Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πολιτικές εξελίξεις - Μύδροι Βγενόπουλου αμέσως μετά την απαλλαγή του - Δήμος Πειραιά: Ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΣΗΜΕΡΑ >>> ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΑΝ
Μύδροι Βγενόπουλου αμέσως μετά την απαλλαγή του
Εξεδόθη η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Πάφου σχετικά με ιδιωτική ποινική αγωγή ενός κατόχου αξιογράφων ο οποίος ισχυριζόταν ότι οι κ.κ. Βγενόπουλος και Μπουλούτας μαζί με άλλα 6 άτομα συνωμότησαν, τον εξαπάτησαν και του απέσπασαν δολίως 108.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Δικαστήριο ακύρωσε τα κατηγορητήρια και απήλλαξε όλους τους κατηγορουμένους, καταδίκασε δε την κατηγορούσα πλευρά να πληρώσει και τις δικαστικές δαπάνες τους. Επίσης, το Δικαστήριο ακύρωσε και τα εντάλματα σύλληψης κατά των Ελλήνων που είχαν εκδοθεί με αναστολή και θα ενεργοποιούνταν αν καθοριζόταν τελικά ημερομηνία δίκης και οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίζονταν.
Σχολιάζοντας την απόφαση ο κ. Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι απορίας άξιον πως ο δικηγόρος του κατόχου αξιογράφων κατόρθωσε επί 22 μήνες να συντηρήσει στο Δικαστήριο μια υπόθεση με ανύπαρκτο κατηγορητήριο που προσπαθούσε να ανάγει απλές τραπεζικές πράξεις σε δήθεν ποινικά αδικήματα. Να σημειωθεί ότι, όταν στις 22 Μαΐου 2014 το Δικαστήριο τον διέταξε να δώσει λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, ισχυρίσθηκε, μεταξύ άλλων γραφικοτήτων, ότι εγώ έκανα διάφορες παράνομες πράξεις από τις εγκαταστάσεις της Τράπεζας στην Λευκωσία μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2010 και τελικώς απεδείχθη ότι κατά το 2010 η πρώτη φορά που ταξίδεψα στην Κύπρο ήταν τον Οκτώβριο! Φυσικά αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσοι βρήκαν την ευκαιρία να με δυσφημίσουν και να με συκοφαντήσουν με αφορμή αυτήν την ανύπαρκτη υπόθεση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της Δικαιοσύνης».
Πηγή: newmoney.gr

Σάλλας: 
Συμψηφισμός του ΕΝΦΙΑ με τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων
Την πρόταση να παρασχεθεί η δυνατότητα στους κατόχους ακινήτων να συμψηφίζουν στο μέλλον, ολόκληρο ή μέρος του ΕΝΦΙΑ με τον φόρο μεταβίβασης των ακινήτων τους, διατυπώνει ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ+0,87% Μιχάλης Σάλλας, σε συνέντευξη του στη “Real News”.
Όπως εξηγεί ο κ. Σάλλας, «με τον τρόπο αυτόν δεν θίγονται τα σημερινά έσοδα του Δημοσίου από τον ΕΝΦΙΑ και υπάρχει η δυνατότητα ετεροχρονισμένης αποκατάστασης μέρους της επιβάρυνσης των ιδιοκτητών κατά τη μεταβίβαση των ακινήτων». «Θα μπορούσε αυτό το δικαίωμα να είναι μεταβιβάσιμο για τις συγκεκριμένες χρήσεις. Έτσι, μεταξύ των άλλων θα βοηθούσε και στην επανεκκίνηση της αγοράς ακινήτων», αναφέρει.
Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «με την επιτυχή ολοκλήρωση των stress tests ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών τραπεζών», υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει όμως να κινηθούμε "νευρικά"».

Δαπάνη 30 δισ. δολαρίων 
από την Σαουδική Αραβία για ανάπτυξη λιμένων και logistics
Τριάντα δισ. δολάρια θα επενδύσει η Σαουδική Αραβία για την ανάπτυξη των λιμενικών της εγκαταστάσεων, αλλά και των υποδομών εκείνων που σχετίζονται με τις συνδυασμένες μεταφορές και logistics.
Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας στο πλαίσιο της Seatrade Middle East Maritime (SMEM), οι επενδύσεις θα γίνουν σε υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδιασμού που στόχο θα έχει να καταστήσει τη χώρα σε στρατηγικής σημασίας κόμβο για τις διεθνείς εμπορευματικές ροές κυρίως τώρα που σημειώνεται ιδιαίτερη ανάπτυξη στις γραμμές Ασίας-Ευρώπης-ΗΠΑ αλλά και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή.
Να σημειωθεί ότι άκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που έχουν αρχίσει να έρχονται από διοργάνωση που γίνεται στη Μ. Ανατολή και είναι αφιερωμένη στις λιμενικές αλλά και ναυτιλιακές επενδύσεις των χωρών του Κόλπου. Οι πρώτες αναφορές , με κορυφαία αυτής της Σαουδικής Αραβίας ,κάνουν λόγο για επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων σε λιμενικές υποδομές, με μία από τις μεγαλύτερες αυτή που μόνο στο λιμένα του Τζεμπέλ Αλί που είναι της τάξης των 750 εκατ. δολαρίων.
Πηγή: theseanation.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμες οφειλές
Με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους μπορούν οι δημότες Πειραιά να τακτοποιήσουν όλες τις οφειλές τους προς το Δήμο, με βάση νέα ρύθμιση που βρίσκεται ήδη σε ισχύ.
Πρόκειται για μια ρύθμιση που δίνει ανάσα σε πολίτες και επιχειρήσεις που οφείλουν στο Δήμο, καθώς έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε δόσεις σημαντικά μικρότερο ποσό από αυτό που οφείλουν, με τη μείωση προστίμων και προσαυξήσεων. Σε περίπτωση μάλιστα που η εξόφληση γίνει εφάπαξ, διαγράφονται πλήρως τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις.
Η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση λήγει στις 30/11/2014 και οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Τμήμα Εισπράξεων του Δήμου Πειραιά.
Πληροφορίες: www.pireasnet.gr ή τηλ. 213.2022083.

ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ-ΜΕΘΑΝΑ
Πάλι στις κάλπες!
Ξανά στις κάλπες οδηγούνται την Κυριακή 30/11 οι πολίτες του δήμου Τροιζηνίας- Μεθάνων, μετά από απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά και ύστερα από ένσταση, που είχε υποβάλει κατά του εκλογικού αποτελέσματος, ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Ν. Αθανασίου.
Οι κάλπες θα στηθούν, ξανά, με την συμμετοχή όλων των συνδυασμών, που είχαν πάρει μέρος στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και εάν χρειαστεί επαναληπτική θα διεξαχθεί την Κυριακή 7/12.
Εκλογές θα γίνουν και σε Καισαριανή και Μάνδρα - Ειδυλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου