Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Στουρνάρας προς τράπεζες: Ρευστό στην αγορά τώρα! - Τέλη κυκλοφορίας: Τα ίδια με πέρυσι - iPhone και κρίση με διφορούμενη έννοια


ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΖΗΤΕΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Ρευστό στην αγορά τώρα!
Ο διοικητής της ΤτΕ κάλεσε τις τράπεζες να ρίξουν τώρα χρήματα στην αγορά και να συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομίας.
Σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γύρισε σελίδα και πως λίγες ημέρες πριν την ανάληψη της εποπτείας των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της ΕΚΤ στις 4 Νοεμβρίου, οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες αντιμετώπισαν τη σημαντική πρόκληση των stress tests της ΕΚΤ.
Αυτό, όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, τους επιτρέπει τώρα να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, με τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Και επεσήμανε:
«Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται σήμερα σε πιο γερές βάσεις σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, αφού έχουν ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή τους θέση -όπως προκύπτει και από την αξιολόγηση της ΕΚΤ- για να συμβάλλουν στην αναδιάρθρωση της ελληνική οικονομίας».

Βαρβιτσιώτης: 
Αναγκαία η "πολιτική ομόνοια" για τη ναυτιλία
Προάσπιση του ευνοϊκού καθεστώτος για τη ναυτιλία φορολογικού και κανονιστικού με ομόνοια των πολιτικών δυνάμεων του τόπου συνέστησε από του βήματος διοργάνωσης του Capital & Vision ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης σημειώνοντας μεταξύ άλλων τη σημασία του καθεστώτος αυτού τόσο για την προσέλκυση ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων στον Πειραιά αλλά και για την στήριξη της οικονομίας.
Ο υπουργός τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχονται δια της ναυτιλίας η οποία συνεισφέρει δυναμικά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ για να σημειώσει ότι το όφελος είναι ουσιαστικά διπλό δεδομένου ότι η κρατική συμμετοχή στις ναυτιλιακές δράσεις είναι σχεδόν μηδενική. Πέραν του φορολογικού και της ιδιαίτερης σημασίας του ο υπουργός αναφέρθηκε και σε παραμέτρους της λιμενικής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων σημειώνοντας το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν τα λιμάνια ως κόμβοι του παγκόσμιου εμπορίου και τη σημασία τους για την εθνική οικονομία.
Βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας χαρακτήρισε τη ναυτιλία ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Γ. Βερνίκος σε παρέμβασή του τονίζοντας τη συνεισφορά της στο ΑΕΠ και υπενθυμίζοντας ότι η συνεισφορά αυτή στην συντριπτική της πλειοψηφία οφείλεται στην ποντοπόρο ναυτιλία.
Στην περί τη ναυτιλία συζήτηση έγιναν σημαντικές αναφορές σε πρωτοβουλίες για την προώθηση της κατασκευής υλικοτεχνικού εξοπλισμού για πλοία. Επίσης για δράσεις σε λιμάνια με τουριστικό ενδιαφέρον.

>>> Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας διοργανώνουν την Τρίτη 4/11 (11 π.μ.) παρουσίαση της μελέτης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) με θέμα «Η συμβολή της ακτοπλοΐας στην ελληνική οικονομία». Την τελετή θα παρουσιάσει ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής Ν. Βέττας κι στην εκδήλωση θα παραστεί ο υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτης.

======
ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 300 ΧΙΛ.
Δεν θα γίνονται κατασχέσεις λόγω... εορτών!
“Φρένο” στις κατασχέσεις για τους «μικρούς» μέχρι τα Χριστούγεννα βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Με άτυπη εντολή της Κατερίνας Σαββαΐδου προς τον εισπρακτικό μηχανισμό της Φορολογικής Διοίκησης, ώσπου να ανοίξει η ειδική εφαρμογή για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών σε έως και 100 δόσεις και να αρχίσει να τρέχει η ρύθμιση, οι εφορίες θα σταματήσουν να βάζουν χέρι σε καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις, ενοίκια και γενικότερα απαιτήσεις σε χέρια τρίτων για φορολογουμένους με συσσωρευμένα χρέη έως 300.000 ευρώ.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ...
Απαγορευτική η... κυκλοφορία για τα δίλιτρα
“Στο TAXISnet τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων του 2015 και τα ποσά είναι τα ίδια  με πέρυσι. Η προθεσμία καταβολής εκπνέει στα τέλη Δεκεμβρίου 2014, όπως και η κατάθεση πινακίδων.  Η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ. Ας περιμένει καλύτερα την αύξηση “παροπλισμού” των δίλιτρων…

Εξ άλλου…
Νέα εφημερίδα αναμένεται να κυκλοφορήσει οσονούπω. Εκδότες ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσικάρης (πρώην αντιπεριφερειάρχης) και ο Γιώργος Χατζόβουλος (“Μετροπόλιταν”). Πρόκειται για το “Πριγκιπάτο του Πειραιά”, που όπως χαρακτηρίζεται από το portnet.gr θα είναι μια αντισυμβατική “άτακτη” έκδοση, που θα ρίχνει μια διαφορετική, εναλλακτική ματιά στην τρέχουσα επικαιρότητα γύρω από το λιμάνι.

!
ΚΡΙΣΗ* (ΔΕΝ) ΥΠΑΡΧΕΙ...
Περισσότερα από 37 εκατ. ευρώ θα δώσουν οι Έλληνες για τα νέα iPhone. Οι τιμές κυμαίνονται από 739 έως 859 ευρώ. Οι διαθέσιμες ποσότητες αναμένεται να έχουν εξαντληθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.
* Διφορούμενη έννοια... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου