Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Υπό κρίσιν δημάρχου το… εν κρίσει ‘Κανάλι-1’ - Το πρώτο υδατοδρόμιο της χώρας είναι γεγονός! - H “Louis” πλέει σε… πελάγη κερδών! - Χριστοφοράκος και άλλοι 63 στο "σκαμνί" για το σκάνδαλο Siemens - Νέο προεδρείο στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά

‘ΒΟΥΤΙΑ’ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΣ...
Υπό κρίσιν δημάρχου 
το… εν κρίσει ‘Κανάλι-1’
> ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΩΡΑΛΗ 
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 
> ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ‘ΛΟΥΚΕΤΟ’ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ
Συνάντηση και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, θα έχουν σήμερα στις 6 το απόγευμα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα».
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι -δημοσιογράφοι και τεχνικοί- παραμένουν απλήρωτοι 3 μήνες και στην πρόσφατη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και τη διαμαρτυρία τους ζητώντας την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΡΑΠ είναι ο μοναδικός φορέας του δήμου που δεν έχει τοποθετηθεί νέα διοίκηση και οσονούπω συμπληρώνονται οι πρώτες 100 ημέρες της νέας δημοτικής Αρχής. Όμως…
Τί θα πει απόψε ο δήμαρχος στους εργαζόμενους στο "Κανάλι Ένα";
Τι μπορεί να πει σε ανθρώπους που εργάζονται σε ένα ραδιόφωνο το οποίο η παραμένουσα στη θέση της διοίκηση μετέβαλε σε "μαγαζάκι", χωρίς παρέμβαση στα δημοτικά πράγματα;
Τι μπορεί να πει σε ανθρώπους που αντί να έχουν να κάνουν με μια διοίκηση-συνεργάτη, όπως γινόταν πριν ενσκήψουν οι "σωτήρες" του Φασούλα, αντιμετώπιζαν μια διοίκηση η οποία νόμιζε ότι επειδή "πλήρωνε στην ώρα της" εξεπλήρωνε την αποστολή της και καταδίωκε τους εργαζόμενους με προσφυγές στα δικαστήρια;
Δύο πράγματα μπορεί να τους πει.
- ΟΤΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.
(Πολλά ακούγονται ότι ο δήμαρχος, εξυπηρετώντας συμφέροντα φίλων του, θέλει να κλείσει το ραδιόφωνο προς χάριν άλλης συχνότητας. Νομίζουμε -και θέλουμε να πιστεύουμε- ότι δεν είναι αλήθεια).
- ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
(Να μιλήσει ο δήμαρχος με την ΕΣΗΕΑ, η οποία έχει δηλώσει ότι θα προστατεύσει τα μέλη της! Να μιλήσει με την ΕΤΕΡ).
- ΟΤΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΑ ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.
(Αυτά πρέπει να πει. Τα λοιπά, περί οικονομικού ελέγχου και εξορθολογισμού των εξόδων, είναι αυτονόητα).
Δεν αναρωτιέται ο δήμαρχος, γιατί ΚΑΝΕΙΣ σύμβουλός του δεν δέχθηκε να αναλάβει το ραδιόφωνο; Μήπως δεν θέλει ΚΑΝΕΙΣ να συνδέσει το όνομά του με το ΚΛΕΙΣΙΜΟ μιας ιστορικής συχνότητας;
Ανδριανόπουλος, Στρατηγός, Λογοθέτης, Αγραπίδης, Φασούλας, Μιχαλολιάκος, σεβάστηκαν στο "Κανάλι Ένα". Ελπίζουμε να μη σταματήσει αυτή η συμπεριφορά…

ΟΛΠ
Με νομική ακρίβεια 
η υπογραφείσα συμφωνία με COSCO
Υπεγράφη χθες 27.11.2014 το Συμφωνητικό Β΄ Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του προέδρου και δ/ντος συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργου Ανωμερίτη και του δ/ντος συμβούλου της ΣΕΠ Α.Ε. cpt. Fu Cheng Qiu, παρουσία του υπουργού Υ.Ν.Α. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Η επιχειρηματική - επενδυτική αυτή συμφωνία ύψους 230.000.000 αφορά την κατασκευή του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ Εμπορευματοκιβωτίων, την κατασκευή για λογαριασμό του ΟΛΠ του Προβλήτα Πετρελαιοειδών και την εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού στις Προβλήτες II και ΙΙΙ.
Επί των εσόδων που θα προκύψουν συνολικά από τη λειτουργία των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων υπό τη διαχείριση της ΣΕΠ Α.Ε., ο ΟΛΠ θα εισπράττει το 24,5%, ήτοι το 2021 βάσει των προϋπολογισθέντων μεγεθών ποσό 109.314.280 ευρώ, όσο δηλαδή ο σημερινός του κύκλος εργασιών.
Όπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία υπεγράφη για λόγους διαφάνειας μετά την έγκριση του Σχεδίου της: (α) από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, (β) από το Δ.Σ. του Οργανισμού, (γ) της Γενικής του Συνέλευσης και (δ) μετά από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επί των παρατηρήσεων του οποίου υπήρξε πλήρης προσαρμογή του τελικού κειμένου.
Το πλήρες κείμενο του συμφωνητικού είναι αναρτημένο στο www.olp.gr
Εν τω μεταξύ, με άλλη ανακοίνωσή του ο ΟΛΠ, σχετικά «με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα, που αφορούν την υπογραφείσα Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. για την κατασκευή του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ κλπ. σε συσχετισμό με το σκεπτικό και διατακτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου» έκανε γνωστά «για την ακρίβεια των γεγονότων» τα ακόλουθα:
1. Το Ελεγκτικό Συνέδριο με την 3377/2014 απόφαση του VI Τμήματος του έκρινε ότι “δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου της δεύτερης τροποποίησης σύμβασης μεταξύ του ΟΛΠ Α.Ε. και της ΣΕΠ Α.Ε. σύμφωνα με το σκεπτικό”, χωρίς να παραθέτει στο διατακτικό κανέναν όρο.
2. Στο σκεπτικό του Ε.Σ. (σημείο VI) αναγράφεται ότι, “Η σύναψη της τροποποιητικής αυτής σύμβασης με τη ΣΕΠ Α.Ε., χωρίς να έχει προηγηθεί νέα διαδικασία ανάθεσης, παρίσταται, κατά την κρίση του τμήματος νόμιμη”. Άρα η διαδικασία του φιλικού διακανονισμού κρίνεται ως επιλογή νόμιμη.
3. Στο σκεπτικό του Ε.Σ. (σημείο VII) το Τμήμα, όπως και το Κλιμάκιο έκρινε ότι πρέπει να επεκταθεί η καταβολή σταθερού ανταλλάγματος Ι και στο σχέδιο σύμβασης για τον δυτικό Προβλήτα ΙΙΙ.
Στο Συμφωνητικό που υπογράφηκε προστέθηκε ως σημείο 7α επακριβώς ο όρος αυτός.
4. Στο σκεπτικό του Ε.Σ (σημείο VII) το Τμήμα έκρινε ότι πρέπει να επεκταθεί η καταβολή σταθερού ανταλλάγματος II στο σχέδιο Σύμβασης.
 Στο Συμφωνητικό που υπογράφτηκε προστέθηκε ως σημείο 7β επακριβώς ο όρος αυτός.
5. Για το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα το σκεπτικό του Ε.Σ. (σημείο VI) έκρινε ότι δικαιολογείται η παράλληλη κατά το στάδιο της κατασκευής και μέχρι τη θέση σε παραγωγική λειτουργία του Προβλήτα III, αναστολή καταβολής του. Στο Συμφωνητικό που υπογράφτηκε προστέθηκε ως σημείο 4.3.2. ο όρος αυτός.
6. Για το ίδιο θέμα, μετά το 2022, που συνδέεται με το Α.Ε.Π. η νέα διατύπωση βασίζεται επί της αντικατάστασης με οικονομικούς όρους του ελάχιστου εγγυημένου από την εγγυημένη δυναμικότητα και την ελάχιστη εγγυημένη δυναμικότητα, που ενσωματώθηκε με νέα μεγέθη στη Σύμβαση. Στο σκεπτικό του το Ε.Σ. (σημείο VI) κρίνει ότι αυτές οι τροποποιήσεις “ανάγονται σε ζητήματα σκοπιμότητας” και όχι νομιμότητας και εκφεύγουν της ελεγκτικής αρμοδιότητας του Ε.Σ. ‘’Τούτο δε, μπορεί να πράξει η ΟΛΠ Α.Ε., νομίμως, επιλέγοντας κατά την κρίση της ως μέσον τη διαδικασία της φιλικής διευθέτησης ….. αντί των χρονοβόρων και αβέβαιων ως προς το αποτέλεσμα τους δικαστικών διενέξεων’’.
Στο Συμφωνητικό που υπογράφτηκε αναθεωρήθηκε ως σημείο 4.3.2 το κείμενο του πίνακα 3 για μετά το 2022, βάσει των οικονομικών εκτιμήσεων για την ελάχιστη εγγυημένη δυναμικότητα.
Από τα πιο πάνω αναλυτικά αποδεικνύεται επακριβώς ότι στο τελικό Συμφωνητικό που υπογράφτηκε συμπεριλήφθησαν με επιμέλεια όλες οι παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παρότι στο κείμενο του διατακτικού, ουδεμία εξ αυτών ειδικώς αναφέρεται. Οι προσθήκες αυτές έγιναν για λόγους μέγιστης νομικής ασφάλειας, παρά τις εκατέρωθεν διαφορετικές ερμηνείες.


Συγχαρητήρια Βαρβιτσιώτη 
για τους λιμενικούς της “πρώτης γραμμής»
> Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ 
για την τροπολογία
Με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη , κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής νομοθετική ρύθμιση που ενισχύει τη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος και τη στελέχωση των παραμεθορίων Λιμενικών Αρχών.
Η τροπολογία κατατέθηκε στη διάρκεια συζήτησης του σ/ν του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία και άλλες διατάξεις»…
Με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση παρέχεται, πλέον, υπό προϋποθέσεις η δυνατότητα σε στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που συμπληρώνουν 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία τους για ακόμα δύο χρόνια. Επιπρόσθετα, εισάγεται διάταξη με την οποία ενισχύεται η οργανική σύνθεση νησιωτικών και παραμεθορίων Λιμενικών Αρχών, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την αποτελεσματικότερη κάλυψη των αυξημένων υπηρεσιακών τους αναγκών, ιδίως ως προς την άσκηση αστυνόμευσης και τον έλεγχο των θαλασσίων συνόρων.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Βουλή, ο κ. Βαρβιτσιώτης , επεσήμανε για ακόμη μία φορά την υψηλή προσήλωση με την οποία ανταποκρίνονται καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στην πολυδιάστατη αποστολή τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, παράλληλα, και στην ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επτακοσίων (700) παράνομων μεταναστών που πραγματοποιήθηκε σε θαλάσσια περιοχή αρκετών ναυτικών μιλίων ανοιχτά της Κρήτης. «Γι’ αυτά τα παιδιά αξίζει ένα «ΜΠΡΑΒΟ». Αξίζει η προσοχή μας. Αξίζει να τους δίνουμε εύσημα όταν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Αξίζει να τους δίνουμε προνομιακές ρυθμίσεις, ώστε να κινητροδοτούμε ολοένα και περισσότερους να υπηρετούν στη παραμεθόριο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΣΥΡΙΖΑ: Πρόχειρες λύσεις…
«Πλήρη ομολογία της αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης ως προς τις πραγματικές ανάγκες και τη στελέχωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αποτελεί η πρόσφατη τροπολογία για το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή την οποία κατέθεσε η κυβέρνηση», υποστήριξε ο βουλευτής Κυκλάδων και υπεύθυνος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. Μεταξύ άλλων επεσήμανε:
« Η Κυβέρνηση, αφού έκανε ό,τι μπορούσε για να αποκεφαλίσει το Λιμενικό Σώμα με τα αλλεπάλληλα μνημονιακά μέτρα, τώρα επιδιώκει με πρόχειρες λύσεις και μπαλώματα να καλύψει τα μεγάλα κενά στελέχωσης που η ίδια έχει δημιουργήσει, επιμηκύνοντας την υπηρεσία κατά δύο χρόνια αξιωματικών, υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων που συμπληρώνουν 35ετία μέχρι τις 31/12 -ενώ κάτι τέτοιο ήδη έχει ψηφιστεί και θα ισχύσει από 1/1/2015 για την Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα- και δεύτερον, μεταθέτοντας προσωπικό σε δύσκολες, δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές».
Σε άλλο σημείο είπε:
«Είναι απορίας άξιο γιατί ο υπουργός δεν υιοθέτησε για τις προσλήψεις του Λιμενικού Σώματος το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως γίνεται με το Στρατό και την Αστυνομία, όπως ο ίδιος είχε δεσμευθεί από το 2013, διατηρώντας μέχρι σήμερα διαβλητές διαδικασίες.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προσθέσει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις περί προσωπικού του Λιμενικού Σώματος στην υφιστάμενη νομοθεσία, μια νομοθεσία που βρίσκεται διάσπαρτη σε πλήθος νόμων και διαταγμάτων, πολλές φορές άσχετης θεματολογίας».

HLouis” πλέει σε… πελάγη κερδών!
Κερδοφόρα αποτελέσματα παρουσίασε η “Louis plc” στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, που δραστηριοποιείται έντονα στην Ελλάδα:
•Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά το εννεάμηνο του 2014 κατά 11,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 και ανήλθε στα 192.600.000 ευρώ.
•Το λειτουργικό κέρδος του ομίλου προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και ενοικίων (EBITDAR) για το εννεάμηνο του 2014 ανήλθε στα 63.100.000 ευρώ σε σύγκριση με 51.200.000 ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο (+23,4%).
•Τα καθαρά αποτελέσματα από εργασίες του Συγκροτήματος για το εννεάμηνο παρουσιάζονται βελτιωμένα κατά περίπου 10.800.000 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το κέρδος πριν τη φορολογία που ανήλθε στα 12.700.000 ευρώ παρουσιάζεται επίσης σημαντικά αυξημένο κατά 5.100.000 ευρώ. (+66,5%)
•Ουσιαστική αύξηση παρουσίασε επίσης το καθαρό κέρδος που αναλογεί στους μετόχους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 κατά 13.000.000 ευρώ. Το καθαρό κέρδος ανήλθε στα 15.900.000 ευρώ.

Μειωμένη η αγορά πλοίων και οι ναυπηγήσεις
 Η «πιεσμένη» αγορά των ναύλων τους τελευταίους μήνες έχει «φρενάρει» και τον κλάδο των αγοραπωλησιών παρά το γεγονός ότι οι τιμές των πλοίων βρίσκονται στα χαμηλά σημεία του έτους και μάλιστα ακούγονται και γνώμες ότι ενδεχομένως να υπάρξουν και περαιτέρω οριακές μειώσεις καθώς εκτιμάται ότι η αγορά δεν θα παρουσιάσει τίποτα το αξιόλογο το επόμενο διάστημα.
Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει, σύμφωνα με τον ναυλομεσιτικό οίκο «George Moundreas» και στις παραγγελίες νεότευκτων πλοίων όπου παρά το γεγονός οι τιμές είναι διορθωμένες πτωτικά συγκριτικά με τα μέσα του χρόνου, ο όγκος των παραγγελιών σε DWT είναι μειωμένος κατά 36% περίπου λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα στοιχεία μέχρι και τέλος Οκτωβρίου και ανάγοντας τα σε ετήσια βάση.
Σε αξία, το σύνολο των παραγγελιών για το ίδιο διάστημα, ανέρχεται στα 83,2 δισ. δολ. εμφανίζοντας μείωση 23% από χρόνο σε χρόνο και με αναγωγή σε ετήσια βάση.
Για τους πρώτους 10 μήνες του έτους, το σύνολο των παραγγελιών των κορεάτικων ναυπηγείων έκλεισε στις 261 (26,5 εκ. DWT) μείωση 36% συγκριτικά με το 2013. Τα κινεζικά ναυπηγεία το ίδιο διάστημα είχαν 728 παραγγελίες (46,6 εκ. DWT) μείωση κατά 34% σε ετήσια βάση, ενώ και τα ναυπηγεία της Ιαπωνίας παρουσίασαν και αυτά 36% μείωση καθώς οι παραγγελίες μέχρι τον Οκτώβριο έκλεισαν στα 303 πλοία (16,9 εκ. DWT).
Όπως έχουμε επαναλάβει στο παρελθόν, η αγορά τα προηγούμενα χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με την σωρευτική αύξηση της προσφοράς (Supply) που την επηρέασε αρνητικά, αλλά για τα επόμενα 2-3 χρόνια δείχνει ότι θα κινηθεί σε «υγιή» επίπεδα μεταξύ 5-6% και το ζητούμενο τώρα πια είναι η αύξηση της ζήτησης (Demand) δηλαδή η βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας.

Το πρώτο υδατοδρόμιο της χώρας είναι γεγονός!
O υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του για επίσπευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα, υπέγραψε την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στη χώρα μας, στον λιμένα της Κέρκυρας.

Με αφορμή την υπογραφή τής απόφασης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία αυτού, πραγματοποίησε συνάντηση με την υφυπουργό Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου, τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη, την ενδιαφερόμενη εταιρεία υδροπλάνων, καθώς και τον Καναδό πρέσβη, Robert Peck.
Αναλυτικότερα, ο υπουργός ΠΕΚΑ υπέγραψε την τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων των Έργων Λιμένα Κέρκυρας, η οποία περιλαμβάνει:
· Τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νοτιοδυτικό τμήμα του Λιμένα, που περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις και πλωτό προβλήτα. Η μέγιστη συχνότητα θα είναι 10 πτήσεις υδροπλάνων ημερησίως.
· Εγκατάσταση Μονάδας Αφαλάτωσης.
· Αναδιαμόρφωση Οδικού Κόμβου στην ανατολική είσοδο του Λιμένα.
Ο δε φορέας του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της, Τάσο Γκόβα, παρουσίασε όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων και τους στόχους της ώστε τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας.
Ο Γιάννης Μανιάτης, επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, ανοίγοντας το δρόμο των αδειοδοτήσεων επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που η υλοποίησή τους θα έχει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη περιφερειακή ανάπτυξη, στην ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, καθώς και στις θετικές επιδράσεις στον τουρισμό σε αυτή την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα.

64 άτομα κατηγορούνται για το πολύκροτο σκάνδαλο
 «Καταπέλτης» έπεσε η είδηση για «ανάσταση» της πολύκροτης υπόθεσης “Siemens” και την παραπομπή 64 προσώπων, χωρίς αν απουσιάζει το όνομα του Μιχάλη Χριστοφοράκου και των άλλων Ελλήνων και Γερμανών πρωταγωνιστών του οικονομικού σκανδάλου.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του εισαγγελέα Γαληνού Μπρη, παραπέμπονται στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, προκειμένου να δικαστούν για τις αξιόποινες πράξεις της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, αλλά και της συνέργειας σε δωροδοκία και «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος, οι:
Μιχαήλ Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Εμμανουήλ Σταυριανού, Πρόδρομος Μαυρίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Φόλκερ Γιουνγκ,
Καρλ Φρίντριχ, Έντουαρντ Πίρερ φον Ες, Χάιντς-Γιόαχιμ Νοϊμπύργκερ
Ρόλαντ Κοχ, Τόμας Γκάνσβιντ, Χανς-Βάλτερ Μπέρνζαου, Γεργκ-Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Ράινερ Νιντλ, Ράινχαρτ-Χέρμπερτ Σίκατσεκ, Βόλφγκανγκ Πάουλ Βίλχελμ Ρούντολφ, Χάιντς Βόλφγκανγκ, Ερνστ Κάιλ φον Γιάγκεμαν, Φραντς Γιόζεφ Ρίχτερ, Λούντβιχ Άντον, Χάινριχ Γιάσπερ, Γεώργιος Σκαρπέλης,
Αθανάσιος Γρεβενίτης, Παναγιώτης Βεργής, Δημήτριος Κόκκινος, Σωτήριος Τζούμας,
Κωνσταντίνος Γκόγκας, Νικόλαος Νίντος, Γεώργιος Καραπλής, Νικόλαος Μανασής, Γεώργιος Αργυρόπουλος, Δημήτριος Γυφτόπουλος, Δημήτριος Κουβάτσος, Γεώργιος Αυλωνίτης, Παναγιώτης Νικάκης, Μάνφρεντ Μπρίντε, Γεώργιος Γεργιαννάκης, Γεώργιος Ναούμ, Ευάγγελος Μαρκόπουλος, Σπυρίδων Ταράζης του Ανδρέα, Αλέξανδρος Καλουτάς, Πολυξένη Παλαιογιώργου, Παντελεήμων Καρακώστας, Παναγιώτα Κοκκίνου, Θεόδωρος Τσουκάτος, Ηλίας Πιταούλης, Γεώργιος Γενναίος, Φώτιος Γενναίος, Κωνσταντίνος Βόσσος, Θεόδωρος Βόσσος του Βασιλείου, Στυλιανός Βίος, Σοφία Αραβοσίτα, Ευδοκία Μίχα, Παναγιώτης Παπούλιας, Βενετία Τερζάκη, Παναγιώτης Χαραμής, Γεώργιος Χριστογιάννης, Γεώργιος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης, Φάνης Λυγινός, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, Μάρθα Δημητριάδη-Καραβέλα.

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ...
121,8 εκ. ευρώ τα καθαρά κέρδη 9μήνου
 Στα 121,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο 9μηνο του 2014, έναντι 6,7 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο 9μηνο του 2013.
Συνοπτικά τα οικονομικά Αποτελέσματα 9μληνου έχουν ως εξής:
- Κύκλος εργασιών: €4.424,9 εκατ.
- EBITDA: €794,4εκατ.
-Κέρδη προ φόρων: €179,5εκατ.
- Κέρδη μετά από φόρους: € 121,8 εκατ.
Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το εννεάμηνο του 2014 αυξήθηκαν κατά 113,4 εκατ. ευρώ (16,7%) σε σχέση με το εννεάμηνο 2013, με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται σε 18%, έναντι 15,2% το εννεάμηνο 2013.

Αλλαγή φρουράς στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά
Μετά τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, οι εκλεγμένοι υποψήφιοι, συγκροτήθηκαν σε σώμα, ως εξής:
Πρόεδρος: Νικόλαος Πλατανησιώτης, Αντιπρόεδρος: Μαρία Μπουκουβάλα, Γεν. Γραμματέας: Ιωάννης Καψοκόλης, Ταμίας: Ευάγγελος Πισιμίσης. Μέλη: Βαρβάρα Ανεμοδουρά, Γεώργιος Βίτσας, Μαρία Καλαμάρη, Ιωάννης Κάρλες, Όλγα Κοσμοπούλου, Σαράντος Μπαρμπαγιάννης, Ευάγγελος Μπουλταδάκης, Εμμανουήλ Νικητιάδης, Παύλος Σαρώφ, Κρέων Συμεωνίδης, Μιχαήλ Ψαλτάκος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου