Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Πρόκληση Άγκυρας ενώπιον Σαμαρά-Νταβούτογλου - Συναντήσεις Βαρβιτσιώτη με Τούρκους υπουργούς - Financial Times: Τρέμουν… οι επενδυτές μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Σαλπάρισε το Fior di Levante - Στον Αγ. Νικόλαο ένα από τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ...

Πρόκληση Άγκυρας 
ενώπιον Σαμαρά-Νταβούτογλου

Στο Forum του Hilton διανεμήθηκε φυλλάδιο 
με την Κύπρο διχοτομημένη 
και την Κυπριακή Δημοκρατία 
ως… Ελληνοκυπριακή Διοίκηση

Νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας πέρασε απαρατήρητη στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Forum πραγματοποιήθηκε...
Η επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην ελληνική πρωτεύουσα, ίσως δεν έγινε για τους λόγους που ανακοινώθηκε από Αθήνα και Άγκυρα, αλλά ο κ. Νταβούτογλου ήρθε για να «γνωστοποιήσει» ύπουλα, την ανάληψη ηγετικού ρόλου της Τουρκίας στη ΝΑ Μεσόγειο, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο!
Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών μοίρασε στους παρευρισκόμενους του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Forum, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού, φυλλάδιο, όπου σε εικονογραφημένο χάρτη, είναι διχοτομημένη η Κύπρος και στο νότιο τμήμα της η Κυπριακή Δημοκρατία χαρακτηρίζεται με τα αρχικά GCA (Greek Cypriot Administration), δηλαδή «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση».
Η αποκάλυψη έγινε σε ανάρτηση του enikos.gr από την Χριστίνα Κοράη.
Η νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, μέσα στην «καρδιά» της Αθήνας και παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας φιλοξενίας, έγινε κατά την διάρκεια των ομιλιών των κ.κ. Σαμαρά και Νταβούτογλου και ευτυχώς αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και εκτός από κάποια σχόλια, φάνηκε να πέρασε απαρατήρητη…
Μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί η σχετική ελληνική απάντηση, η οποία οπωσδήποτε θα είναι ανακοινώσιμη…

Συναντήσεις Βαρβιτσιώτη 
με Τούρκους υπουργούς για ναυτιλία - μετανάστευση 
Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τους Τούρκους υπουργούς Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών, Lutfi Elvan, καθώς και Εσωτερικών, Efkan Ala. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 3ης συνόδου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας και είχαν ως επίκεντρο τη συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας, καθώς και την βελτίωση της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της διά θαλάσσης παράνομης μετανάστευσης.
Κατά τη συνάντηση του κ. Βαρβιτσιώτη με τον υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών, Lutfi Elvan, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκε σύμπλευση στα ζητήματα που αφορούν τη δυναμική που έχει η ναυτιλία για τις οικονομίες των δύο χωρών. Όπως τόνισαν και οι δύο πλευρές «η ναυτιλία είναι ένας τομέας που προκαλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και μπορεί να αποδώσει αμοιβαία οφέλη στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας».
Στη συνέχεια ο κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Efkan Ala, καθώς στην ατζέντα των δύο υπουργών, βρίσκονται θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα και την καταπολέμηση διεθνών οργανωμένων μορφών εγκλήματος, με έμφαση στην τρομοκρατία.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ γόνιμο κλίμα με τους δύο υπουργούς να συμφωνούν στην ανάγκη βελτίωσης της υφιστάμενης συνεργασίας ώστε να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

FINANCIAL TIMES
Τρέμουν… οι επενδυτές μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Εντεινόμενες ανησυχίες στους επενδυτές προκαλεί η έκβαση της επικείμενης προεδρικής εκλογής εξαιτίας του ενδεχόμενου να αναλάβει τον Μάρτιο ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times με τον τίτλο «Η ελληνική ριζοσπαστική Αριστερά φοβίζει τους παγκόσμιους επενδυτές ομολόγων».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο υπογράφουν οι Madison Marriage και Kerin Hope, πριν δύο εβδομάδες σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν το Λονδίνο για να παρουσιάσουν το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος σε μεγάλα funds και τράπεζες, ωστόσο οι συναντήσεις προκάλεσαν τις ανησυχίες των επενδυτών.
Σε ενημερωτικό σημείωμα του Joerg Sponer, αναλυτή του Capital Group, που διέρρευσε, το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται «χειρότερο από τον κομμουνισμό» και «ολοκληρωτικό χάος». «Όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση θέλουν να ρευστοποιήσουν τα πάντα στην Ελλάδα», ανέφερε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε ότι ο κ. Sponer συμμετείχε σε κάποια από τις συναντήσεις, αναγνωρίζοντας πάντως πως άλλα στελέχη του Capital Group ήσαν παρόντα. Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι το σημείωμα δεν εκφράζει τις απόψεις του συνόλου των αναλυτών του.
Μετά τις συναντήσεις που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήθος Ελλήνων τραπεζικών και χρηματιστών έσπευσαν στο Λονδίνο για να παράσχουν διαβεβαιώσεις στους πελάτες τους. «Το road-trip του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες σε ορισμένους επενδυτές», δήλωσε ένας εκ των τραπεζιτών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στέλεχος πωλήσεων της Bank of America Merrill Lynch (η οποία διοργάνωσε event με τη συμμετοχή του Γ. Σταθάκη), απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα στους πελάτες του με τίτλο: «Ελληνική Τραγωδία».
Στο σημείωμα συνοψιζόταν το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που περιλαμβάνει τη διακοπή των αποκρατικοποιήσεων, την αναδιαπραγμάτευση του χρέους με την τρόικα και την αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων στα προ της κρίσης επίπεδα.
«Τα σημάδια για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη είναι σαφή και ανησυχητικά. Αναμένεται πολύ μεγαλύτερη αστάθεια κατά τους προσεχείς μήνες», αναφέρεται στο σημείωμα.
Η Ελένη Παπούλα, αναλύτρια της Berenberg, πρόσθεσε: «Η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν φάνηκε αξιόπιστη στην επενδυτική κοινότητα του Λονδίνου, με βάση τις συζητήσεις μου με ανθρώπους που ήσαν παρόντες στις συναντήσεις του κ. Σταθάκη». Ο ίδιος ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως οι (οικονομικές) θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ «απέκτησαν πλέον διεθνές ακροατήριο που κατανοεί την ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένη λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους, ώστε ο ελληνικός λαός να ανακάμψει σε συνθήκες κοινωνικής συνοχής». «Το πρόγραμμά μας στηρίζεται στην κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη και τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις», ανέφερε.
Αν ο εύθραυστος κυβερνητικός συνασπισμός αποτύχει να εξασφαλίσει την υποστήριξη 25 βουλευτών της αντιπολίτευσης προς τον προεδρικό υποψήφιο, τότε θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, πιθανό νικητή, επισημαίνει το δημοσίευμα.
Ο John Paulson που έχει ποντάρει δυνατά σε ελληνικές τράπεζες, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα μέχρι να σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση. «Είμαστε διατεθειμένοι να επενδύσουμε περισσότερο στην Ελλάδα, χρειαζόμαστε όμως πολιτική σταθερότητα. Τα επενδυτικά μας σχέδια προς το παρόν εκκρεμούν, μέχρι την προεδρική εκλογή. Μόλις η κατάσταση σταθεροποιηθεί, θα προχωρήσουμε», ανέφερε.
Η Bank of America απέφυγε να σχολιάσει το σημείωμα που διέρρευσε, ωστόσο ο Θ. Βαμβακίδης, επικεφαλής του τμήματος ευρωπαϊκού συναλλάγματος της τράπεζας, δήλωσε: «Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό στην Ελλάδα, όμως πολλοί ξένοι επενδυτές δεν ήξεραν τις λεπτομέρειες.
Ορισμένοι εξέφρασαν ανησυχίες επειδή θεωρούν πως η τρόικα δεν θα συμφωνήσει σε κεντρικά σημεία του προγράμματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί». Πρόσθεσε ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα θα επιδεινώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. «Δεν έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν», τόνισε.
Ο Alberto Gallo, στρατηγικός αναλυτής στην Royal Bank of Scotland, δήλωσε ότι τον Οκτώβριο αυτός και η ομάδα του μείωσαν την έκθεσή τους στην Ελλάδα εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας. «Οι εκλογές του Φεβρουαρίου θα μπορούσαν να δράσουν καταλυτικά προκαλώντας νέο κύκλο αστάθειας στα ομόλογα, ενώ δεν έχουμε σαφή εικόνα για τις αποφάσεις επί του ελληνικού χρέους, που έπρεπε να έχουν συζητηθεί μήνες πριν.
Η ελληνική οικονομία είναι πολύ μοχλευμένη και, παρά τα πρόσφατα μέτρα για τα χρέη των επιχειρήσεων, παραμένει ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού. Επίσης, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ασαφές σε πολλά σημεία του», ανέφερε.
Ο Yannick Naud, διευθυντής χαρτοφυλακίου της Sturgeon Capital που τον Οκτώβριο ρευστοποίησε όλα τα ελληνικά ομόλογα που διέθετε, πρόσθεσε: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία διαθέτοντας αυτοδυναμία, (και αυτό το «αν» είναι μεγάλο), τότε η κατάσταση θα είναι αρνητική για τα κρατικά ομόλογα. Θα είναι πολύ δύσκολο για τους ξένους επενδυτές να τοποθετηθούν στην Ελλάδα σε σημαντικό βαθμό».

Αλλαγές στις ποινικές διατάξεις 
για φορολογικές παραβάσεις
Αλλαγές στο πλαίσιο των ποινικών διατάξεων για φορολογικές παραβάσεις, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2015.

Όπως είπε, υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου «να αντιμετωπισθεί και η ελληνική ιδιαιτερότητα ποινικοποίησης της μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο».
«Επιδιώκουμε να θέσουμε σε εφαρμογή καινοτόμες ιδέες, με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και τη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να καταπολεμηθεί περαιτέρω η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες», πρόσθεσε ο Γ. Μαυραγάνης.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο υφυπουργός εκτίμησε ότι «η χώρα βρίσκεται στο τέλος μιας επίπονης διαδρομής που σηματοδοτήθηκε από τις θυσίες των πολιτών. Επιδιώκουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους δανειστές ώστε να καταλήξουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα για την πατρίδα μας».
Δεσμεύθηκε ακόμη ότι «δεν μετακινούμαστε από το στόχο της μείωσης των φορολογικών βαρών με γνώμονα τη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης και την επίτευξη σταθερών ρυθμών ανάπτυξης» και γι’ αυτό η Ελλάδα χρειάζεται τα επόμενα χρόνια:
σταθερό φορολογικό περιβάλλον,
δεύτερη ευκαιρία για τους επιχειρηματίες που έντιμα συνεχίζουν να επιχειρούν μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια,
ανάδειξη της ευθύνης για τους φορολογούμενους αλλά και επιβράβευση των πολιτών και επιχειρήσεων που είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.
ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.


Το Fior di Levante σαλπάρισε 
για γραμμή Ζάκυνθο-Κυλλήνη
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισκέφτηκε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο (F/B) Fior di Levante της εταιρίας Levante Ferries, που έχει προσδέσει στον Πειραιά και από χθες άρχισε να εκτελεί το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό του έργο στα πορθμειακά δρομολόγια Ζακύνθου - Κυλλήνης.
Το πολυτελές πορθμειακό πλοίο Fior di Levante , συνολικού μήκους 118,80 μ., πλάτους 20 μ. και βύθισμα 4,75 μέτρα έχει σχεδιαστεί από Έλληνες μηχανικούς, σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές.
Έχει μεταφορική ικανότητα 1.140 επιβατών, ενώ τα γκαράζ του πλοίου εξυπηρετούν 310 ΙΧ αυτοκίνητα ή 32 φορτηγά και 120 ΙΧ αυτοκίνητα.
Έχει tonnage 3.200 tons και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 19,8 knots και υπηρεσιακή ταχύτητα 18 knots.
Θεωρείται ένα τα καλύτερα πλοία του είδους του, σύμφωνα με αρμόδιους ναυτιλιακούς κύκλους, και λαμβάνει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό διεκδικώντας παγκόσμιο τίτλο του πρώτου και ομορφότερου πορθμειακού πλοίου.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης , μετά την ξενάγησή του στους χώρους του πλοίου από τον πρόεδρο της εταιρείας Levante Ferries, Γεώργιο Θεοδόση, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ευστράτιο Απέργη και τον πλοίαρχο, Κυριάκο Μουζάκη, δήλωσε:
«Σήμερα, είμαστε σε ένα υπέροχο καράβι που αναβαθμίζει την Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ζακύνθου, υπερσύγχρονο, πολύ φιλικό στον ταξιδιώτη, μεγάλο και ασφαλές. Ένα πλοίο το οποίο νομίζω θα δώσει στη Ζάκυνθο ακριβώς αυτήν την ώθηση που χρειάζεται για τον τουρισμό της.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Ακτοπλοΐα και στις ελληνικές θάλασσες, στην προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης, στην προοπτική του κλάδου που μας ενδιαφέρει. Έχουμε πάρα πολύ καιρό να δούμε μια καινούρια επένδυση, ένα τόσο σύγχρονο και όμορφο σκάφος να μπαίνει στην Ελληνική Ακτοπλοΐα. Για εμάς είναι μεγάλη η χαρά σε δύσκολες εποχές να μπαίνουν τέτοια καράβια σαν κι αυτό. Αυτό δείχνει ότι ξεπερνάμε σιγά - σιγά τις φοβίες της επένδυσης, ξεπερνάμε σιγά - σιγά τη συρρίκνωση του Ακτοπλοϊκού έργου και ξαναπάμε στη μεγέθυνσή του.
Και, βέβαια, ξεκινάμε από μια πρωταθλήτρια στον τουρισμό όπως είναι η Ζάκυνθος. Εύχομαι για αυτό κάθε χρόνο και ψηλότερα. Βέβαια, ευχόμαστε στον καπετάνιο και το πλήρωμα “Καλές Θάλασσες” και ο Άη Νικόλας να βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους. Και να εξυπηρετήσουν με ωραία Ζακυνθινή φιλοξενία όλους τους επιβάτες».

Απονομή βραβείων 
Ευρωπαίου Πολίτη 2014 από Ευρωβουλή και ΕΕ
Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνει δύο εκδηλώσεις για την απονομή μεταλλίου στους φετινούς νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη.
Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, που απονέμεται από το Ευρωκοινοβούλιο από το 1988, αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα και δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μίας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των χωρών μελών της ΕΕ.
Η πρώτη εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου (12.00 μ.) στο Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αμαλίας 8, Σύνταγμα, για την απονομή μεταλλίου στους νικητές, " Διογένης " και "Το Χαμόγελο του Παιδιού".
Η οργάνωση "Διογένης" υποστηρίζει την προσπάθεια των αστέγων και κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων στην ένταξή τους ή επανένταξή τους στην κοινωνία.
"Το Χαμόγελο του Παιδιού" έχει στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Μέλος του θεσμού του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη Δημήτρης Παπαδημούλης, και οι ευρωβουλευτές Ελισάβετ Βόζεμπεργκ και Μίλτος Κύρκος.
Παράλληλα την ίδια ημέρα και ώρα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Βασιλίσσης Όλγας 32, στη Θεσσαλονίκη, η απονομή μεταλλίου για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, για το έργο του υπέρ των ατόμων με αναπηρία όρασης.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Ζαγοράκης, που θα απονείμει και το μετάλλιο και ο διοικητής του ΚΕΑΤ Ελλάδος Δημήτρης Σκιαθίτης.
Οι εκδηλώσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό. Η εκδήλωση της Αθήνας θα μεταδοθεί μέσω livestreaming στο: www.ustream.tv/channel/europarlgr.

Ναυπηγήθηκε… πλαστικό Triple-E
Χριστούγεννα έρχονται και τα δώρα είναι στην ημερήσια διάταξη. Και βέβαια τα καραβάκια δεν εξαιρούνται. Ωστόσο στο YouTube κυκλοφόρησε δίλεπτης διάρκειας βιντεάκι του ναυτιλιακού συγγραφέα και φωτογράφου Andrew McAlpine, που δείχνει σταδιακά την κατασκευή από τη θέση της τρόπιδας μέχρι την ολοκλήρωσή του ένα πλοίο Triple-E της MAERSK αποτελούμενο από 1500 κομμάτια Lego.
Η καταγραφή είναι επικών διαστάσεων καθώς χρειάστηκαν 23 ώρες για να ολοκληρωθεί η παρουσίαση δεδομένων και των έξοχων λεπτομερειών στην αρματωσιά, τις μηχανές, προπέλες, κλπ μέχρι και τη φόρτωση με εμπορευματοκιβώτια που φέρουν φυσικά το σήμα της MAERSK. Οι απανταχού «φαν» των Lego σίγουρα θα βρουν το εγχείρημα καταπληκτικό.

Σε δύο χρόνια η ενεργοποίηση του Polar Code
Τον Ιανουάριο του 2017 θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το πλαίσιο που υιοθετήθηκε από τον ΙΜΟ και αναφέρεται ως «Polar Code» και αναφέρεται σε όλη την γκάμα των θεμάτων που απασχολούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία περί της διέλευσης κάθε τύπου πλοίων από τους πόλους της Γης.

Η «Αρκτική ρότα» ως γνωστόν αποτέλεσε τη βάση επί της οποία αναπτύχθηκε προβληματισμός των εμπειρογνωμόνων που οδήγησε σε συζητήσεις στις αρμόδιες επιτροπές του ΙΜΟ ο οποίος και κατέληξε να υιοθετήσει τον εν λόγω κώδικα και τη SOLAS στα μέσα του περασμένου μηνός. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από την επεξεργασία που υπέστησαν τα θέματα που ήρθαν προς συζήτηση στις επιτροπές του ΙΜΟ επιλύονται ζητήματα τεχνικά, καυσίμων, εκπαίδευσης πληρωμάτων, περιβαλλοντικά ζητήματα (MARPOL) και μία πλειάδα άλλων επί μέρους ζητημάτων μερικά εκ των οποίων μείζονος σημασίας.
Πηγή: seenation.gr


Στον Αγ. Νικόλαο ένα από τα 10 καλύτερα “οικογενειακά” ξενοδοχεία του κόσμου
Το ξενοδοχείο St. Nicolas Bay Resort Hotel & Villas στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης επιλέγει η βρετανική The Telegraph ως ένα από τα 10 καλύτερα παραλιακά ξενοδοχεία στον κόσμο, που είναι φιλικά για τις οικογένειες.
Στο top 10 αυτής της κατηγορίας περιλαμβάνεται, επίσης, το ξενοδοχείο Anassa της Κύπρου.
Τα υπόλοιπα 8 είναι:
Mandarin Oriental Bodrum, Τουρκία
Le Pirogue, Μαυρίκιος
Turtle Beach, Μπαρμπάντος
Carlisle Bay, Αντίγκουα
Le Royal Meridien Beach Resort & Spa, Ντουμπάι
Princesa Yaiza, Λανζαρότε
Six Senses Yao Noi, Πουκέτ
Ritz-Carlton Abama, Τενερίφη

To St. Nicolas Bay Resort Hotel & Villas διαθέτει 107 πολυτελή δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόους. Προσφέρει παροχές υψηλών προδιαγραφών σε ένα καταπράσινο και καλαίσθητο περιβάλλον με όμορφη αισθητική και ξεχωριστή φιλοξενία, με θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου. Είναι εξοπλισμένα με δωρεάν Wi-Fi, δορυφορική τηλεόραση LCD, DVD / CD player και κομψά μαρμάρινα μπάνια. Ορισμένες σουίτες διαθέτουν μπανιέρα υδρομασάζ και ιδιωτική πισίνα. Το ξενοδοχείο διαθέτει ιδιωτική παραλία, 4 πισίνες και ένα πολυτελές σπα και κέντρο ευεξίας. Προσφέρεται πλούσιο πρωινό με ζεστά και κρύα πιάτα και κρητικές σπεσιαλιτέ καθημερινά, ενώ η κουζίνα στα 5 εστιατόρια είναι κρητική, μεσογειακή και ασιατική. Υπάρχουν, επίσης, ένα κοκτέιλ μπαρ, μπαρ στην πισίνα και μπαρ στην παραλία. Το σπα διαθέτει θαλασσοθεραπεία, δωμάτια περιποίησης, υδρομασάζ και ατμόλουτρο. Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν επίσης ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, αίθουσα παιχνιδιών, ενώ προβάλλονται ταινίες δύο φορές την ημέρα.Οι επιπλωμένες σουίτες και βίλες (έχουν προστεθεί έξι καινούριες) προσφέρουν απόλυτη ιδιωτικότητα, χτισμένες με συνδυασμό πέτρας και ξύλου και διακοσμημένες με όμορφα και μοντέρνα έπιπλα. Το St Nicolas Bay Resort Hotel & Villas απέχει 35 χλμ από το 18 οπών γήπεδο γκολφ της Κρήτης και 69 χιλ. από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου