Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Goldman Sachs: Ανησυχούν οι αγορές για εκλογές τον Φεβρουάριο - Η Σαλαμίνα ξέμεινε από απορριμματοφόρα


Ανησυχούν οι αγορές για εκλογές τον Φεβρουάριο
“ΜΗΝΥΜΑ” ΤΗΣ GOLDMAN SACHS  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκκληση για πολιτική σταθερότητα απευθύνει προς την Αθήνα η Goldman Sachs με χθεσινή της έκθεση.
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ξανά και το μακροοικονομικό περιβάλλον βελτιώνεται. Όμως, το εκλογικό ρίσκο λειτουργεί σαν βαρίδι για τις ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα.
Βασική ανησυχία για τους συμμετέχοντες στις αγορές είναι, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, το ρίσκο της ασυνέχειας των πολιτικών στην περίπτωση πρόωρων εκλογών του Φεβρουάριο του 2015.
Σημειώνεται ότι η πιθανότητα πρόωρων εκλογών δεν ακυρώνει ή αλλάζει τη βαθύτερη θετική μακροοικονομική εικόνα της χώρας, ωστόσο, ο κίνδυνος της ασυνέχειας στις πολιτικές ενδέχεται να μειώσει τις άφθονες εισροές κεφαλαίων στην Ελλάδα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε προληπτική εκροή αποταμιεύσεων και καταθέσεων.
Επιπλέον, ο οίκος προειδοποιεί: όσο ήπια και εάν είναι αυτά τα φαινόμενα, μπορούν να πλήξουν την εύθραυστη ανάκαμψη που συντελείται αυτή τη στιγμή…                     
Πηγή: newmoney.gr


Νέο “φρένο” από το Ελεγκτικό Συνέδριο στη συμφωνία ΟΛΠ - COSCO

Νέο «φρένο» στο κείμενο του φιλικού διακανονισμού ανάμεσα στον ΟΛΠ και στην Cosco βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο, ζητώντας να γίνει επαναδιαπραγμάτευση σε δύο σημεία- κλειδιά.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το Ελεγκτικό Συνέδριο, κρίνοντας ξανά την υπόθεση μετά από προσφυγή της Cosco θεωρεί ότι:
1.Δεν μπορεί να «παγώσει» επ’ αόριστον η καταβολή του εγγυημένου ανταλλάγματος, όπως ζητάει η Cosco, αλλά μπορεί να «παγώσει» μόνο για συγκεκριμένο διάστημα, ίσως μια πενταετία, όσο διαρκεί η κατασκευή του Δυτικού τμήματος της Προβλήτας ΙΙΙ, όπως ζητάει η Cosco.
2.Δεν μπορεί να απαλλαγεί η κινέζικη εταιρεία από την καταβολή του «ενοικίου» του χώρου, που καταλαμβάνει αλλά θα πρέπει να πληρώνει και με τον επιπλέον χώρο.
Όπως είναι γνωστό, η θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ ΑΕ, είχε κάνει αίτηση ακύρωσης της προηγούμενης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ζ’ Κλιμάκιο), με την οποία είχε απορριφθεί το κείμενο του φιλικού διακανονισμού.
Πηγή: pireas2day.gr


Πρόταση της «Στρογγυλής Τραπέζης» για καταπολέμηση της πειρατείας

Μια αναθεωρημένη έκδοση κατευθυντήριων γραμμών, για την καταπολέμηση της πειρατείας, κυκλοφόρησε από την «Στρογγυλή Τράπεζα» των διεθνών ναυτιλιακών ενώσεων (Round Table of international shipping associations).
Η έκθεση έχει τίτλο «Guidelines for Owners, Operators and Masters for Protection against Piracy in the Gulf of Guinea Region». Η πειρατεία και οι ένοπλες ληστείες στα ύδατα ανοικτά της Δυτικής Αφρικής έχει γίνει καθιερωμένη εγκληματική δραστηριότητα, που απασχολεί έντονα τον τομέα της ναυτιλίας.
Αν και η φύση των επιθέσεων σε πλοία στη Δυτική Αφρική διαφέρει από εκείνες που επιχειρούνται στη Σομαλία, οι βασικές αρχές των «Βέλτιστων Πρακτικών Διαχείρισης (BMP)» είχαν αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα από τη βιομηχανία, προκειμένου να χτυπηθεί το φαινόμενο της πειρατείας στον Ινδικό Ωκεανών και εφαρμόζονται επίσης.
Οι κατευθυντήριες γραμμές μπορούν να εφαρμοστούν σε συνδυασμό με τις «Βέλτιστες Πρακτικές Διαχείρισης», αλλά επιδιώκουν να προσαρμόσουν αυτό με τις ιδιαιτερότητες των απειλών στη Δυτική Αφρική, παρέχοντας ολοκληρωμένες συμβουλές για την αποφυγή και την αποτροπή αξιόποινων πράξεων και ένοπλων ληστειών στην περιοχή.
Η ενημερωμένη έκδοση λαμβάνει επίσης υπ' όψιν τις νέες περιφερειακές πρωτοβουλίες ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών στη Δυτική Αφρική, ιδίως το Maritime Trade Information Sharing Centre για τον Κόλπο της Γουινέας, το οποίο παρέχει τώρα ένα κομβικό σημείο πληροφοριών για την καταπολέμηση της πειρατείας και του θαλασσίου εγκλήματος.


ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Κάποιοι άφησαν το νησί χωρίς απορριμματοφόρα

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παν. Χατζηπέρος, (φωτό) επισκέφτηκε προχθές την Σαλαμίνα, όπου συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και οι ελλείψεις σε απορριμματοφόρα και μηχανήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων!
Ο κ. Χατζηπέρος ακούγοντας περί ελλείψεως εξεπλάγη και αυτό που έκανε ήταν να δηλώσει ότι θα φροντίσει να μετακινηθούν οχήματα και μηχανήματα από όμορους δήμους που διαθέτουν. Μήπως θα έπρεπε να διερευνήσει τον λόγο που η Σαλαμίνα έχει φτάσει σε αυτή την κακομοιριά;
Η νέα δημοτική αρχή έχει επωμιστεί δύσκολο έργο. Από πού να πρωτοπιάσει; Και στο νεκροταφείο να πάει, θα δει… αυθαίρετους τάφους «φυτρωμένους» στον κεντρικό διάδρομο! Κουράγιο, κυρία Νάννου…         
Τπ.

!
Κατατέθηκε μήνυση κατά Μαρινάκη, για όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση του δ.σ. Πειραιά. Ίσως-με αυτή την “επί προσωπικού” μήνυση- αρχίζουν  νέες μορφές αντιπαραθέσεων… Για πού πάμε κύριοι;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου