Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αερο-χαράτσι υπέρ των ΑμεΑ - COSCO: Αποφασισμένη να πάρει το λιμάνι! - Ειδικό τέλος σε ποτά και τσιγάρα

"ΔΟΥΛΕΜΑ" ΜΕ... ΕΚΑΤΟ ΔΟΣΕΙΣ
Αερο-χαράτσι υπέρ των ΑμεΑ
Και άλλο χαράτσι θα «κοσμεί» σύντομα τον… εκσυγχρονιστικό πίνακα της οικονομικής ανάπτυξης! Πρόκειται για μία… τιμωρία σε όσους τολμούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς, καθώς τα τέλη -εν τέλει- αποτελούν «σπορ» για τις ελληνικές κυβερνήσεις και «γάγγραινα» για την πολιτεία.
Επί του προκειμένου, το υπουργείο Μεταφορών προωθεί ν/σ στο οποίο θα προβλέπεται τέλος υπέρ των ΑμεΑ, για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο! Με δυό λόγια η κοινωνική πολιτική και οι τόσες κρατήσεις εργαζομένων και επιχειρηματιών, δεν αρκούν για τις ανάγκες των εν Ελλάδι ΑμεΑ και γι’ αυτό μπαίνει ένα νέο χαράτσι!
Εκείνο όμως το οποίο θα πρέπει να συνοδεύει το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου, είναι και η δημιουργία ειδικού λογαριασμού γι’ αυτά τα τέλη, τον οποίο λογαριασμό να διαχειρίζονται δημόσιοι λειτουργοί, που αντικαθιστώνται ανά… εξάμηνο!
Στο εν λόγω νομοσχέδιο, που μάλλον πρόκειται για… πολυνομοσχέδιο, προβλέπονται και άλλα πολλά σχετικά με τις συγκοινωνίες, από τα οποία δεν απουσιάζει ο εισπρακτικός χαρακτήρας. Δηλαδή:
Ορίζεται ότι στον έλεγχο του κομίστρου των συγκοινωνιών θα μπορούν να εισέρχονται και ιδιώτες (τρίτοι φορείς), οι οποίοι θα κάνουν συμβάσεις με τις συγκοινωνιακές εταιρείες. Αυτό θα ισχύσει στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και στα ΚΤΕΛ και όχι στα συγκοινωνιακά μέσα Αθηνών-Πειραιώς, επειδή ήδη υπάρχουν ελεγκτές.
Επ’ αυτού, ίσως θα πρέπει να οριστούν οι δικαιοδοσίες των ελεγκτών επί των επιβατών, καθώς ούτε δικαιούνται να κάνουν έλεγχο ταυτοτήτων, ούτε και να συλλαμβάνουν «τζαμπατζήδες».
Σχετικά με τα πρόστιμα, επειδή θα εξακολουθήσει να υπάρχει το παράλογο πρόστιμο με το 60πλάσιο του εισιτηρίου, καλό θα ήταν να προβλεφθεί και η δημιουργία ειδικών… φυλακών, καθώς ο μη έχων για ένα εισιτήριο, πώς θα έχει για… εξήντα;
Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να εξευρεθούν τρόποι ακύρωσης των εισιτηρίων, τέτοιοι που να μην «ποτίζεται» το δέντρο του αναχρονισμού κα της καταπίεσης των πολιτών.
- Στους διακινούμενους με αστικά συγκοινωνιακά μέσα των λοιπών περιοχών της χώρας, ίσο με το 20πλάσιο του βασικού ή μειωμένου εισιτηρίου.
- Στους διακινούμενους με υπεραστικά συγκοινωνιακά μέσα, ίσο με το διπλάσιο της τιμής του εισιτηρίου αφετηρίας - τέρματος του δρομολογίου.
- Στους διακινούμενους με σιδηροδρομικά οχήματα, ίσο με το διπλάσιο του αντιτίμου της διαδρομής την οποία πραγματοποίησε το τρένο, από την αφετηρία αυτού και έως του πρώτου, μετά την διαπίστωση της παράβασης, σταθμού στον οποίο προβλέπεται στάση της αμαξοστοιχίας. Σε περίπτωση που ο παραβάτης δεν πληρώσει το πρόστιμο εντός του προβλεπόμενου διαστήματος τότε το πρόστιμο επιβάλλεται και οφείλεται στο πενταπλάσιο του αρχικά επιβληθέντος.
Συστήνεται ακόμη επιτροπή διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων και συμβάντων, η οποία θα διερευνά κάθε σιδηροδρομικό ατύχημα και σοβαρό συμβάν, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα.

ΒΟΡΙΔΗΣ-ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
Συνάντηση με θέμα την τύχη του Οίκου του Ναύτου
Με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Βασικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης εργασίας των δύο υπουργών ήταν η αναβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους ναυτικούς οι οποίες, πλέον, βάσει κείμενης νομοθεσίας, έχουν περιέλθει από τον Οίκο του Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην προ ημερών επίσκεψή του στο κτίριο του Οίκου του Ναύτου, όπου και διαπίστωσε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί εκεί.
Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της επικείμενης συγχώνευσης των υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου με το Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας και τόνισε:
«Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε τη σπατάλη των δύο οργανισμών και βάζουμε τέλος στη διασπορά υπηρεσιών που υπάρχει. Επιπρόσθετα, αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που παρέχουν σήμερα, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας τους, προς τον Έλληνα Ναυτικό».
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη, επεσήμανε την αναγκαιότητα παροχής ωφελημάτων για τους Έλληνες ναυτικούς στο νέο ιατρικό κέντρο που θα δημιουργήσει στο υφιστάμενο κτίριο το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας(ΠΕΔΥ). «Μέχρι τώρα, άλλωστε, οι υπηρεσίες και ο εξοπλισμός του κτιρίου αυτού, συντηρούνταν με τον οβολό των ναυτικών μας», κατέληξε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βορίδης, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας του ΠΕΔΥ στο κτίριο του Οίκου Ναύτου, στην οποία προβλέπεται να λειτουργήσει και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε 24ωρη βάση, θα αναβαθμίσει την παρεχόμενη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο γ.γ του υπουργείου Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος του Οίκου Ναύτου, Βαγγέλης Μπαρμπάκος, ο γ.γ. της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Αθανάσιος Παπαρούπας, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΠΝΟ στο δ.σ. του Οίκου Ναύτου, Δημήτρης Καψάνης.

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Να μπει φόρος 10 λεπτά στα ποτά και τα τσιγάρα 
Την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ εξετάζει το υπουργείο Υγείας. Παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο για τις επιστημονικές ιατρικές εταιρίες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, δήλωσε: «Έχουμε βρει το ισοδύναμο μέτρο και έχουμε εισηγηθεί την κατάργηση του εισιτηρίου στην κυβέρνηση. Το πεντάευρω ήταν κάτι το οποίο δεν είχε ούτε ισονομία ούτε ισοπολιτεία απέναντι στους ασθενείς».

 Από οικονομικής πλευράς εκτίμησε ότι το μέτρο δεν απέφερε μεγάλο όφελος, περί τα 19 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ποσό που σε κάθε περίπτωση χαρακτήρισε δυσανάλογο του μέτρου. 
Το ισοδύναμο μέτρο του υπουργείου Υγείας είναι να μπει ειδικός φόρος 10 λεπτά σε κάθε πακέτο τσιγάρα ή 10 λεπτά σε κάθε φιάλη οινοπνευματώδους, μια πεπατημένη που ακολουθούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό.
«Η υγεία επιβαρύνεται πάρα πολύ από ορισμένες κακές συνήθειες, όπως το τσιγάρο ή το ποτό. Εμείς θέλουμε να επιβαρύνουμε την τιμή σε αυτές τις βλαβερές συνήθειες κατά 1% μόνο. Αν τα 3,90 ευρώ που κοστίζει ένα πακέτο τσιγάρα γίνουν 4 ευρώ, προκύπτει μια διαφορά 10 λεπτών που όμως συνολικά δίνει ένα πολύ μεγάλο έσοδο. Τα ετήσια έσοδα από τον καπνό είναι 2,5 δις ευρώ και δόθηκαν, από το κονδύλι του καπνού στο Υπουργείο Υγείας, μόλις 10 εκατομμύρια» είπε ο κ. Γρηγοράκος.
Το υπουργείο Υγείας ζητεί πλέον τα χρήματα αυτά να μπαίνουν σε έναν ειδικό κωδικό για την υγεία και να αποδεσμευτούν από τον κωδικό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

ΚΑΜΙΝΙΑ
Στόχος Μώραλη οι ξεχασμένες γειτονιές του Πειραιά
Τα Καμίνια επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συνοδευόμενος από τον γ.γ του Δήμου Πειραιά Βασίλη Ταταρόπουλο και τον πρόεδρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Τάσο Πούλο.
Ο δήμαρχος Πειραιά βρέθηκε στην κεντρική πλατεία των Καμινίων επί της οδού Δωδεκανήσου και συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.
Στη συνέχεια ο Γιάννης Μώραλης μετέβη στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή ενώ επισκέφθηκε και το πάρκο στην οδό Αιτωλοακαρνανίας στο οποίο πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα αναπλάσεις πρασίνου.
Επιπλέον ο δήμαρχος Πειραιά επιθεώρησε ένα οικόπεδο το οποίο συνορεύει με το 14ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και αποτελούσε εστία μόλυνσης. Πριν 15 ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησαν εκτεταμένες εργασίες και ο χώρος πλέον είναι καθαρός.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε:
"Για εμάς ο Πειραιάς δεν είναι μόνο το κέντρο, μας ενδιαφέρει να δίνουμε έμφαση στις γειτονιές της πόλης. Επισκέφθηκα σήμερα τα Καμίνια απ’ όπου ξεκίνησε μάλιστα η προεκλογική μας εκστρατεία. Συνομίλησα με καταστηματάρχες και πολίτες και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί και οι ίδιοι διαπιστώνουν πλέον τις αλλαγές που ξεκινούν σιγά - σιγά στην περιοχή τους. Ο στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε και να ζωντανέψουμε τις περιοχές του Πειραιά που μέχρι πρότινος ήταν ξεχασμένες".

COSCO 
"Είναι αποφασισμένη να πάρει το λιμάνι"
Πηγή: theseanation.gr
«Τοo much money, too much effort, too much perspective», ήταν η απάντηση υψηλόβαθμου στελέχους της κυβέρνησης, στα σενάρια που θέλουν την COSCO να χάνει το ενδιαφέρον της για το λιμάνι του Πειραιά, μετά τις συνεχείς αστοχίες εξεύρεσης λύσης στο θέμα του φιλικού διακανονισμού.
Μιλώντας το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος στο TheSeaNation, υπογράμμισε ότι η COSCO είναι αποφασισμένη να πάρει το λιμάνι του Πειραιά.
«Το τελευταίο πράγμα που απασχολεί την COSCO είναι, το αν θα πάρει το λιμάνι με αυτή την κυβέρνηση, ή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση. Ακόμα και με κυβέρνηση του… βουνού!. Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές».
Ωστόσο η πηγή του TheSeaNation κατανοεί πλήρως την δυσφορία της κινεζικής πλευράς, τόσο για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στο θέμα του φιλικού διακανονισμού, όσο και στο θέμα του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
«Την προσεχή Δευτέρα», συνέχισε η ίδια πηγή, «συνέρχεται το διοικητικό συμβούλιο στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά, ενώ την επομένη, την Τρίτη, συνέρχεται η Γενική Συνέλευση στην διάρκεια της οποίας αναμένεται ότι θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τον φιλικό διακανονισμό. Ελπίζουμε ότι την άλλη εβδομάδα», προσθέτει, «θα έχει κλείσει το θέμα αυτό».
«Πάντως», συμπληρώνει η ίδια πηγή, «το ενδεχόμενο να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους οι Κινέζοι δεν μας έχει απασχολήσει και ως φαίνεται δεν θα μας απασχολήσει. Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται σφόδρα για τον Πειραιά και είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι απαιτείται για να πάρουν το λιμάνι. Επ’ αυτού δεν χωρά καμιά αμφιβολία. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς», κατέληξε.

Κινεζική εκστρατεία στην Αθήνα 
για τουριστική προβολή του Πεκίνου
Με την υποστήριξη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου ως θεσμικού διμερούς επιχειρηματικού φορέα, αντιπροσωπία της «Δημοτικής Επιτροπής Προώθησης Τουριστικού και Πολιτιστικού Προϊόντος» της πόλης του Πεκίνου (Beijing Municipal Commission of Tourism Development) επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου να προβάλλει το Πεκίνο ως τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό, στοχεύοντας σε συνεργασία και επικοινωνία με την Ελλάδα και τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και σε πολιτιστικές ανταλλαγές.
Στο πλαίσιο αυτό η Beijing Municipal Commission of Tourism Development της πόλης του Πεκίνου διοργανώνει αύριο Παρασκευή (09:00 – έως 12:00) συνέδριο στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα Olympia B), όπου θα παρουσιαστούν η τοπική τουριστική αγορά.
Η κινεζική αυτή Επιτροπή έρχεται στη χώρα μας συνοδευόμενη από δημοσιογράφους των μεγαλύτερων ΜΜΕ της Κίνας, από κυβερνητικούς φορείς που εξειδικεύονται στον τουρισμό καθώς και από μεγάλα τουριστικά κινεζικά πρακτορεία και Οργανισμούς με τους οποίους θα έχουν την ευκαιρία οι παριστάμενοι να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν δημιουργώντας πρόσφορο περιβάλλον για συνεργασίες.

Ο Χατζηπέρος για τον σακχαρώδη διαβήτη
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων. Κατά τη συνάντηση, ο Σύλλογος εξέθεσε τα προβλήματα των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, όπως είναι η πληρωμή των φαρμάκων τους που είναι δυσβάστακτη, καθώς επίσης παρουσίασε τις δράσεις και το έργο του σχετικά με την εκστρατεία ενημέρωσης που έχει αναλάβει.
Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων τους συνεχάρη για την δράση τους και δήλωσε ότι η νέα περιφερειακή Αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, γεγονός που το έχει αποδείξει έμπρακτα και ανάγλυφα με τον δεκαπλασιασμό των κονδυλίων για την κοινωνική πρόνοια και μέριμνα. Επίσης δήλωσε ότι αν και τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι κοντά στο κέντρο του Πειραιά, στα θέματα διαβήτη η απόσταση που τα χωρίζει είναι μεγάλη. Η παρουσία του Συλλόγου στα νησιά θα αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα στην ενημέρωση, διάγνωση και πρόληψη των Νησιωτών του Αργοσαρωνικού.

Αναπτύσσεται δίκτυο υγείας από την Interamerican
Όσο υποχωρεί η παροχή δημόσιας υγείας, τόσο αναπτύσσεται η ιδιωτική πρωτοβουλία με την ανάπτυξη νοσηλευτικών μονάδων. 
Στο πλαίσιο αυτό, η Interamerican προχώρησε σε νέες συνεργασίες, που διευρύνουν τη γεωγραφική κάλυψη του εταιρικού δικτύου υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Ήπειρο. 
Η εταιρεία εξασφάλισε τη συμμετοχή τεσσάρων ιατρών -δύο ειδικών παθολόγων, παιδιάτρου και ενδoκρινολόγου- μικροβιολογικού εργαστηρίου και διαγνωστικού κέντρου στην Πρέβεζα, όπου λειτουργεί γραφείο πωλήσεων και υφίσταται σημαντικός αριθμός ασφαλισμένων με προγράμματα Medisystem.
Με τις προσθήκες αυτές, το δυναμικό των ιατρών όλων των ειδικοτήτων που διαθέτει πανελλαδικά το δίκτυο υγείας της Interamerican, φθάνει τους 1.394. Επιπλέον, το δίκτυο αριθμεί 515 ειδικούς συνεργάτες-χειρουργούς, που αμείβονται απευθείας από την εταιρεία χωρίς εμπλοκή των ασφαλισμένων για τις επεμβάσεις που πραγματοποιούν, 253 διαγνωστικά κέντρα και 20 νοσηλευτήρια.
Αναφερόμενος στην ανάπτυξη του δικτύου υγείας ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ζωής και υγείας του ομίλου, τονίζει:
«Η πρωτοβάθμια υγεία αποτελεί τομέα στρατηγικής εστίασης για τον οργανισμό μας, δεδομένου ότι η πρόληψη είναι η κεντρική ιδέα του μοναδικού ολοκληρωμένου στην ασφαλιστική αγορά συστήματος υγείας Medisystem. Ο στόχος της εταιρείας συνδυάζει το χαμηλότερο για όλους κόστος υγείας -το μεγαλύτερο βάρος του οποίου σηκώνουν όλο και περισσότερο η ιδιωτική δαπάνη και ο ιδιωτικός τομέας υγείας- με το υψηλό ποιοτικό επίπεδο υπηρεσιών».

ΕΞ ΑΛΛΟΥ…
Η βραδιά στο "Saint-Paul" δεν ήταν… ξεχωριστή!
Οι απόφοιτοι του “Saint-Paul” και οι προσκεκλημένοι τους, είχαν την εντύπωση ότι η χθεσινή βραδιά με τον Γιάννη Σπανό και την Πένυ Ξενάκη, για τα 40χρονα του Συλλόγου τους, θα ήταν… ξεχωριστή! Όμως, έπεσαν έξω, διότι η βραδιά υπήρξε, ίσως πρωτόγνωρη για τα κονσερβοποιημένα δεδομένα της εποχής. Ήταν μοναδική - τόσο που δεν ήλπιζε ούτε ο διοργανωτής της Γιώργος Χατζηγεωργίου!
Ο μεγάλος μουσικός δημιουργός, με την εξαιρετική Πένυ Ξενάκη και τους δύο συνεργάτες τους -Κώστα Τζιαγκούλια και Κοσμά Κοκόλη- αποτέλεσαν ένα κουαρτέτο, που «εξιστόρησε» την πορεία του Γιάννη Σπανού στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι. Μια πορεία ταυτόσημη με ό,τι έχει προσφέρει από τη δεκαετία μέχρι σήμερα το ελληνικό πεντάγραμμο.
Ο πρωτεργάτης του Νέου Κύματος, καθισμένος στο πιάνο, με ερμηνεύτρια την Πένυ Ξενάκη και εκτελεστές τον Κώστα Τζιαγκούλια (κιθάρα – τραγούδι) και Κοσμά Κοκόλη (μπουζούκι – τραγούδι), για περίπου τρεις ώρες «μοίρασε» τους μελωδικούς θησαυρούς του στους ακροατές της κατάμεστης αίθουσας τελετών της Ελληνογαλλικής Σχολής, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα που θύμιζα άλλες εποχές…
Στη βραδιά παρευρέθηκαν οι βουλευτές Κων. Αρβανιτόπουλος και Παν. Μελάς, η δημοτική σύμβουλος Κορίνα Λαουλάκου, καθηγητές της Σχολής κ.ά. 
Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του δημοσιογράφου Νότη Ανανιάδη, ο οποίος -αν και δεν είναι απόφοιτος του “Saint-Paul”- μίλησε για παρουσία της Σχολής στον Πειραιά και ακολούθως ο δημοσιογράφος και απόφοιτος της Σχολής Δημήτρης Καπράνος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του Γιάννη Σπανού.
Στη συνέχεια εμφανίστηκε η χορωδία των μαθητών της Σχολής, η οποία ερμήνευσε συνοδεία πιάνου επιτυχίες του δημοφιλούς συνθέτη. Και πριν αρχίσει η συναυλία του Γιάννη Σπανού, ο πρόεδρος του Συλλόγου των αποφοίτων Γιώργος Χατζηγεωργίου, τίμησε με ειδική πλακέτα τον μεγάλο μουσικό δημιουργό. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Αντώνη Κομνηνού, αποφοίτου του 1964…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου