Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση Κομισιόν για τις φοροδιακρίσεις στα πλοία - Μώραλης: "Στηρίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού"




Παρέμβαση Κομισιόν για τις φοροδιακρίσεις
– «Τα πλοία με ξένη σημαία να είναι “ισότιμα” με τα ελληνικά»
Σύγχυση προκάλεσε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετική με το σύστημα φορολόγησης των πλοίων στη χώρα μας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε χθες, ζήτησε επίσημα από την Ελλάδα να τροποποιήσει τους κανόνες φορολογικών διακρίσεων για πλοία με αλλοδαπή σημαία. Σύμφωνα με τους ελληνικούς φορολογικούς κανόνες, τα πλοία με ελληνική σημαία και ορισμένα σκάφη τα οποία διαχειρίζεται η Ελλάδα εξαιρούνται από τον φόρο εισοδήματος και αντ’ αυτού υπόκεινται στον απλοποιημένο και χαμηλότερο ειδικό φόρο χωρητικότητας για ναυτικές δραστηριότητες, αναφέρεις την ανακοίνωση της η ΕΕ.
Από την άλλη πλευρά, προσθέτει, τα πλοία με αλλοδαπή σημαία υπόκεινται σε λιγότερο ευνοϊκό καθεστώς φόρου εισοδήματος. Στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί εντός δύο μηνών, η Κομισιόν μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Μηνύματα Βαρβιτσιώτη-Μώραλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας
 - «Στηρίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού», επανέλαβε ο δήμαρχος
Με μηνύματα τού επί της ύλης υπουργού και του δημάρχου Πειραιά γιορτάστηκε η χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας (World Maritime Day), που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ, γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου
Στο μήνυμά του ο κ. Βαρβιτσιώτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας 2014, εκ μέρους του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Ελληνικής Κυβέρνησης, δράττομαι της ευκαιρίας να απευθύνω μήνυμα σε κάθε Έλληνα ναυτικό, σε κάθε μέλος της μεγάλης Ελληνικής Ναυτιλιακής οικογένειας. Ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας είναι αφιερωμένος στην αποτελεσματική εφαρμογή των Συμβάσεων που έχουν υιοθετηθεί από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ)».
Από την πλευρά του ο κ. Μώραλης, εκτός από το επίσημο μήνυμα, έγραψε στο Facebook: «Με τολμηρές και καινοτόμες πρωτοβουλίες που προωθούμε στοχεύουμε ο Πειραιάς να γίνει κέντρο αναφοράς της ελληνικής ναυτιλίας, να αποκτήσει ενισχυμένο και διευρυμένο διεθνή ρόλο και να δημιουργηθούν στην πόλη και τον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο νέες και βιώσιμες θέσεις εργασίας».
Και:
-Προωθούμε τη δημιουργία Διεθνούς Ναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά (Piraeus International Maritime Centre) το οποίο θα λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, όπως, για παράδειγμα, αυτές του Maritime London και των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών λιμένων.
-Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα του Λιμένα του Πειραιά για να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή προοπτική και την ανταγωνιστική του θέση.
-Σήμερα, η Ελλάδα που περνάει την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, μπορεί να σταθεί ξανά όρθια στα πόδια της. Βασικό της στήριγμα είναι η ναυτιλία, ο ναυτιλιακός κλάδος και η ευρύτερη θαλάσσια οικονομία».

 Σεργιάνι… στο βόρειο Αιγαίο βγαίνει το «Νήσος Μύκονος»
Από σήμερα το "Νήσος Μύκονος" της Hellenic Seaways θα εξυπηρετεί τη σύνδεση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου με τον Πειραιά και την Καβάλα.
Το δρομολόγιο που ακολουθείται δύο φορές την εβδομάδα είναι: Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Εύδηλος-Καρλόβασι-Βαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα.
Το "Νήσος Μύκονος", ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα το 2005 και είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας, με δυνατότητα μεταφοράς 1.915 επιβατών, 418 οχημάτων και ταχύτητα 28 κόμβων.

Ο δήμος Πειραιά κοντά στους επαγγελματίες
Η παρουσία μας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, έρχεται να επιβεβαιώσει την πρόθεσή της νέας δημοτικής αρχής για ουσιαστική συνεργασία με τους φορείς της πόλης. Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ανέδειξε, μεταξύ άλλων, τη συναντίληψη μας για τα μεγάλα θέματα του Πειραιά.
Καταγράψαμε τις ανησυχίες των επαγγελματιών με τους οποίους θα είμαστε σε διαρκή επαφή προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

!
Το να ανήκεις στην αντιπολίτευση και να κατηγορείς τη νυν δημοτική αρχή, είναι κάπως… θεμιτό. Το να ήσουν με τους πρώην και να κατηγορείς εμμέσως τους νυν (π.χ. για το παρεμπόριο) που σε έχουν τιμήσει, τότε κάτι συμβαίνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου