της διαμάχης μεταξύ της  ρωσικής Gazprom και Κομισιόν όσον αφορά στις μακροπρόθεσμες συμβάσεις παροχής αερίου στην Ε.Ε. έκανε λόγο ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα ανταγωνιστικότητας Χοακίμ Αλμούνια στο περιθώριο ενός συνεδρίου στη Φλωρεντία.

Επισημάνσεις Κορκίδη (ΕΣΕΕ) εν όψει της “Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου”
Πραγματοποιήθηκε χθες, στο πλαίσιο της «Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου», η παρουσίαση των τρεχουσών εξελίξεων στην Συνομοσπονδία και στο ελληνικό εμπόριο, από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη.
Μεταξύ άλλων:
Επεσήμανε την πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ να επιδιώξει πιλοτική δίκη στο ΣτΕ για το ζήτημα της άρνησης παροχής περίθαλψης προς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους, λόγω μη καταβολής εισφορών.
Τόνισε τις προσπάθειες της ΕΣΕΕ για την δημιουργία «Συνηγόρου του Επιχειρηματία».
 Υπενθύμισε την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τις Κυριακές.
Τέλος, επέμεινε ότι η απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της «πραγματικής» οικονομίας και την στήριξή τους, κυρίως μέσα από την δημιουργία διαθέσιμων και αξιόπιστων δομών χρηματοδότησης, όπως είναι η προτεινόμενη από την ΕΣΕΕ ειδικής Αναπτυξιακή Τράπεζα ΜμΕ.

Σήμερα αποφασίζει το ΤΑΙΠΕΔ για την εγκυρότητα των προσφορών της INTRALOT και του ΟΠΑΠ, για το ιπποδρομιακό στοίχημα. Έπεται το άνοιγμα των φακέλων και αμέσως μετά το.. drank the conium! Και ίσως από... άλλον, τουλάχιστον για λόγους τεχνογνωσίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου