Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Β. Οικονόμου προς Μ. Βαρβιτσιώτη: Περίεργες φήμες για τον λιμένα Ελευσίνας... - Παρέμβαση Ι. Βουράκη για το "Κανάλι-1"

«Περίεργες φήμες» για τον λιμένα Ελευσίνας
-Ερώτηση προς τον Μ. Βαρβιτσιώτη κατέθεσε ο Βασ. Οικονόμου
-Ζητεί  τα πρακτικά όλων των διαγωνισμών του 2014
 Ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για «Περίεργες φήμες για την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας». Αναφέρει:
«Όπως μας ενημέρωσαν έχετε στα χέρια σας καταγγελίες, τόσο εσείς όσο και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, αναφορικά με την διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας σε ό,τι αφορά τις απευθείας αναθέσεις έργων και την υπογραφή συμβάσεων με αμοιβές μεγαλύτερες από ό,τι περιλαμβάνουν οι σχετικές αποφάσεις του Οργανισμού. Ο τρόπος οικονομικής διαχείρισης του ΟΛΕ φαίνεται ότι εξακολουθεί να εγείρει ερωτήματα παρά το ότι είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν “περίεργες μεθοδεύσεις” (Αρ. Πρωτ. 13136/16.03.2011) από πλευράς της διοίκησης του Οργανισμού. Οι απαντήσεις που λάβαμε τότε είχαν πολλά κενά αλλά το υπουργείο δεν προέβη σε καμία ενέργεια ελέγχου των πεπραγμένων της τότε διοίκησης».  Και ρωτάει:
«Προτίθεστε να ζητήσετε οικονομικό και λογιστικό έλεγχο των πεπραγμένων της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας;».
Επίσης, ζητεί την κατάθεση «όλων των πρακτικών των διαγωνισμών που διενεργήθηκαν για τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας το έτος 2014, τις σχετικές αποφάσεις και τις τελικές συμβάσεις που υπογράφτηκαν μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας και των αναδόχων.

Νέες κυκλοφοριακές… ταλαιπωρίες από αύριο, λόγω έργων του Μετρό
Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από αύριο το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του Σταθμού «Πειραιάς» του Μετρό, στο πλαίσιο της επέκτασης της Γραμμής 3 από τον σταθμό Αγία Μαρίνα έως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Συγκεκριμένα:
1. Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς το κέντρο του Πειραιά θα παραμείνει ως έχει. 2. Αντίστοιχα, το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος), με κατεύθυνση προς τον Άγιο Διονύσιο μετατοπίζεται παράλληλα, προς την πλευρά της θάλασσας από την οδό Καποδιστρίου μέχρι τη διασταύρωση των οδών Αγίου Διονυσίου και Βλαχάκου. 3. Η υπέργεια πεζογέφυρα σύνδεσης του Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ παραμένει εκτός λειτουργίας. 4. Η οδός Λουδοβίκου μετατρέπεται σε αδιέξοδο. 5. Η οδός Καποδιστρίου αντιδρομείται από την Ακτή Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) μέχρι την οδό Ναυαρίνου. 6. Η οδός Λεωχάρους αντιδρομείται από την οδό Ναυαρίνου μέχρι την Ακτή Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος).

Θλιβερό και άδικο 0-2 από τη Μάλμε…
-“Καρατομήθηκε” από τον διαιτητή ο Ολυμπιακός
 Η χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού, δεν προέκυψε τυχαία. Από τη μια είχαμε τα λάθη της άμυνας, από την άλλη έναν Ρώσο διαιτητή σκέτο... τζιχαντιστή, αφού -στην κυριολεξία- "καρατόμησε" τον Θρύλο!
Δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στον Μανιάτη στο 55', ακύρωσε γκολ του Ολυμπιακού και ελέγχεται για πέναλτι και στον Μήτρογλου.

Μήνυμα Μώραλη για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
Μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και μεταξύ άλλων είπε:
«Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας έρχεται να θυμίσει σε όλους εμάς, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, την υποχρέωση και το καθήκον που έχουμε απέναντι σε αυτούς που μας μεγάλωσαν, στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, να τους παρέχουμε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και δημιουργικής απασχόλησης. Προχωράμε, μεταξύ άλλων, σε αναβάθμιση των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.

!
Τον «κώδωνα κινδύνου» χτυπάει ο Ιωσήφ Βουράκης για το «Κανάλι-1». Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς Νέα Αρχή», δήλωσε: «Η καθυστέρηση ορισμού νέας διοίκησης της ΔΗΡΑΠ έχει σαν αποτέλεσμα το Kανάλι-1 να πορεύεται με τον «αυτόματο πιλότο». Πρέπει άμεσα να οριστεί διοίκηση, να εξευρεθούν πόροι για τη λειτουργία του και κυρίως να κατατεθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομική και λειτουργική σε επίπεδο προγράμματος ανασυγκρότηση του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου