Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ταρακουνήθηκε και ο Πειραιάς, από τη διπλή σεισμική δόνηση - Διχογνωμία Τσελέντη με Λέκκα - Υψίστη πράξη η διάσωση 230 ανθρώπων - Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ καρδιολόγος του Πειραιά - Παρέμβαση Περιφέρειας για παραμονή του ΟΛΠ στο Δημόσιο - Γιάννης Σπανός και Πένυ Ξενάκη για τα 40χρονα του “Saint-Paul”

ΔΙΠΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ... ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 

Ταρακουνήθηκε και ο Πειραιάς, 
από τη διπλή σεισμική δόνηση 
- Διχογνωμία Τσελέντη με Λέκκα
Σεισμική δόνηση μεγάλης έντασης και διάρκειας σημειώθηκε στη 01:05’ με επίκεντρο περιοχή 76 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.
Η σεισμική δόνηση που ταρακούνησε τον Πειραιά, έγινε αισθητή εκτός από την Αττική, στη Βοιωτίας και περισσότερο στην Εύβοια.
Τον πρώτο σεισμό ακολούθησε μετά 4’ λεπτά (01:09’) νέα σεισμική δόνηση που είχε το ίδιο μέγεθος, δηλαδή 5,2 Ρίχτερ και έγινε επίσης αισθητή στις ίδιες περιοχές.
Μέσα σε λίγα λεπτά σημειώθηκαν ακόμη δύο μετασεισμοί των 3,8 Ρίχτερ στη 01:13’ και 3,4 Ρίχτερ στη 01:18’.
Ο χορός των Ρίχτερ στη Χαλκίδα, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ακολούθησαν σεισμικές δονήσεις 2,8 Ρίχτερ στη 01:33’, 2,5 Ρίχτερ στη 01:39’ και 3,7 Ρίχτερ στη 01:40’.
Επόμενο ήταν να αναστατωθούν οι κάτοικοι στη Χαλκίδα, που μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς και αρκετοί διαμένοντες στο κέντρο της πόλης βγήκαν στους δρόμους για τον φόβο νέου μεγαλύτερου σεισμού.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ μέχρι στιγμής δεν είχαν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.
Σχετικά με τη διπλή σεισμική δόνηση των 5,2 Ρίχτερ στην Χαλκίδα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Μάλιστα, στο twitter έγραψε: "Από τις μέχρι τώρα ενδείξεις το σεισμικό γεγονός βαίνει προς εκτόνωση. Φυσιολογική η καταγραφή της σεισμικής ακολουθίας».
Από την άλλη πλευρά ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης εξέφρασε την εκτίμηση του ότι το φαινόμενο με τους σεισμούς στην Εύβοια δεν έχει εκτονωθεί.


Υψίστη πράξη η διάσωση 230 ανθρώπων
- Συγχαρητήρια Βαρβιτσιώτη στον καπετάνιο και στο πλήρωμα του “Βυζάντιον”
Χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτ. Βαρβιτσιώτης επικοινώνησε με τον πλοίαρχο του πλοίου Αχιλλέα Σανούδο, μεταφέροντας τα θερμά του συγχαρητήρια στον ίδιο και το πλήρωμα του για τη διάσωση των 230 μεταναστών.
Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λιβύης με προορισμό την Ελευσίνα, ενημερώθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, για κίνδυνο που διέτρεχε, ικανός αριθμός μεταναστών.
Το πλοίο έσπευσε στο σημείο, όπου εντοπίζοντας δύο λέμβους, διέσωσε συνολικά διακόσια τριάντα μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Augusta της Σικελίας. «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε εσάς, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ», για τη διάσωση διακοσίων τριάντα (230) μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση κινδύνου πάνω σε δύο λέμβους στη Μεσόγειο. Η ενέργεια σας να σπεύσετε στο σημείο και να διασώσετε διακόσιες τριάντα ανθρώπινες ψυχές από τη θάλασσα αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και αφοσίωσης στο καθήκον.
Αποδεικνύει, παράλληλα, για ακόμη μία φορά, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη που διαπνέουν την ελληνική ναυτιλία επιβεβαιώνοντας τους λόγους που αυτή βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας. Η διαχρονική προσφορά, άλλωστε, της οικογένειας Τσάκου, του Καπετάν Παναγιώτη και του υιού του Νίκου στην Ελληνική Ναυτιλία, τιμά τις παραδόσεις της Ελληνικής ναυτοσύνης και τους ανθρώπους της, τιμά την ίδια μας την πατρίδα» είπε στον πλοίαρχο, ο υπουργός.

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ καρδιολόγος του Πειραιά
Σημαντικές περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος απάτης και διαφθοράς αποκάλυψε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μετά από εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο. Από τις περιπτώσεις ξεχωρίζουν αυτές ενός καρδιολόγου από τον Πειραιά, ενός πρώην δημάρχου της Αττικής, επιδοτούμενων από την Ε.Ε. Προγραμμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου αθλητικών σωματείων, αλλά και αγροτικού συνεταιρισμού που διέμενε τρόφιμα σε απόρους!
Παρατίθενται χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανά Διεύθυνση:
· Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής ανακάλυψε:
1. Έξι επιχειρήσεις έλαβαν 1.068 εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές, συνολικού ύψους 22.000.000 ευρώ και δεν απέδωσαν ΦΠΑ ύψους 5.060.000 ευρώ.
2. Τέσσερις επιχειρήσεις εξέδωσαν 580 εικονικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές 20.490.000 ευρώ, με αποτέλεσμα οι λήπτες αυτών να συμψηφίσουν παράνομα Φ.Π.Α. 4.712.000 ευρώ και να μην καταβληθούν οι αναλογούντες φόροι.
3. Επιχείρηση εκμίσθωσης και διαχείρισης ακινήτων στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, δεν εξέδωσε 239 φορολογικά στοιχεία, ύψους 518.000 ευρώ και απέκρυψε τα ανωτέρω έσοδα από την Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.
4. Ιατρός - καρδιολόγος στον Πειραιά, Δημόσιος υπάλληλος, από το 2004 έως το 2010 απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1.474.000 ευρώ, δεν δήλωσε ενοίκια ύψους 36.000 ευρώ και υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων κατά 836.000 ευρώ.
5. Αγρότης ειδικού καθεστώτος στη Λακωνία, δεν δήλωσε εισόδημα 525.000 ευρώ.
6. Συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος στο Χαλάνδρι, δεν δήλωσε εισοδήματα, ύψους 240.000 ευρώ.
7. Τέσσερα φυσικά πρόσωπα απέκρυψαν εισοδήματα ύψους 300.000 ευρώ, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεών του.
8. Σε έλεγχο αξιοποίησης ακινήτων στη Γλυφάδα Αττικής, προέκυψε ανακριβής δήλωση του τιμήματος επί συμβολαίου ύψους 4.601.000 ευρώ.
9. Τρεις οδοντίατροι και ένα νομικό πρόσωπο στην Γλυφάδα Αττικής, υπέβαλαν ανακριβή δήλωση φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων ύψους 4.601.000 ευρώ, ως αντισυμβαλλόμενοι της ανωτέρω επιχείρησης αξιοποίησης ακινήτων.
· Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αθηνών αποκάλυψε ότι, πρώην Δήμαρχος Δήμου της Αττικής απέκρυψε εισοδήματα από το 2004 έως το 2009, ύψους 3.427.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό προέκυψε μετά από άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.
· Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Πελοποννήσου διαπίστωσε ότι:
1. Φυσικό πρόσωπο, ελεύθερος επαγγελματίας στη Μεσσηνία, απέκρυψε εισόδημα 1.105.000 ευρώ, όπως προέκυψε από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.
2. Ξενοδοχειακή επιχείρηση στη Ζάκυνθο, έλαβε 58 εικονικά τιμολόγια, προκειμένου να δικαιολογήσει χρηματοδότηση προγράμματος. Ύψος τιμολογίων 336.000 ευρώ.
· Η Περιφερειακή Δ/νση ΣΔΟΕ Θράκης αποκάλυψε ότι, επιχείρηση κατασκευών στον Έβρο, εξέδωσε εικονικά τιμολόγια ύψους 3.381.000 ευρώ από το 2002 έως το 2004, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο από συμψηφισμό ΦΠΑ ύψους 777.630 ευρώ.
· Στην Πάτρα, το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας αποκάλυψε ότι, επιχείρηση η οποία είχε ενταχθεί σε αναπτυξιακό πρόγραμμα, έλαβε εικονικά τιμολόγια, προκειμένου να δικαιολογήσει την επένδυση και ζητήθηκε η επιστροφή 1.200.000 ευρώ στο Δημόσιο, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
· Στην Κρήτη, το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία κατά της απάτης (OLAF), πραγματοποίησε έλεγχο σε Αγρο-Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό στην Κρήτη, σχετικά με την διανομή Γραβιέρας Κρήτης σε απόρους. Κατά τον φορολογικό έλεγχο διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα ύψους 2.620.000 ευρώ.
· Η Επιχειρησιακή Δ/νση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης συνεχίζει την έρευνα για τα αδήλωτα πρόσθετα εισοδήματα από προγράμματα της Ε.Ε. στο Α.Π.Θ. Προέκυψε ότι δεν είχαν δηλωθεί 3.080.000 ευρώ από καθηγητές του Ιδρύματος.


Παρέμβαση Περιφέρειας 
για παραμονή του ΟΛΠ στο Δημόσιο
Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το θέμα της πώλησης της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα το οποίο σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια, την εθνική οικονομία, τη νησιωτική Ελλάδα λόγω της λειτουργίας της ακτοπλοΐας, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τη μελλοντική λειτουργία όλων των λιμανιών της Αττικής και μια σειρά από επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Στη διάρκεια της συζήτησης θα προταθεί η έγκριση ψηφίσματος για «να παραμείνει ο ΟΛΠ στο Δημόσιο, με όλες τις δραστηριότητες του».
Επίσης, θα προταθεί η λήψη απόφασης ώστε η Περιφέρεια Αττικής να κάνει παρέμβαση κατά την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 2 Δεκεμβρίου, υπέρ των προσφυγών των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζόμενων, του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και των Επιμελητηρίων της πόλης για να σταματήσει η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ.

ΚΕΕΛΠΝΟ
‘Καθαρό’ από Έμπολα το εμπορικό ‘Μάγδα Π.’
Συναγερμός σήμανε από χθες το μεσημέρι στις υγειονομικές και λιμενικές αρχές της χώρας από πληροφορία ότι μέλος του πληρώματος φορτηγού πλοίου που κατέπλευσε λίγο μετά τις 18.30 στο λιμάνι του Πειραιά έχει συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό του Έμπολα. Η κινητοποίηση ξεκίνησε μετά την ενημέρωση των αρμοδίων ότι Φιλιππινέζος ναυτικός του πλοίου «Μάγδα Π.», έχει επί τέσσερις ημέρες υψηλό πυρετό και αιματουρία, συμπτώματα που θεωρήθηκαν ύποπτα.
Μετά την ενημέρωση και τις διευκρινιστικές ερωτήσεις που έκαναν στον Έλληνα πλοίαρχο του «Μάγδα Π.», οι αρμόδιοι λοιμωξιολόγοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι το περιστατικό δεν είναι ύποπτο για Έμπολα.
Το πλοίο «Μάγδα Π.» έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά, τις απογευματινές ώρες Δευτέρας και κατά τις 9 το βράδυ ομάδα γιατρών επιβιβάστηκε στο πλοίο προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή. Πήραν δείγμα αίματος το οποίο εστάλη σε ειδικό εργαστήριο και σήμερα θα υπάρξουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
Σύμφωνα με πηγές από το κλιμάκιο των γιατρών το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο ασθενής εμφανίζει λοίμωξη, με τις πρώτες εκτιμήσεις από την κλινική εικόνα να αφορούν ουρολοίμωξη ή σκωληκοειδίτιδα.
Να σημειωθεί επίσης ότι ακόμα και στην περίπτωση που ο Φιλιππινέζος δεν έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα είναι πιθανό να παραμείνει στη χώρα μας και να νοσηλευθεί σε κάποια ιδιωτική κλινική.
Ο συγκεκριμένος ναύτης τις τελευταίες 14 ημέρες βρέθηκε σε λιμάνι της Γουινέας στη Δυτική Αφρική, η οποία μετρά χιλιάδες νεκρούς από Έμπολα, ωστόσο δεν ήλθε σε επαφή με άτομο εκτός του πλοίου, όπως και κανένας άλλος από το πλήρωμα, ακολουθώντας τις υγειονομικές εντολές του πλοιάρχου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πλοίαρχος εκτός των σαφών εντολών που είχε δώσει στο πλήρωμα, φρόντισε να λάβει και δελτίο υγείας για τους ντόπιους που ασχολήθηκαν με τη φόρτωση του εμπορεύματος στο πλοίο ώστε να έχει ακριβή στοιχεία, εφόσον χρειαζόταν, στη διάθεσή του. Το πλοίο «Μάγδα Π.» ενδέχεται να μην καταπλεύσει αλλά να μείνει αγκυροβολήμενο αρόδο.
Το «Μάγδα Π.» έχει 24μελές πλήρωμα. Δέκα εκ των μελών του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιος, είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι 14 είναι Φιλιππινέζοι.
Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ανακοίνωσε:
Σε εμπορικό πλοίο ελληνικών συμφερόντων, το οποίο απέπλευσε στις 3-11-14 από το Κόνακρι της Γουϊνέας, δηλώθηκε στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ τα ξημερώματα της 17ης-11-14 εμπύρετο περιστατικό με έναρξη πυρετού τη 13η-11-14. Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν αναφέρεται επαφή του πληρώματος με άτομα της περιοχής που πιθανόν να είχαν νοσήσει, εφόσον ουδείς αποβιβάστηκε από το πλοίο. Επιπλέον, τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου στο πλοίο τόσο από τον ιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, καθώς και από τις Λιμενικές Αρχές της Γουϊνέας.
Σύμφωνα με το δελτίο διερεύνησης κρούσματος και τη ναυτιλιακή δήλωση υγείας που συμπληρώθηκαν από το πλοίο, το περιστατικό αυτό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola. Ωστόσο, ιατροί του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και του ΕΚΕΠΥ θα επισκεφθούν το πλοίο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή.

Θετικοί οι έμποροι στην αντικατάσταση ΕΓΛΣ 
με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα
 Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης συμμετείχε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής της 14ης Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της οποίας εξέθεσε εν συντομία τις απόψεις των εμπόρων σχετικά με το σχέδιο νόμου «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και συναφείς ρυθμίσεις», που θα εισάγει στο Εθνικό μας Δίκαιο σχετική Κοινοτική Οδηγία. Παράλληλα κατατέθηκε αναλυτικό υπόμνημα του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, με ιδιαίτερη αναφορά στη κοστολόγηση των αλλαγών, για το 97% των ελληνικών ΜμΕ επιχειρήσεων με τζίρο μικρότερο του 1,5 εκ. ευρώ.

 Για τη διαμόρφωση των θέσεων και του αναλυτικού υπομνήματος της ΕΣΕΕ είχε ήδη πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη στο ΥΠΟΙΚ συνάντηση εργασίας ανάμεσα στο σύμβουλο για φοροτεχνικά θέματα της ΕΣΕΕ Αντώνη Μουζάκη με τον Πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας υπεύθυνο για την προπαρασκευή των αναγκαίων προσαρμογών για την υλοποίηση των διατάξεων, σχετικά με τα Νέα Λογιστικά Πρότυπα, Κ. Καραμάνη. Συζητήθηκαν αναλυτικά οι παρατηρήσεις της ΕΣΕΕ που τέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση, η οποία σημειωτέον ολοκληρώθηκε με επιτυχία και δόθηκαν όλες οι αναγκαίες διευκρινίσεις, αναφορικά με την εισαγωγή ρύθμισης που αφορά στην οδηγία 2013/34/EΕ, την οποία η χώρα μας έχει την υποχρέωση να ενσωματώσει στο Εθνικό της Δίκαιο. Στο πλαίσιο μάλιστα της διαβούλευσης, δρομολογήθηκαν βελτιώσεις, σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, με σκοπό την ομαλή και χωρίς προβλήματα μετάβαση στους νέους λογιστικούς κανόνες. Συνολικά, μετά τις χρήσιμες εξηγήσεις και διευκρινίσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι το νομοσχέδιο θα αποτελέσει ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα, εφόσον υλοποιηθεί με τη δέουσα προσοχή, ούτως ώστε να είναι ένα χρήσιμο και καινοτόμο εργαλείο για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας διαβεβαίωσε την ΕΣΕΕ πως τα Νέα Λογιστικά Πρότυπα, η εφαρμογή των οποίων οριοθετείται στις 1/1/2015, εκσυγχρονίζουν τους κανόνες λογιστικής τυποποίησης, χωρίς να διαταράσσουν τη λειτουργία των λογιστηρίων των επιχειρήσεων, καθόσον λαμβάνεται ειδική μέριμνα ως προς αυτή την ευαίσθητη παράμετρο. Τα νέα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα είναι ένα υποσύνολο των Διεθνών Προτύπων, που μπορούν να συνδέσουν καλύτερα τα λογιστήρια των ελληνικών και των ξένων επιχειρήσεων και να λειτουργήσουν ως εργαλείο εξωστρέφειας για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως δεν επέρχεται μεταβολή της λογιστικής καθημερινότητας από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Οι επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το σχέδιο λογαριασμών του ΕΓΛΣ και δεν υποχρεώνονται να αλλάξουν τη λοιπή λογιστική τους οργάνωση, ούτε να επιβαρυνθούν με επιπλέον δαπάνες, από τη στιγμή που θα είναι διαθέσιμος πίνακας αντιστοίχισης του σχεδίου λογαριασμών του νομοσχεδίου με τις νέες λογιστικές καταστάσεις. Επίσης, δεν θα είναι απαραίτητη η επιμέτρηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στην εύλογη αξία, αφού η χρήση και η δυνατότητα απομείωσής τους θα είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Οδηγίας.
 Είναι ίσως από τις λίγες περιπτώσεις των Επιτροπών της Βουλής, όπου τα περισσότερα κόμματα και όλοι οι φορείς συμφωνούν στην εφαρμογή της προαιρετικής εναρμόνισης των ελληνικών λογιστικών προτύπων και εισαγωγής τους στο προθάλαμο των Διεθνών προτύπων, χωρίς αναβολή. Οι μικρομεσαίοι της αγοράς δεν φοβόμαστε το καινούργιο, δεν φοβόμαστε το καλύτερο, φοβόμαστε το λάθος στις αλλαγές του ΥΠΟΙΚ και ευτυχώς σε αυτό το Σχέδιο νόμου και την εφαρμογή των νέων λογιστικών προτύπων δεν φαίνεται να υπάρχει λάθος.


ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
Επιστρέφει τον Δεκέμβριο στα ταμπλώ 
Τον Δεκέμβριο επιστρέφει στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.
Σημειώνεται ότι η τράπεζα έχει καταθέσει προσχέδιο του ενημερωτικού δελτίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου αναφορικά με την εισαγωγή των μη εισηγμένων συνήθων μετοχών της στο ΧΑΚ και στο ΧΑ και με τη δημόσια προσφορά.
Όπως ανακοινώθηκε σχετικά: «Η Τράπεζα Κύπρου ΚΥΠΡ Δημόσια Εταιρία Λτδ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι προχωρά με την εισαγωγή των μη εισηγμένων συνήθη μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών». Και προστίθεται:
«Υπό την αίρεση της λήψης των σχετικών εγκρίσεων, το Ενημερωτικό Δελτίο αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες και η εισαγωγή των μετοχών αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου 2014».

Σπανός - Ξενάκη για τα 40χρονα του “Saint-Paul”
Μια ξεχωριστή εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Saint-Paul”, με την ευκαιρία του εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυσή του. Συγκεκριμένα οι απόφοιτοι της Σχολής οργανώνουν αύριο Τετάρτη (19:30') συναυλία του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη συνθέτη και στιχουργού, Γιάννη Σπανoύ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής (οδός Κουντουριώτου 229-231).
Τον συνθέτη θα πλαισιώσουν η Πένυ Ξενάκη, στην κιθάρα και το τραγούδι ο Κώστας Τζιαγκούλιας και στο μπουζούκι και το τραγούδι ο Κοσμάς Κοκόλης.
Δημιουργίες του πρωτεργάτη του "Νέου Κύματος" θα ερμηνεύσουν επίσης, μαθητές και μαθήτριες της χορωδίας της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint-Paul. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία: Αντώνη Κομνηνού, αποφοίτου του 1964…

Αμέρικα… γιόκ!
Δεν ξέρουμε αν την Αμερική την ανακάλυψαν (κατά τον σουλτάνο Ερντογάν) οι Τούρκοι, που έχασαν τη Μάλτα. Αν, όμως είναι έτσι, τότε την πυρίτιδα δεν την ανακάλυψε ο Νόμπελ αλλά ο… Κανάρης και ο Πιπίνος, που έκαψαν την τούρκικη ναυαρχίδα στη Χιό!


ΕΞ ΑΛΛΟΥ…
Να απαγορευθεί η κυκλοφορία πεζών!
Εκτελούνται έργα διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου στη Λ. Ηρώων Πολυτεχνείου, μεταξύ των καθέτων οδών Καραολή & Δημητρίου - Τσαμαδού, παρά το γεγονός ότι το ήδη υπάρχον πεζοδρόμιο είναι ικανοποιητικού πλάτους…
Οπότε η διαπλάτυνση αναμένεται να εξυπηρετήσει, ό,τι εξυπηρετεί ο κάθε πειραϊκός χώρος που υποτίθεται ότι διατίθεται για πεζούς (πεζοδρόμια, πεζόδρομοι), δηλαδή διέλευση και πάρκινγκ μοτοσυκλετών, για την πραμάτεια καταστημάτων ή και για τραπεζοκαθίσματα.
Για να γίνεται πιο άνετη η κυκλοφορία δικύκλων, αλλά η βολή καταστηματαρχών, ίσως θα ήταν απαραίτητο, να απαγορευθεί η κυκλοφορία των πεζών! Καμμιά φορά γίνονται ενοχλητικοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου