Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Πρώτη η Ελλάδα σε blacklist της Παγκόσμιας Τράπεζας για επενδύσεις, με τον κωδικό "Doing Business"
ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ DOING BUSINESS
Πρώτη η Ελλάδα σε blacklist για επενδύσεις
Από: topontiki.gr
Η Παγκόσμια Τράπεζα εξέδωσε σήμερα την ετήσια έκθεσή της με το κωδικό όνομα «Doing Business» καταδεικνύοντας σε ποιες χώρες αξίζει κανείς να επενδύσει τα χρήματά του και να ξεκινήσει μια επιχείρηση.
Το άμεσο συμπέρασμα είναι ότι αν θέλει κάποιος να επενδύσει στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, θα πρέπει να αναλάβει και το ρίσκο της απόφασής του. Στην «μαύρη» αυτή λίστα για τις χώρες που είναι προς… αποφυγή για επενδύσεις, η Ελλάδα «στρογγυλοκάθεται» στην πρώτη θέση. Η χώρα μας είναι στην πρώτη θέση των χωρών που εντάσσονται στην «μαύρη» λίστα των προς επένδυση χωρών, με Σλοβενία, Ιταλία και Κύπρο να ακολουθούν.
Άρθρο Economist
Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Economist, τα αποτελέσματα της έκθεσης σηκώνουν πολλή συζήτηση, καθώς είναι φανερό πως υπάρχει ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την περιφέρεια της Ευρώπης, ειδικά μετά την εξάπλωση της κρίσης.
Το βασικό κριτήριο για μια σημαντική επένδυση είναι να υπάρχει στη χώρα ένα γρήγορο και ευέλικτο σύστημα υποδοχής του επενδυτή και όχι ένα νομικίστικο, ληθαργικό καθεστώς. Και είναι αλήθεια, σημειώνει το άρθρο, πως σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Σλοβενία που χτυπήθηκαν από την κρίση, το να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο – σε αντίθεση με τη Γερμανία και τη Γαλλία που οι συνθήκες είναι σχεδόν ιδανικές.
Η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως στη Σλοβενία χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για να υπογραφεί ένα συμβόλαιο συνεργασίας με μια ξένη επιχείρηση.
Στην Ελλάδα, αντιστοίχως, μπορεί να κρατήσει ακόμα και τέσσερα χρόνια. Το μόνο καλό είναι ότι οι δικηγόροι στη χώρα μας δεν θα μείνουν ποτέ χωρίς δουλειά, όπως σημειώνει με δόση χιούμορ το άρθρο…

!
Εναλλακτικά σενάρια για την ταχύτερη ιδιωτικοποίηση των ελληνικών τραπεζών μετά τα stress test, καθώς η προοπτική αυτή αποτελεί κοινό στόχο σε κυβέρνηση και διοικήσεις τραπεζών.

Αναγκαία η εύρεση χώρου για τους πιστούς μας φίλους
Το πρόβλημα με τα «αδέσποτα» δεν παύει να παραμένει άλυτο στον Πειραιά, αφού υπάρχει πρόβλημα και με τα σκυλάκια «οικογενείας». Κάτι πήγε να γίνει προ καιρού με ένα από τα δύο πάρκα της Τερψιθέας, αλλά ναυάγησε, διότι ενώ είχε οργανωθεί ένας σχετικά κατάλληλος χώρος για τους πιστούς μας φίλους, κάποιοι τύποι θέλησαν να τον καταλάβουν…
Έγινε γνωστό, ότι υπάρχει μία ολοκληρωμένη πρόταση για κατάλληλο χώρο στο άλσος του Προφήτη Ηλία, με μέριμνα και για τα αδέσποτα.
Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι θα ευαισθητοποιηθούν. Επίσης, μακάρι να ευαισθητοποιηθούν και κάποιοι φιλόζωοι, οι οποίοι όταν βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους, ξεχνούν να πάρουν κουβαδάκι και γαντάκι…

ΗΠΑ
Τρομοκρατικές απειλές 
και έκτακτα μέτρα σε κυβερνητικά κτήρια
Οι ΗΠΑ αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας στα κυβερνητικά κτήρια στην Ουάσινγκτον και σε άλλες μεγάλες πόλεις εξαιτίας «απειλών από τρομοκρατικές οργανώσεις για επιθέσεις στο έδαφός μας και αλλού», ανακοίνωσε χθες ο Αμερικανός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Τζεχ Τζόνσον.

Εξ άλλου
Ενέκρινε η Κομισιόν 
τους προϋπολογισμούς Γαλλίας - Ιταλίας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες αργά το βράδυ, τους τροποποιημένους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας για το 2015 ύστερα από την απόφαση των δύο χωρών να περιορίσουν περαιτέρω τα ελλείμματά τους.
Η χθεσινή απόφαση τερματίζει τη διαμάχη μεταξύ των Βρυξελλών και των κεντροαριστερών κυβερνήσεων Παρισιού και Ρώμης.
Σημειώνεται ότι οι χώρες της Ευρωζώνης είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν προσχέδιο του προϋπολογισμού τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον επόμενο χρόνο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Βρετανική άρνηση στην Ε.Ε. για τα 2,1 δισ. ευρώ
"Αντάρτικο" Κάμερον προς Κομισιόν διαμηνύοντας στους Ευρωπαίους εταίρους ότι το Λονδίνο δεν πρόκειται να πληρώσει τα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, τα οποία καλείται να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. την 1η Δεκεμβρίου, παρά τις απειλές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί επιβολής προστίμου σε περίπτωση καθυστέρησης.
Ο Ντέηβιντ Κάμερον, ξεκαθαρίσει ότι, "το αφεντικό μου είναι οι Βρετανοί ψηφοφόροι και όχι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών!". Επίσης έχει δηλώσει ότι οφείλει να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των ψηφοφόρων σχετικά με το καυτό θέμα της μετανάστευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου