Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Μεσογειακή "τρόικα" από Ελλάδα-Κύπρο-Μάλτα - Δημιουργία μετώπου για στενή συνεργασία στο πλαίσιο του ‘ΙΜΟ’

Μεσογειακή "τρόικα" από Ελλάδα - Κύπρο - Μάλτα
Δημιουργία μετώπου για στενή συνεργασία στο πλαίσιο του ‘ΙΜΟ’
Μέτωπο στα ναυτιλιακά θέματα μέσα στην ΕΕ δημιουργούν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα - τα τρία ισχυρότερα ευρωπαϊκά νηολόγια και από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.
Χθες, στη Μάλτα, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών της Μάλτας, ZoeMizzi, και τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Μάριο Δημητριάδη.
Κατά τις συνομιλίες τους δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία κοινής συνισταμένης, με άξονες εφαρμογής της το νομοθετικό έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη μεταξύ τους συνεργασία στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).
Ο Έλληνας υπουργός αναφερόμενος σε νομοθετική πρόταση, που προωθεί η ιταλική Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επεσήμανε ότι «η υιοθέτηση περιφερειακών ή μονομερών πολιτικών δεν βοηθούν τον διεθνή προσανατολισμό της παγκόσμιας ανεπτυγμένης ναυτιλιακής αγοράς και δεν τονώνουν την ανταγωνιστικότητά της» και θύμισε ότι η ελληνική Προεδρία έκανε ό,τι μπορούσε για τη διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας της κοινοτικής ναυτιλίας.
Ο υπουργός επανέλαβε την αναγκαιότητα σεβασμού στους διεθνείς κανόνες που συζητούνται και υιοθετούνται στο πλαίσιο του κατ' εξοχήν αρμοδίου Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και έδωσε έμφαση στη συμβολή της ναυτιλίας στη εθνική και ευρωπαϊκή οικονομία, επισημαίνοντας:
«Οι θέσεις εργασίας γύρω από τη Γαλάζια Οικονομία αριθμούν 5.500.000 και η ναυτιλία μπορεί να απαντήσει στο κύριο ζητούμενο σήμερα, που είναι η αύξηση της απασχόλησης στους Ευρωπαίους πολίτες. Αρκεί να διαφυλάξουμε την ανταγωνιστικότητα της, κρατώντας τη μακριά από τις αντιαναπτυξιακές περιφερειακές πολιτικές». Η επόμενη συνάντηση των τριών αναμένεται να γίνει στον Πειραιά.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ
Επί τάπητος η αστυνόμευση του Πειραιά
Με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με αντικείμενο την αστυνόμευση της πόλης και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πρώην δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι εντάχθηκαν στην ΕΛΑΣ, για κάλυψη αναγκών του Δήμου, σε αρμοδιότητες όπως η πάταξη του παραεμπορίου, η παράνομη στάθμευση και ο έλεγχος των κοινόχρηστων χωρών.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Πειραιά, μεταξύ άλλων, είπε: «Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για την προστασία των πολιτών και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης» και πως «εχέγγυο για την υλοποίηση είναι η αγαστή συνεργασία με τον επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, ταξίαρχο Κων. Τσαρδινάκη και τον διοικητή της Τροχαίας, Σπ. Λάσκο.

Απόγονος του Υψηλάντη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Αποκάλυψε προτομή του στην πλατεία Κολωνακίου
Σε μια σεμνή τελετή στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου), έγιναν χθες τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αλ. Υψηλάντη, από τον Βαγγέλη Μαρινάκη - απόγονο της οικογένειας Υψηλάντη από την πλευρά της μητέρας του.
Ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε και τη χορηγία των εκδηλώσεων προς τιμήν των προγόνων του. Επίσης, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Ευεργετών για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την ημέρα ίδρυσης της Φιλικής Εταιρίας, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των εθνικών ευεργετών .

Ρ/Σ “Πειραϊκή Εκκλησία”
Συνήλθαν χθες σε σώμα τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Φίλων του Ραδιοφώνου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς «Πειραϊκή Εκκλησία».
Η προσωρινή διοίκηση παρέδωσε στο νέο δ.σ., το οποίο ύστερα από ψηφοφορία έχει ως εξής: Πρόεδρος ο Νήφων Καπογιάννης - αρχιμανδρίτης, αντιπρόεδρος ο Δημ. Αλφιέρης, γενικός γραμματέας o Ανδρέας Μαρκόπουλος-πρωτοπρεσβύτερος, ταμίας Ιωάννης Παναγιώτου πρωτοπρεσβύτερος και μέλος Χρυσόστομος Καράμπελας-αρχιμανδρίτης.

ΑΝΕΚ
Το δ.σ. της ΑΝΕΚ, διόρισε τον νέο δήμαρχο Χανίων Αν. Βάμβουκα, ως μη εκτελεστικό μέλος του δ.σ. σε αντικατάσταση του πρώην δημάρχου.

Εγκαίνια έκθεσης στο Ναυτικό Μουσείο
Έκθεση της Μαρίνας Ζωγραφάκη με τον τίτλο «Αρμύρα και Φως» θα εγκαινιαστεί σήμερα στις 7 μ.μ. στο Ναυτικό Μουσείο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Νοεμβρίου.

!
Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται στο νέο τεύχος τού περιοδικού “Shipping”, για τα στερεά απόβλητα και τον διαγωνισμό του ΟΛΠ. Εάν αληθεύουν όσα αναφέρονται, η υπόθεση του διαγωνισμού μάλλον δεν πρόκειται να τελεσφορήσει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου