Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Στυλοβάτης της οικονομίας η ελληνική ακτοπλοΐα - Ιερός τόπος ισλαμικού αυτομαστιγώματος ο Πειραιάς!

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΙ… (ΑΥΤΟ)ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ


ΙΟΒΕ: ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ 6,5% ΤΟΥ ΑΕΠ
Στυλοβάτης της οικονομίας η ελληνική ακτοπλοΐα
Η ελληνική ακτοπλοΐα εκτοξεύει την εθνική οικονομία και αυτή η σημαντική συνεισφορά της, καταγράφεται με ένα 6,5% του ΑΕΠ στο "δύσκολο" έτος του 2013. Αυτό προκύπτει από μελέτη του ΙΟΒΕ που παρουσιάστηκε χθες στο ΕΒΕΠ.
Στη μελέτη ΙΟΒΕ τονίζεται ιδιαίτερα ο ρόλος και η αλληλεπίδραση της ακτοπλοΐας στον τουρισμό, αλλά και της οικονομικής συνοχής και ανάπτυξης της νησιωτικής χώρας.
Στην μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ αναφέρθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος εστίασε στο ρόλο της ακτοπλοΐας για την εδαφική συνοχή της χώρας ενώ καυτηρίασε τις παλινωδίες της προηγούμενης περιόδου. Δηλαδή, ότι δεν υπήρχε ουσιαστικά υπουργείο με αποτέλεσμα τα θέματα της ακτοπλοΐας να είναι διάσπαρτα σε μια χρονική συγκυρία όπου εμφανίστηκε κρίση η οποία και άσκησε σοβαρές πιέσεις στην ακτοπλοΐα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μ. Σακέλλης προλογίζοντας τη μελέτη αναφέρθηκε και αυτός στο ρόλο της ακτοπλοΐας, παρατηρώντας ότι μάλλον δεν αναγνωρίζεται στο εύρος και στη σημασία που αυτή έχει όταν άλλοι κλάδοι της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και οι οδικές μεταφορές απολαμβάνουν της στήριξης του κράτους, είτε αυτό λέγεται ΦΠΑ είτε άλλες οικονομικού περιεχομένου διευκολύνσεις, όπως οι αποσβέσεις για ζημιές, οι οποίες καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, με ποσό υπερδιπλάσια εκείνων που παίρνει η ακτοπλοΐα για να τονίσει ότι και μέρος αυτών προέρχονται από τους επίναυλους που καταβάλλουν οι επιβάτες.

Ιερός τόπος ισλαμικού αυτομαστιγώματος ο Πειραιάς!
Με... αυτομαστίγωσης γιόρτασαν δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι και φέτος στη περιοχή Ρετσίνα του Πειραιά την «Ασούρα», την κορύφωση του πένθους τους για το βίαιο θάνατο του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονό του Μωάμεθ, ως ένδειξη πίστης και θρήνου.
Αν νομίζει η δημοτική Αρχή, ότι τέτοιου είδους  εκδηλώσεις  συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό, τότε ας διοργανώνονται στην πλ. Κοραή. Η σαρία δεν έρχεται μόνη της...

Ο Ψυχάρης σφυρίζει... φάουλ στον διαιτητή Σπάθα και ζητεί το “πόθεν έσχες» του
! Αλγεινή εντύπωση προκαλούν όσα ειπώθηκαν για τον διαιτητή Ηλία Σπάθα, μέσα στη Βουλή.
Συγκεκριμένα χθες, κατά την ώρα της συζήτησης για το θέμα της οπαδικής βίας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο εν λόγω διεθνής διαιτητής, δέχθηκε «πυρά» από τον βουλευτή Ανδρέα Ψυχάρη (ΝΔ), με αφορμή τη διαιτησία του στον προχθεσινό αγώνα Αστέρα –Ολυμπιακού, επειδή οι αποφάσεις του ίδιου, όσο και των βοηθών του, θεωρήθηκαν ότι προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων, ενώ η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης εξέδωσε καυστική ανακοίνωση κατά του Ηλία Σπάθα.
Μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Ψυχάρης ζήτησε να ελεγχθεί το «πόθεν έσχες» του Ηλία Σπάθα και «να μην ξαναδιαιτητεύσει ποτέ!».
Στη συζήτηση παρενέβησαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ), που αναφέρθηκαν σε «διαπλοκές» και «μαφιόζικα χτυπήματα» στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, παραδέχθηκε τα προβλήματα και προανήγγειλε κατάθεση νομοσχεδίου για την οπαδική βία έως το τέλος Νοεμβρίου.

 Εξ άλλου…
Ρεαλιστική διαπίστωση Μώραλη
Ευρεία σύσκεψη με τους δημάρχους των πειραϊκών περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από την νεροποντή, συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, με θέμα «Αποτίμηση των ζημιών και των αιτιών των τελευταίων πλημμυρών-Σχεδιασμός μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας».
Τον δήμο Πειραιά εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο γ.γ. Βασίλης Ταταρόπουλος.
Μετά τη σύσκεψη ο κ. Μώραλης, αφού είπε ότι δεν του έκανε… εντύπωση η απουσία της ΕΥΔΑΠ, τόνισε: «Δυστυχώς επιβεβαιώσαμε αυτό που ισχυριστήκαμε από την πρώτη ημέρα των πλημμυρών τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Παλαιά Κοκκινιά και τους Αγίους Αναργύρους, ότι δεν είναι θέμα καθαρισμού των φρεατίων, αλλά ευρύτερων αντιπλημμυρικών έργων σε διαδημοτικό επίπεδο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου