Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Με τιμές… Σουλεϊμάν η υποδοχή Νταβούτογλου - Συμφωνία Δούρου-Μώραλη για 6μηνη στενή συνεργασία - Γ. Λογοθέτης: Βραβεύτηκε με το “Capital Link Leadership Award” - Β. Κορκίδης: Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων ΜμΕ - Alpha Bank: Τιτλοποίηση ναυτιλιακών δανείων

ΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΤΕ ΑΠΟΙΚΙΑ...
Με τιμές… Σουλεϊμάν 
η υποδοχή Νταβούτογλου
 -Συμπίπτει και η επέτειος εκτέλεσης Γρηγορόπουλου...
-ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
-ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΡΟ
 -ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΠΜ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 3 ΜΜ ΝΕΚΡΩΝΕΙ Η... ΜΙΣΗ ΑΤΤΙΚΗ
Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής φτάνει στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί προκειμένου να συμμετάσχει στο «3ο Ανώτατο Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας», ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Και από τις 6 το πρωί έως το Σάββατο στις 3 μ.μ. θα είναι αποκλεισμένη η… μισή Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου, συμπίπτει με την τουρκική κατάληψη της κυπριακής ΑΟΖ, με την… απαγόρευση πτήσης του Έλληνα υπουργού Εθνικής Αμύνης σε ελληνικό «αέρα», όπως και με άλλα τουρκικά «τσαλίμια» που συμβαίνουν τελευταία σχετικά με την Θράκη.
Το ευτύχημα ήταν που η… ευγενέστατη ελληνική κυβέρνηση, συμπεριφέρθηκε…. αγενώς στον κεμαλιστή Τούρκο πολιτικό ηγέτη, αφού δεν του επέτρεψε να επισκεφθεί την Κομοτηνή και να περιοδεύσει στη Θράκη, μαζί με την ακολουθία του.
Μεταξύ άλλων ο Αχμέτ Νταβούτογλου, έχει στόχο να δημιουργηθεί τουρκική μειονότητα στην Αθήνα και προ αυτού του σχεδίου ενεργοποιείται κατάλληλα το εδώ τουρκικό προξενείο.
Για τον ερχομό του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, ενημερώθηκε Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών και ο Σύλλογος Ιμβρίων και μάλιστα με την σημείωση να στείλουν από δύο εκπροσώπους τους για να συναντηθούν με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.
Κατά πληροφορίες, εκ διαμέτρου αντίθετος με τον ερχομό και την κάθε επαφή με τον Τούρκο πρωθυπουργού, είναι ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, που επί σειρά ετών δίνει μάχες σε διεθνή φόρα για τα δικαιώματα των Ρωμιών της Πόλης. Πρόκειται για τον Σύλλογο στον οποίο ανήκε και λειτουργούσε ο αξέχαστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 15:20 και στις 16:50 θα γίνει δεκτός από τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.
Το βράδυ 8:30 οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών θα απευθύνουν χαιρετισμό στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος - Τουρκίας». Θα ακολουθήσει δείπνο των δύο αντιπροσωπειών.
Το Σάββατο στις 10 το πρωί θα προεδρεύσουν στο «3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
Σημειώνεται ότι προς τιμήν του κ. Νταβούτογλου, η αστυνομία λαμβάνει μέτρα… πλανητάρχη και απαγορεύει συγκεντρώσεις και πορείες από σήμερα στις 06:00 έως αύριο στις 15:00, σε συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, δηλαδή από την οδό Αμερικής μέχρι το… αεροδρόμιο!

HARVARD K.S.G.
Ομιλία Βαρβιτσιώτη για ναυτιλία και ανάπτυξη
Ομιλία με θέμα «Σύγχρονες αναπτυξιακές προκλήσεις της Ελλάδας και ο ρόλος της Ελληνικής Ναυτιλίας στην Εθνική Οικονομία» πραγματοποίησε την Τετάρτη στο Harvard Kennedy School of Government ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ.
Η ομιλία έγινε μπροστά σε ένα διεθνές κοινό φοιτητών, ερευνητών και πανεπιστημιακών, που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ενδεικτικό των πολλών ερωτήσεων που ακολούθησαν την ομιλία και αφορούσαν κυρίως στην παράνομη μετανάστευση, αλλά και στην πορεία της ελληνικής ναυτιλίας και οικονομίας.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για τις προσκλήσεις που έχει μπροστά της η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας: «H Ελλάδα αλλάζει, έχει υλοποιήσει σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια και σήμερα η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, που θα επιτρέψει στη χώρα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να τροφοδοτήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη, έτσι ώστε να μην ξαναμπεί σε περιπέτειες τα επόμενα χρόνια».
Στη συνέχεια της ομιλίας αναφέρθηκε στον τομέα ευθύνης του. Όπως τόνισε: «Η ελληνική ναυτιλία συνέβαλε διαχρονικά, ώστε η χώρα να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε την κρίση ως ευκαιρία και μέσα από επενδύσεις στην καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα καταφέρνει να διατηρεί την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία της και αποτελεί για μας ιστορικό, εθνικό, οικονομικό και στρατηγικό πλεονέκτημα, το οποίο οφείλουμε να αξιοποιήσουμε, ώστε να βγούμε οριστικά από την κρίση».
Ο υπουργός Ναυτιλίας επικεντρώθηκε στην πρόσφατη συμφωνία της Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, με την οποία, όπως τόνισε, μετατρέπεται σ' ένα κορυφαίο διαμετακομιστικό κέντρο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη: «οι νέες επενδύσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά δείχνουν τον δρόμο και σε άλλους ενδιαφερόμενους από άλλες χώρες να έρθουν και να επενδύσουν στη χώρα και τα ελληνικά λιμάνια. Η νέα επένδυση ύψους 230 εκ. ευρώ στον Πειραιά δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και κυρίως στέλνει το μήνυμα διεθνώς ότι μπορούν να γίνουν πλέον μεγάλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα στην χώρα μας».
Κλείνοντας την αναφορά του στη ναυτιλία ο κ. Βαρβιτσιώτης στάθηκε στις συμφωνίες με τις κυβερνήσεις της Κίνας και της Νότιας Κορέας για την προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στα κινεζικά και κορεατικά ναυπηγεία, καθώς όπως ανέφερε:
«Οι Έλληνες πλοιοκτήτες είναι πολύτιμοι πελάτες για τα Κινεζικά και Νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία, ενώ το 60% του διεθνούς εμπορίου της Κίνας πραγματοποιείται με ελληνόκτητα πλοία. Με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά κτίζουμε μια στρατηγική σχέση, με το βλέμμα στο μέλλον».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις διαστάσεις που έχει λάβει η παράνομη μετανάστευση, καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ζητήματος:
«Υπηρετούμε δύο δόγματα: Φυλάσσουμε τα σύνορα της χώρας μας και προστατεύουμε τις ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και αυτό επιτυγχάνεται χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Οι διασώσεις έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, αφού έχουν φθάσει σχεδόν τις 10.000. Οι άνθρωποι και τα μέσα μας έχουν εξαντληθεί, για αυτό έχουμε ζητήσει μεγαλύτερη ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ».


ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Ενημέρωση Χατζηπέρου σε Γιαννακάκη 
για τα στερεά απόβλητα
Με την Βουλευτή Β΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη συναντήθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος
Η βουλευτής ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα της Σαλαμίνας αλλά και των υπολοίπων νήσων οι οποίες ανήκουν στην Περιφέρεια.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων, το λατομείο της Σαλαμίνας, το θέμα του αρχαίου λιμένα και του Τύμβου των Σαλαμινομάχων στην Κυνόσουρα και γενικότερα την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών.
Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε την βουλευτή για την εξέλιξη των παραπάνω θεμάτων και δήλωσε τη διάθεσή του για κάθε επικοινωνία και συνεργασία που αφορά στην προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αργοσαρωνικού.


Συμφωνία Δούρου - Μώραλη 
για 6μηνη στενή συνεργασία
Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου συναντήθηκε χθες με το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από αναπτυξιακές προοπτικές σε σχέση με το ΠΕΠ Αττικής.
Η περιφερειάρχης παρουσίασε τις προτεραιότητες του περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι επιδίωξη της περιφερειακής Αρχής είναι τα σχέδια να χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και δυνατότητα άμεσης υλοποίησης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά παρουσίασε αναλυτικά το αναπτυξιακό σχέδιο που θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Το ολοκληρωμένο αυτό σχέδιο έχει ως στόχο την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής καθώς και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος της πόλης, με σκοπό να γίνει ο Πειραιάς τα επόμενα χρόνια μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη-λιμάνι.
Τέλος, η περιφερειάρχης Αττικής και ο δήμαρχος Πειραιά συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών το επόμενο εξάμηνο, έτσι ώστε ο σχεδιασμός του Δήμου να συμβαδίζει με τις προτεραιότητες και την εφαρμογή του προγράμματος.

TΖΩΝ ΚΑΛΑΜΟΣ
"Φοβάμαι μήπως η Ελλάδα πάρει λάθος δρόμο"
Την ικανοποίησή του για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εκφράζει ο Ελληνοαμερικανός επενδυτής Τζων Κάλαμος εκφράζοντας όμως δημοσίως την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Μιλώντας στο περιθώριο του συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη ο κ. Κάλαμος σημείωσε:
«Η τάση είναι πολύ καλή. Ο τουρισμός τα πηγαίνει θαυμάσια και γενικά η τάση είναι ανοδική. Αυτό που με ανησυχεί είναι η πολιτική κατάσταση στη χώρα και ελπίζω να μην πάρει τώρα το λάθος δρόμο γιατί θα ήθελα να ελπίζω και να είμαι σίγουρος ότι η τάση θα συνεχίσει να είναι ανοδική και στο μέλλον. Όπως γνωρίζετε οι επενδύσεις έχουν παγκοσμιοποιηθεί και οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο».
Για τον κ. Κάλαμος οι αποκρατικοποιήσεις και η διεύρυνση του ιδιωτικού τομέα αποτελεί την «συνταγή» για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
«Ελπίζω να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, να επιταχύνουν τις αποκρατικοποιήσεις, να "χτίσουν" τον ιδιωτικό τομέα], σημείωσε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «πρέπει να θυμηθούν ότι τα έσοδα που χρηματοδοτούν πολλά πράγματα προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουν την προσπάθεια για τη διεύρυνση του ιδιωτικού τομέα και πιστεύω ότι όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα είναι επωφελή».
Ο Ελληνοαμερικανός επενδυτής έσπευσε πάντως να δηλώσει πως φοβάται ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει αυτή η πολιτική στην Ελλάδα, όπως: «Ελπίζω αυτό να μην συμβεί γιατί θέλω να συνεχιστεί αυτός ο επωφελής δρόμος».
Ερωτηθείς πάντως για δικές του δυνητικές επενδύσεις στην Ελλάδα ο κ. Κάλαμος απέφυγε να απαντήσει δηλώνοντας απλά ότι «πηγαίνω στην Ελλάδα τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο. Συνεχίζουμε να ψάχνουμε για ευκαιρίες εκεί»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ
Βραβεύτηκε με το “Capital Link Leadership Award” 2014
Το βραβείο “2014 Capital Link Leadership Award” κέρδισε ο Γιώργος Λογοθέτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Libra στο πλαίσιο του 16ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum με τίτλο “Investing on Growth”.
Το βραβείο απενεμήθη στον Έλληνα εφοπλιστή για τις πολυάριθμες εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές του πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του “Libra Internship Program” και του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award).
Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσπίστηκε και διαχειρίζεται από τον Όμιλο Libra.
Με τη δέσμευση 10.000.000 δολαρίων επιδιώκει να δημιουργήσει ευκαιρίες τόσο για έμπειρους όσο και για ανερχόμενους Έλληνες επιχειρηματίες, μέσω της παροχής άτοκης χρηματοδότησης, της συμβουλευτικής καθοδήγησης και ενός ευρέως φάσματος υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης.
Το “Capital Link Leadership Award” απονέμεται κάθε χρόνο σε άτομο ή οργανισμό για την εξαιρετική συμβολή του στην προώθηση στενότερων επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδος και της παγκόσμιας επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας.
Το Capital Link Leadership Award για το 2012 είχε απονεμηθεί στον Ανδρέα Ν. Λιβέρη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Dow Chemical Company, ενώ για το 2013 απονεμήθηκε στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζων Κάλαμος, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Calamos Investments.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ
Εξελέγη αντιπρόεδρος 
της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των ΜμΕ
O Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, εξελέγη νέος αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME), έπειτα από τις αρχαιρεσίες της γενικής της συνέλευσης, για την ανάδειξη της νέας σύνθεσης του κεντρικού διοικητικού της οργάνου της περιόδου 2015-2016, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες.
Για την κορυφαία αυτή διάκριση, ο Β. Κορκίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Ευχαριστώ πολύ τους Ευρωπαίους συναδέλφους μου, για την αναγνώριση της δράσης της ΕΣΕΕ και την πολύ τιμητική εκλογή μου στο δ.σ. της UΕAPME, που εκπροσωπεί επάξια τους φορείς της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας (SMEs) στην Ευρώπη. Ελπίζω, η θητεία μου να είναι δημιουργική για την επιχειρηματικότητα της χώρας μου. Σήμερα, ο Έλληνας μικρομεσαίος επιχειρηματίας δεν είναι ο ίδιος με χθες. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε κρίση, συμπαρασυρόμενη από την ύφεση, αλλά είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, να εισάγει καινοτομίες και να συνεργαστεί σε όλα τα επίπεδα για τον εκσυγχρονισμό της και την επιστροφή στην ανάπτυξη…».


Ένα ριάλιτυ έχει ξεσηκώσει την ομογένεια στις ΗΠΑ
Οι Ελληνοαμερικανοί μαζεύουν υπογραφές για να «κόψουν» το ριάλιτυ της ντροπής
Μόλις προχθές άρχισε στο MTV, το αμερικανικό ριάλιτυ με ομογενείς και ήδη έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις από τους Ελληνοαμερικανούς. Το ριάλιτυ τιτλοφορείται «Growing Up Greek» και δείχνει τη ζωή των ομογενών στο Tarpon Springs της Φλόριντα.
Η αντίδραση μέρους της ομογένειας ήταν άμεση και μαζεύουν υπογραφές για να ακυρωθεί η προβολή ή να γυριστεί ξανά ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Όπως αναφέρεται στην πλατφόρμα των υπογραφών, το ριάλιτυ είναι προσβλητικό, δεν ανταποκρίνεται στον τρόπο που μεγαλώνεις «ελληνικά».
Οι υπογραφές των ομογενών με κλικ ΕΔΩ

Τιτλοποίηση ναυτιλιακών δανείων από την Alpha Bank
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Alpha Bank η συναλλαγή τιτλοποιήσεως ναυτιλιακών δανείων, η δόμηση και έκδοση της οποίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Citi.
Τα βασικά σημεία της εν λόγω συναλλαγής είναι:
- Χρηματοδότηση άνω των USD 500 εκατ. άνευ δικαιώματος αναγωγής
- Πενταετής χρηματοδότηση με ανταγωνιστικό επιτόκιο
- Πρώτη ελληνική συναλλαγή τιτλοποιήσεως σε επενδυτές από το 2008
- Καινοτόμος συναλλαγή, ως μία από τις ελάχιστες συναλλαγές ναυτιλιακών δανείων σε διεθνές επίπεδο.
Πρόκειται για την πρώτη συναλλαγή τιτλοποιήσεως από ελληνική τράπεζα, με τοποθέτηση σε επενδυτές από το 2008 και συγχρόνως, για μία από τις ελάχιστες συναλλαγές ναυτιλιακών δανείων παγκοσμίως. Η συναλλαγή προσφέρει στην τράπεζα χρηματοδότηση σε δολάρια για έναν από τους βασικούς κλάδους δραστηριότητάς της, ενώ παράλληλα διαφοροποιεί τις πηγές αντλήσεως και ενδυναμώνει τη ρευστότητα του Ομίλου.
“Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής για σκοπούς αντλήσεως ρευστότητας σε συνεργασία με έναν από τους καλύτερους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, υποδηλώνει την εμπιστοσύνη της αγοράς προς την Alpha Bank και το ναυτιλιακό πελατολόγιό της”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημ. Μαντζούνης.

Η MailOnBoard και σε mobile application 
για τέλεια επικοινωνία
Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «MailOnBoard» της Otesat-Maritel είναι πλέον διαθέσιμη για έξυπνες συσκευές με λογισμικό Android 2.2 και άνω, μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης εφαρμογής για χρήση από πληρώματα πλοίων μέσω δορυφορικής σύνδεσης. Το application «MailOnBoard» επιτρέπει στον χρήστη να διαχειρίζεται αποτελεσματικά το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, από την κινητή συσκευή του, κάνοντας την ανταλλαγή δεδομένων πιο εύκολη από ποτέ.
Η υπηρεσία είναι ιδανική για τα πληρώματα/χρήστες ακόμα κι όταν μετακινούνται από πλοίο σε πλοίο, ενώ υποστηρίζει τους πιο διαδεδομένους mail clients SMTP/POP3 (για gmail, yahoo κ.λπ.) και επιτρέπει τη σύνδεση ακόμα και στην ξηρά όταν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο.
H νέα εφαρμογή υποστηρίζεται από smartphones και tablets, είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Google Play Store στην κατηγορία «Communication» και για τη χρήση της χρειάζεται εγγραφή στην υπηρεσία «MailOnBoard», καθώς απαιτείται όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης.
Με την ανάπτυξη της εφαρμογής για έξυπνες συσκευές «MailOnBoard», η Otesat-Maritel ανταποκρίνεται στις πολλαπλές ανάγκες επικοινωνίας των πληρωμάτων της ποντοπόρου ναυτιλίας με τους δικούς τους ανθρώπους και παραμένει σταθερή στη στρατηγική της να παρέχει σε παγκόσμιο επίπεδο, ποιοτικές και ολοκληρωμένες λύσεις δορυφορικών επικοινωνιών, σε ανταγωνιστικές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου