Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Κυκλοφοριακό σοκ λόγω έργων του Μετρό - Αξιοποίηση για τα Βοτσαλάκια

Κυκλοφοριακό σοκ λόγω έργων του Μετρό
Από την  ερχόμενη Τρίτη 16/9, με νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα «ξυπνήσει» η πόλη,, για τις ανάγκες κατασκευής της επέκτασης του μετρό και τη δημιουργία του Σταθμού «Πειραιάς».
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν, όπως ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό ΑΕ, είναι ο εξής:
- Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς το κέντρο του Πειραιά, μετατοπίζεται παράλληλα, προς την πλευρά της θάλασσας, με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας σε δύο.
- Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη με κατεύθυνση προς τον Άγιο Διονύσιο παραμένει ως έχει.
- Η υπέργεια πεζογέφυρα σύνδεσης Λιμένα Πειραιά και σταθμού ΗΣΑΠ δεν θα είναι πλέον σε λειτουργία.
- Η πρόσβαση των πεζών από τον σταθμό του ΗΣΑΠ προς το λιμάνι και αντίστροφα, θα μπορεί να γίνεται στο ύψος της οδού Λουδοβίκου μέσω δύο διαβάσεων πεζών.
- Διατηρούνται όλες οι υφιστάμενες γραμμές των μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜμΜ) που διέρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Όπως ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό ΑΕ, σε συνεργασία με την ανάδοχο κοινοπραξία, λαμβάνουν καθημερινά όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των παρακείμενων επιχειρήσεων, αλλά και για την ελαχιστοποίηση της όχλησης που αναπόφευκτα δημιουργείται από τις κατασκευαστικές εργασίες για τον Σταθμό "Πειραιάς"».
Όσο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ανακοίνωσε ότι θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.
Επίσης  πρόκειται να υπάρξει και επόμενη φάση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για την οποία θα υπάρξει έγκαιρα σχετική ενημέρωση.

Η Ακτή Απόλλωνος, τα… Βοτσαλάκια και η “γαλάζια σημαία” της αδιαφορίας
Το βραβείο “Γαλάζια Σημαία” αφαιρέθηκε φέτος από τριάντα οκτώ (38) Ελληνικές ακτές.
Η ακτή Απόλλωνος, ή κοινώς τα Βοτσαλάκια κρατάνε γερά και μετά τον καθαρισμό του Σαρωνικού, όλο και γίνονται περισσότερο δημοφιλή!
Το γεγονός και μόνον ότι –μετά από επιθεωρήσεις- αφαιρέθηκαν «γαλάζιες σημαίες» από 38 ελληνικές ακτές, ενώ στα Βοτσαλάκια κυματίζει περήφανα η γαλάζια σημαία, και μόνον σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο «λαϊκή πλαζ»…
Όμως η αναβάθμιση, με αξιοποίηση και ανάδειξη της ιστορίας της συγκεκριμένης πειραϊκής ακτής, είναι απαραίτητη και δεν κάνει να περάσει απαρατήρητη και από τη νέα δημοτική αρχή.
Επίσης, στη συγκεκριμένη ακτή, υπάρχει και η γνωστή Σπηλιά του Βάβουλα. Ένα χώρος
εντελώς ξεχασμένος...
Ίσως επειδή δεν είναι σε πολλούς γνωστό ότι στη σπηλιά βρίσκεται ο αρχαίος ναός του Παμμεγίστου Απόλλωνος.
Γι’ αυτό η παραλία Βοτσαλάκια, κανονικά ονομάζεται Ακτή Απόλλωνος! Τουλάχιστον έτσι την αναφέρουν έγκυρες ξένες εφημερίδες και τουριστικά έντυπα…

Ορίστηκαν νέοι αντιδήμαρχοι και αναμένονται οι υπόλοιποι...
Και άλλη «δόση» από αντιδημάρχους ανακοίνωσε την Παρασκευή ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.
Με απόφασή του ορίζονται αντιδήμαρχοι, με θητεία από 12/9/2014 έως 4/3/2017 οι δημοτικοί σύμβουλοι:
- Νικόλαος Καρβουνάς: Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Δημοτικής Κατάστασης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, με αρμοδιότητες της Δ/νσης Διοίκησης, της Δ/νσης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Κατάρτισης και της Δ/νσης Ληξιαρχείου και Δημοτικής Κατάστασης.
-Αλέξανδρος Αργουδέλης: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων, με αρμοδιότητες της Δ/νσης Αρχιτεκτονικού και λοιπών Τεχνικών έργων και της Δ/νσης Οδοποιίας – Αποχέτευσης.
Επίσης, ορίζεται Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Νταϊφά, με θητεία από 12/9/2014 έως 4/3/2017, με αρμοδιότητα την εποπτεία και το συντονισμό της Δ/νσης Πολιτισμού, εκτός του τμήματος Πολιτισμού.
Τέλος, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα πρέπει να ανακοινωθούν τα ονόματα ων υπολοίπων αντιδημάρχων.
Άγνωστο παραμένει, εάν θα ενεργοποιηθεί η αντιδημαρχία Τουρισμού και Ναυτιλίας, που είχε ορίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά και ποιος θα αναλάβει τη θέση του αντιδημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου