Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Αλλάζει μορφή και στέγη το “Κανάλι-1” - Goldman Sachs: Αδύναμη θα είναι το 2015 η πορεία της Ευρωζώνης - "Βουτιά" το πετρέλαιο λόγω "υπερπροσφοράς" - ΕΣΕΕ: Ελπίδες για τόνωση της ρευστότητας λόγω Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου - Το Κυπριακό μέσα σε 350 σελίδες - Συγχωνεύονται General Maritime και Navig8 Crude Tankers - Διανεμήθηκαν 6.500 δέματα αγάπης από την Εκκλησία του Πειραιά

ΑΣ ΤΑ ‘ΠΟΥΜΕ’ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ...
ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΡΦΗ 
και στέγη το “Κανάλι-1”
Εξοφλήθηκαν οι οφειλές στους εργαζόμενους

ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΤΙΡΙΟ
ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός του Πειραιά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα στεγάζεται σε λίγο καιρό στον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται σήμερα το Δημοτικό Ωδείο Πειραιώς, στην οδό Π. Βλαχάκου, της περιοχής της Αγίας Σοφίας.
Με τον τρόπο αυτό, ο δήμος αναμένεται να εξοικονομήσει χρήματα, αφού σήμερα, στο κτίριο της οδού Ευριπίδου όπου στεγάζεται το ραδιόφωνο καταβάλλει ενοίκιο.
Με τη μεταστέγαση του ραδιοφώνου, το κτίριο της Π. Βλαχάκου θα μεταβληθεί σε «Κυψέλη Πολιτισμού», αφού η νέα διοίκηση του Δήμου φαίνεται να κλίνει προς την άποψη που θέλει το δημοτικό ραδιόφωνο να ασχολείται με την ποιοτική μουσική, το θέατρο, το σινεμά και τις Τέχνες γενικότερα, αλλά και με πειραϊκά θέματα, τοπικά νέα και δρώμενα, στα πρότυπα των τοπικών ραδιοσταθμών της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί κανονικά ενώ ορίσθηκε νέα διοίκηση υπό τον δημοτικό σύμβουλο Τάκη Αβραμίδη (φωτό), με αντιπρόεδρο των Στ. Μπρατσόλη.
Εξ άλλου, μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να γίνουν οι αλλαγές σε πρόσωπα, στη διεύθυνση του σταθμού, αφού η δημοτική αρχή έχει ήδη επισημάνει τα «στραβά» του αμέσου παρελθόντος, που δεν είναι μόνο διοικητικά ή οικονομικά , αλλά έχουν σχέση και με την αισθητική και το ύφος του σταθμού, σε όλες τους τομείς, κυρίως δε στον τομέα της μουσικής που μεταδίδεται και η οποία θεωρείται «ξεκάρφωτη» και χωρίς ειρμό.

GOLDMAN SACHS
Αδύναμη θα είναι το 2015 η πορεία της Ευρωζώνης
Αδύναμο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, διατήρηση της ανόδου του δολαρίου, εφαρμογή προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ στο α' τρίμηνο του 2015, είναι ορισμένες από τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs για το επόμενο έτος.
Ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος σε ένα «συμπυκνωμένο» report του, εξετάζει την πορεία Ευρωζώνης, αγοράς πετρελαίου, νομισματικής πολιτικής και Ρωσίας, ενώ παράλληλα «καταθέτει» και τις εκτιμήσεις του για την πορεία βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της υφηλίου.
Ευρωζώνη
Σταδιακή θα είναι η ανάκαμψη της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, με την ανάπτυξη να μην ξεπερνά το 0,8% για το επόμενο έτος. Εκτιμάται ότι Ισπανία και Γερμανία θα εμφανίζουν καλύτερο ρυθμό επέκτασης του ΑΕΠ, η Γαλλία θα ακολουθήσει περισσότερο αδύναμη πορεία, ενώ η ιταλική οικονομία θα παραμείνει εύθραυστη, με δεδομένη και την ύφεση του 2014. Ο πληθωρισμός θα παραμείνει χαμηλός – με τον δομικό να αγγίζει το 0,5% - και ως εκ τούτου θα διατηρηθεί η ανησυχία για τυχόν παρατεταμένη περίοδο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Αναμένεται ότι η ΕΚΤ θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) στο α' τρίμηνο του 2015, ενώ κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια την ακριβή αύξηση του ισολογισμού της. Σύμφωνα με την Goldman μπορεί να φθάσει μεταξύ 500 δισ. και ενός τρισ. ευρώ εντός της επόμενης 2ετίας.
Ευρώ – Μετοχές – Ομόλογα
Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο αναμένεται ότι θα φθάσει στα 1,23 (3μηνος ορίζοντας), 1,20 (6μηνος ορίζοντας) και 1,15 δολάρια (12μηνος ορίζοντας), λόγω της διαφορετικής νομισματικής πολιτικής αλλά και του ρυθμού ανάπτυξης μεταξύ Ευρωζώνης και ΗΠΑ. Για τους ίδιους χρονικούς ορίζοντες (3μηνο – 6μηνο – 12μηνο) ο δείκτης Euro Stoxx 50 εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 3.400 και 3.800 μονάδων, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα υποχωρήσουν. Για το γερμανικό 10ετές Bund αναμένεται ότι έως τα μέσα του 2015 η απόδοσή του θα αγγίξει το 1,25%.
Ρωσία
Η εικόνα της ρωσικής οικονομίας θα συνεχίσει να είναι αβέβαιη, ενώ εάν η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας συνεχίσει την πολιτική αύξησης των επιτοκίων, αυτό θα έχει επώδυνες συνέπειες για την οικονομία, τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Το ρωσικό τραπεζικό σύστημα αποτελεί το «σημείο» που μπορεί κάποιος εάν το παρατηρήσει προσεκτικά να ανακαλύψει προς τα που θα κινηθεί το σύνολο της οικονομίας. Οι αναλυτές της Goldman Sachs αναμένουν ότι θα διατηρηθεί η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης. Η Ρωσία θα κατορθώσει, πάντως, να διατηρήσει αμετάβλητη την πετρελαϊκή της παραγωγή το 2015, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα ούτε στην παραγωγή φυσικού αερίου.
Νομισματική πολιτική
Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες της υφηλίου θα ακολουθήσουν διαφορετική νομισματική πολιτική. Η Fed – μετά και τις τελευταίες δηλώσεις της επικεφαλής της Janet Yellen – αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, με προοπτική ότι αυτά θα κυμανθούν μεταξύ 3,75% και 4% έως το 2018. Όπως προαναφέρθηκε η ΕΚΤ θα ξεκινήσει το QΕ στο α' τρίμηνο του 2015, ενώ φυσικά δεν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει τα βασικά επιτόκια της Ευρωζώνης. Σταθερή νομισματική πολιτική αναμένεται ότι θα ακολουθηθεί και από την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), ενώ υπάρχει υψηλή πιθανότητα η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά από αρκετά χρόνια στο δ' τρίμηνο του 2015, ενώ εκτιμάται ότι αυτά θα φθάσουν στο 2,7% έως τα τέλη του 2018. Επίσης αναμένεται ότι οι κεντρικές τράπεζες Ισραήλ, Σουηδίας και Ελβετίας θα ακολουθήσουν περισσότερο χαλαρή νομισματική πολιτική.
Πετρέλαιο
Το 2015 θα συνεχιστεί η έντονη μεταβλητότητα στις αγορές πετρελαίου, με τις αγορές να αναζητούν μία νέα μορφή ισορροπίας. Η αρχική εκτίμηση των αναλυτών της Goldman Sachs είναι ότι το Brent θα κυμανθεί το 2015 μεταξύ 80 και 85 δολαρίων το βαρέλι, αλλά τονίζουν ότι υπάρχει περίπτωση να διολισθήσει και σε χαμηλότερα επίπεδα. Η χαμηλή «πτήση» του πετρελαίου θα συνεχίσει να ευνοεί ορισμένες αναδυόμενες αγορές, όπως για παράδειγμα Τουρκία και Ινδίας, ενώ, όπως είναι φυσικό, θα συνεχίσει να πλήττει αναδυόμενες αγορές που εξάγουν πετρέλαιο.
Αγορές και μεταβλητότητα (volatility)
Κατά τους αναλυτές της Goldman Sachs θα υπάρξει σταθεροποίηση της μεταβλητότητας στις αγορές διαπραγμάτευσης μετοχών, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και στις αγορές ομολόγων.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ 60 ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ
"Βουτιά" το πετρέλαιο λόγω "υπερπροσφοράς"
Με φόντο τις δηλώσεις αρκετών υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ΟΠΕΚ ότι τα επίπεδα της παραγωγής θα παραμένουν στα τρέχοντα επίπεδα επανήλθαν οι εκτιμήσεις στην αγορά ότι θα υπάρξει «υπερπροσφορά» το προσεχές διάστημα.
Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθεί νέα πτώση τιμών. Το αργό παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 1,75 δολ. ή 3% στα 55,38 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Φεβρουαρίου σημειώνει βουτιά 2,2% διολισθαίνοντας στα 60 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.
Ένα εξάμηνο φθηνών καυσίμων περιμένει τους καταναλωτές, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε τη Δευτέρα το Reuters. Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι τιμές θα αρχίσουν του πετρελαίου να ανακάμπτουν στις διεθνείς αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2015, όταν θα μειωθεί η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.
«Οι πετρελαϊκές τιμές θα συνεχίσουν να διολισθαίνουν μέχρι να καταστούν μη ελκυστικές οι επενδύσεις στον κλάδο του σχιστολιθικού πετρελαίου και μοιραία να αρχίσει να περιορίζεται η παραγωγή του», δήλωσε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων ο ειδικός περί τα πετρελαϊκά αναλυτής της Commerzbank Κάρστεν Φριτς.
Στην έρευνα του Reuters, στην οποία μετείχαν 30 οικονομολόγοι και ειδικοί περί τα πετρελαϊκά αναλυτές, σημειώνεται ότι η μέση τιμή του πετρελαίου Βόρειας Θάλασσας (τύπου Brent) θα διαμορφωθεί την επόμενη χρονιά στα 74 δολάρια το βαρέλι και ότι το 2016 θα διαμορφωθεί στα 86,30 δολάρια το βαρέλι - δεν πρέπει να περιμένει κανείς δηλαδή ταχεία αποκατάσταση των τιμών σε επίπεδα άνω των 100 δολαρίων το βαρέλι, όπως βρισκόταν επί μακρό χρονικό διάστημα και έως τον περασμένο Ιούνιο το Brent.
Την χρονιά που εκπνέει η μέση τιμή του Brent διαμορφώθηκε στα 100,57 δολάρια το βαρέλι. Την περασμένη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, η τιμή υποχώρησε στα 58,50 δολάρια το βαρέλι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πεντέμισι ετών.
Πηγή: Reuters, in.gr

ΕΣΕΕ
Ελπίδες για τόνωση της ρευστότητας 
λόγω Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου
Μετά από πολλές αναβολές και μεγάλες καθυστερήσεις, επιτέλους ενεργοποιήθηκαν οι πρώτες συμφωνίες χρηματοδότησης ΜμΕ από το νεοσύστατο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (Institute for Growth - Greek SME Finance). 
Το IfG αποτελεί μη χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί με τους όρους της αγοράς και αποσκοπεί στην επίλυση του μείζονος προβλήματος της ελλιπούς ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, κυρίως μέσω της παροχής δανείων χαμηλότερου κόστους (επιτοκίου) στις ελληνικές επιχειρήσεις. Το εν λόγω εγχείρημα, το οποίο συνιστά προϊόν συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής Κυβέρνησης με την ενεργή συμμετοχή και της τράπεζας ανασυγκρότησης KfW, θα αποτελείται από τρία υπό-ταμεία και θα έχει ως έδρα το Λουξεμβούργο.
Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, η συνολική χρηματοδότηση της «ομπρέλας» των τριών υπο-ταμείων θα υπερβαίνει το ποσό των 500 εκ. ευρώ (350 εκ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, 100 εκ. ευρώ από τη KfW, 50 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, 30 εκ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας και 30 εκ. από το Ίδρυμα Ωνάση). Το πρώτο υπο-ταμείο το «IfG - Greek SME finance SA» ενεργοποιήθηκε με 200 εκ. ευρώ που έχουν διατεθεί από τηνKfW και το ΕΤΕΑΝ.
Με τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο Επενδυτικό Ταμείο θα διευκολύνεται η λειτουργία των ελληνικών ΜμεΕ με εξαγωγικό προσανατολισμό, υψηλή τεχνολογία, καινοτόμα προϊόντα, πολλές δηλαδή εταιρείες στις οποίες στηρίζεται το νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας, οι οποίες πλέον θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν με διεθνείς τραπεζικά ανταγωνιστικούς όρους. Παράλληλα, το ταμείο θα μπορεί να παρέχει πιστώσεις για κεφάλαια κίνησης με την αποπληρωμή του κεφαλαίου να πραγματοποιείται στη λήξη της δανειακής σύμβασης, επιτρέποντας στην επιχείρηση να πληρώνει μόνο τους τόκους, ενώ ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα να αναχρηματοδοτούνται υφιστάμενα δάνεια βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αναμένεται να συμβάλλουν στην ταχύτερη απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων από την αγορά.
Η υπογραφή των χρηματοδοτικών συμφωνιών μεταξύ δύο συστημικών Τραπεζών και των πρώτων τεσσάρων τελικών δικαιούχων έγινε παρουσία των εκπροσώπων της αγοράς και του Πρωθυπουργού, σε ειδική τελετή στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε το IFG "πνεύμονα" ρευστότητας για τις Ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
Ο Αντιπρόεδρος της KfW Christian Funke, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των Τραπεζών Πειραιώς και Eurobank κκ Λεκάκος και κ. Μεγάλου αντίστοιχα, ενημέρωσαν τους παραγωγικούς φορείς της χώρας για το μοναδικό αυτό νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, που αποτελεί την κοινή προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Γερμανικής Αναπτυξιακής Τράπεζας KfW, η οποία έχει στηρίξει την ανασυγκρότηση και άλλων χωρών σε διάφορες χρονικές περιόδους στο παρελθόν.
Η Ελλάδα ήδη από την 100η θέση στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανταγωνιστικότητα ανήλθε στην 61η θέση μεταξύ 189 χωρών, παρά το γεγονός της μειούμενης πιστωτικής επέκτασης και φέτος κατά -3,2%.
Η ΕΣΕΕ ευελπιστεί στη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης των ΜμεΕ στη ρευστότητα και εύχεται οι τέσσερεις συμφωνίες σύντομα να πολλαπλασιαστούν από το Ταμείο, ανταποδίδοντας έτσι τη τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλλει οι Έλληνες μικρομεσαίοι κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Το Κυπριακό μέσα σε 350 σελίδες
«Αισθάνομαι την ανάγκη να παρουσιάσω και νέες μαρτυρίες-ντοκουμέντα, που βγαίνουν ανάγλυφα, κατά τρόπο μοναδικό και αβίαστα, μέσα από συνεντεύξεις πολιτικών προσωπικοτήτων που έλαβα όλα αυτά τα ατελείωτα, πράγματι, χρόνια της δημοσιογραφικής μου δουλειάς και φυσικά, μέσα από τις προσωπικές μου εμπειρίες».
Με αυτά τα λόγια «δικαιολογεί» το συγγραφικό πόνημά του «Κυπριακό – Πολιτικές μαρτυρίες 1974-2000» ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Μίμης Κωνσταντινίδης. Πρόκειται για μία έκδοση, γραμμένη από έναν συνάδελφο με σημαντική πορεία και αποτελεί παρακαταθήκη για την ιστορία της Κύπρου μας.
Το βιβλίο πραγματεύεται τις πολιτικές θέσεις υψηλά ιστάμενων πολιτικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας, της Κύπρου και της διεθνούς πολιτικής ζωής, μέσα από συνεντεύξεις τους προς τον συντάκτη, προτείνοντας τις δικές τους απόψεις για την επίλυση του Κυπριακού. Και παρελαύνουν πολιτικές προσωπικότητες που διαμόρφωσαν την πολιτική πορεία του Κυπριακού, πριν οδηγηθούμε στην σημερινή τραγική κατάσταση.
Ο Μίμης Κωνσταντινίδης, παρουσιάζει πανοραμικά το άλυτο Κυπριακό , έχοντας και
βιωματική εμπειρία, που τον κάνει να σημειώσει, μεταξύ άλλων στον πρόλογο του βιβλίου του:
«Αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να καταθέσω και τη δική μου μαρτυρία για μία μακρά περίοδο δημοσιογραφικής δουλειάς, που τη χαρακτήριζε πάντοτε η αγωνία για την τύχη της ιδιαιτέρας μου πατρίδας! Μιας πατρίδας τόσο αγαπημένης και συνάμα τόσο «ματωμένης» και τόσο βασανισμένης, μετά την επαίσχυντη τουρκική εισβολή το καλοκαίρι του 1974».
Εδώ, ας σημειωθεί ότι η δημοσιογραφική καριέρα του Μίμη Κωνσταντινίδη, άρχισε όταν ήρθε στην Αθήνα, μετά την καταδίκη του στη Λευκωσία από αγγλικό δικαστήριο για την αγωνιστική του δράση κατά την περίοδο του Αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-1959).
Πρόκειται για ένα βιβλίο-σταθμό για το Κυπριακό, που μέσα στις 350 σελίδες του με το σημαντικό φωτογραφικό υλικό και την αλληλογραφία, φωλιάζει το πάθος για μία Κύπρο ελεύθερη, όπως την οραματίστηκαν ο Αυξεντίου, ο Δημητρίου, ο Καραολής και τα τόσα άλλα παλικάρια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα…

Τοποθετήθηκε Ναύδετος στην Ύδρα
Τοποθετήθηκε το Ναύδετο στην Ύδρα, από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων όπως είχε προγραμματιστεί. Η τοποθέτηση του συστήματος πλωτού μεταλλικού κυλινδρικού Ναύδετου ανοιχτής θαλάσσης έγινε έξω από το λιμάνι της Ύδρας, κοντά στο νησάκι του Αγ. Νικολάου, στο οποίο θα προσδένουν επιβατικά πλοία - κρουαζιερόπλοια (Κ/Ζ), τα οποία σήμερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν το νησί της Ύδρας εξαιτίας της αδυναμίας εξυπηρέτησης τους στο λιμάνι του νησιού.
Σημειώνεται ότι αποτελεί έργο υποδομής το οποίο θα βελτιώσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον θαλάσσιο τουρισμό. Το έργο αυτό θα λειτουργήσει σαν πρότυπο και για άλλα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ελλιμενισμού.

Συγχωνεύονται 
General Maritime και Navig8 Crude Tankers
Η Navig8 Group με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι τα διοικητικά συμβούλια της Navig8 Crude Tankers Inc. και της Generali Μaritime συζητούν πιθανή συγχώνευσή τους, stock for stock.
Εάν οι συζητήσεις ολοκληρωθούν η General Maritime θα ελέγχει 28 VLCCs, στα οποία θα περιλαμβάνονται και 21 υπό ναυπήγηση εκ των οποίων τα 14 είναι της Navig8 Crude Tankers. Η συμφωνία υπολογίζεται ότι είναι αξίας πάνω από 1 δισ. δολάρια.
Υπ’ όψιν ότι το επενδυτικό fund Oaktree εκτός από την συμμετοχή του στην General Maritime συνεργάζεται με το Navig8 Group στο τομέα των chemical tanker όπου έχουν συστήσει joint venture.

Σε δύο εκδηλώσεις χθες ο Γιάννης Μώραλης
Στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά (11ος, 12ος, 24ος) παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Τα παιδιά και οι δάσκαλοι παρουσίασαν ένα όμορφο εορταστικό πρόγραμμα ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Ο κ. Μώραλης, σε χαιρετισμό, τόνισε: ''Είναι χαρά να βρίσκομαι μαζί σας, ανάμεσα στα παιδιά που είναι οι σημερινοί πρωταγωνιστές. Είναι από τις λίγες ευχάριστες στιγμές στην πορεία ενός Δημάρχου οι παιδικές γιορτές. Ζω παρόμοιες και όμορφες καταστάσεις στο σπίτι καθώς έχω δύο παιδιά, ένα αγοράκι τριών χρόνων και ένα κοριτσάκι ενός έτους. Χαίρομαι να διαπιστώνω την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης. Γνωρίζω ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, ωστόσο δεσμεύομαι πως τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να περνούν οι μικροί μας φίλοι όσο γίνεται πιο δημιουργικά το χρόνο τους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης. Χρόνια πολλά με υγεία για τα παιδιά και για όλους μας''.
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Πειραιά έδωσε το παρών στο Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης.

Κάλαντα στον δήμαρχο από τα σχολεία της ΙΜ Πειραιώς
Τα κάλαντα έψαλλε στον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και στη σύζυγό του Βάλια Κυριαζή- Μώραλη, η χορωδία από τα σχολεία της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τους μαθητές συνόδευσε ο Δημήτρης Αλφιέρης, διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του κ. Σεραφείμ.
Ο δήμαρχος Πειραιά μεταξύ άλλων δήλωσε: ''Είχα τη χαρά να δεχθώ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τα σχολεία της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και να μας πουν τα κάλαντα. Εξαιρετική χορωδία, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παιδικά χαμόγελα. Είναι τυχερά παιδιά γιατί πηγαίνουν σε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχολείο με την εποπτεία της Ιεράς Μητρόπολης με εξαιρετικούς δασκάλους, καθηγητές και διευθυντές κι αυτό φαίνεται στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου και των παιδιών. Υπάρχουν και χαρμόσυνες στιγμές με τις γιορτές και έτσι χαιρόμαστε όλοι μαζί''.

Διανεμήθηκαν 6.500 δέματα αγάπης από την Εκκλησία
Σε φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς κατά την οποία διανεμήθηκαν 6.500 δέματα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε άπορους συνανθρώπους μας, παρευρέθηκε χθες ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.
Ο δήμαρχος βρέθηκε στον ΙΝ του Αγίου Νικολάου από νωρίς το πρωί και συμμετείχε στη διανομή των τροφίμων. Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον κ. Μώραλη για τη διαχρονική και ουσιαστική στήριξή του στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς.
Και ο δήμαρχος δήλωσε: ''Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι ημέρες χαράς αλλά είναι και ημέρες προσφοράς και αγάπης. Η Μητρόπολη Πειραιώς αναλαμβάνει συχνά τέτοιους είδους πρωτοβουλίες. Σήμερα βοηθάμε τους Πειραιώτες που έχουν ανάγκη σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα και για τον Πειραιά ειδικότερα, καθώς πολλοί συνδημότες μας έχουν ανάγκη. Και εμείς ως Δήμος αλλά και η Μητρόπολη Πειραιώς δείχνουμε έμπρακτα τη θέληση μας για προσφορά. Είμαστε υπερήφανοι για την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και για τον Μητροπολίτη μας. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου