Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Καταγγελία Παπαδημούλη στην ΕΕ, για την επιλογή αιρετών μελών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών


Καταγγελία Παπαδημούλη για αιρετούς και… εξαιρετικούς
ΣΤΗΝ ΕΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
Στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρνει, με Ερώτησή του, τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των αιρετών μελών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης Παπαδημούλης.
Στην ερώτησή του, ο κ. Δ. Παπαδημούλης αναφέρει, ότι η όλη διαδικασία επιλογής των μελών έγινε από την Ελληνική Κυβέρνηση με αντιδημοκρατικό τρόπο και χωρίς καμία διαβούλευση με τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτό συνηθίζονταν παλιότερα. Και τονίζει: «Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επιλογή των αιρετών που έχει επιλέξει η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, διαστρεβλώνοντας έτσι τη βούληση του Ελληνικού λαού». Προσθέτει ο κ. Παπαδημούλης:
«Επιπλέον, ανάμεσα στα "εκλεκτά" μέλη της αντιπροσωπείας για την Επιτροπή των Περιφερειών συμπεριλαμβάνεται ο πρώην αιρετός και νυν διορισμένος από την Κυβέρνηση γ.γ., Δ. Καλογερόπουλος. Ο διορισμός του αντιβαίνει τους κανόνες της Επιτροπής των Περιφερειών, στην ιστοσελίδα της οποίας αναγράφεται ρητά ότι: "Η θητεία των τακτικών ή αναπληρωματικών μελών λήγει με την παραίτηση τους, το τέλος της εκλογικής τους θητείας ή το θάνατο τους"».
Και ζητεί από το Συμβούλιο της Ε.Ε. να του επισημάνει, αν κατά τη γνώμη του, η επιλογή των Ελλήνων αιρετών έγινε με νόμιμο τρόπο καθώς και αν πρόκειται να προβεί σε ενέργειες για την αναθεώρηση της απόφασης αυτής.

Η Τράπεζα Σπόρων Αιγαίου “Κιβωτός” δημιουργεί κήπους στα σχολεία
Επενδύοντας στην παιδεία, τη γνώση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των νέων, η Τράπεζα Σπόρων Αιγαίου «Κιβωτός» του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, «Αρχιπέλαγος» συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά τη συνεργασία με σχολεία της χώρας στο πλαίσιο της δημιουργίας σχολικών κήπων, οι οποίοι καλλιεργούνται από σπόρους τοπικών ποικιλιών που φυλάσσονται στην «Κιβωτό».
Στόχος αυτής της μακροχρόνιας δράσης είναι η συγκέντρωση και φύλαξη σπόρων, καθώς και ο πολλαπλασιασμός και η διάδοση της καλλιέργειας των τοπικών ποικιλιών καλλιεργήσιμων φυτών από τα νησιά, καθώς και από περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Η πρωτοβουλία αυτή, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, εάν δεν υπήρχε συμμετοχή από δραστήριες ομάδες πολιτών και αγροτών που έμπρακτα στηρίζουν αυτό τον σημαντικό κύκλο διατήρησης και προστασίας των τοπικών ποικιλιών.
Το Αρχιπέλαγος συνεργάζεται στενά με εξειδικευμένους φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τη μακροχρόνια φύλαξη και πολλαπλασιασμό του γενετικού υλικού.

Πρόστιμα ύψους 23,5 εκ. ευρώ για αδήλωτη εργασία από το “Άρτεμις”
Πρόστιμα συνολικού ύψους 23.590.966 ευρώ επιβλήθηκαν το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου, στο πλαίσιο των ελέγχων για την αδήλωτη εργασία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας παρουσιάζοντας τον απολογισμό δράσης του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις».
Τα πρόστιμα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% των προστίμων που επιβλήθηκαν συνολικά από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου κατά της «μαύρης» εργασίας.
Ειδικότερα, μέσα σε ένα χρόνο (15 Σεπτεμβρίου 2013 – 31 Αυγούστου 2014) επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 40.589.987 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά αναλυτικότερα τον φετινό Αύγουστο, ελέγχθηκαν 2.969 επιχειρήσεις και σε σύνολο 15.100 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 654, δηλαδή το 4,33%. Παράλληλα, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τις παραπάνω παραβάσεις ανήλθαν στα 6.976.262 ευρώ.

 !
Τα πρόστιμα, πού έπεσαν; Σε επιχειρήσεις ή σε... πυρομανείς πυροσβέστες, που αφού έφεραν την εξαθλίωση, τώρα πήραν χαμπάρι την πτώση εσόδων στα Ταμεία;

Τα νέα ΔΣ των ΚΟΔΕΠ και ΟΠΑΝ
Τα νέα μέλη στα ΔΣ της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανέδειξε το Δημοτικό Συμβούλιο. Και είναι:
>ΔΣ της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά - ΚΟΔΕΠ
 1. Από τους αιρετούς εκπροσώπους: Λαουλάκου Κυριακή ως Πρόεδρος με αναπληρώτρια  την  Βογιατζάκη Αντωνία, Καλογερόγιαννης Αντώνιος με αναπληρώτρια την Μελά Σταυρούλα, Βουράκης Ιωσήφ με αναπληρωτή τον Σαλπέα Ηλία.
2. Οι δημότες-κάτοικοι Πειραιά
Χρήστου Μαρία ως Αντιπρόεδρος με αναπληρώτρια την Οικονομάκου Ιωάννα, Βουγιουκλάκης Ιωάννης με αναπληρωτή Ιωάννου Μαρίνο. Τασοπούλου-Κωσταρέλη Αναστασία με αναπληρώτρια την Φιλοδήμα Χριστίνα-Μαρία, Κυρίμης Παναγιώτης με αναπληρώτρια την Μουρκάκου Μαρία, Ψωμιάδου Παρασκευή με αναπληρωτή τον Γεωργίου Παναγιώτη, Οβακιμιάν Αγκόπ με αναπληρώτρια την Λάσκαρη Κούβαρη Δήμητρα.
>ΔΣ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας - ΟΠΑΝ
Πρόεδρος: Ελληνιάδης Σταύρος, Αναπληρωτής: Νικοπολίδης Αντώνιος, Αντιπρόεδρος: Αντωνάκου Σταυρούλα, Αναπληρωτής: Αθανασιάδης Λάζαρος.
Μέλη: Νταϊφά Ειρήνη με αναπληρωτή της τον Μαυριδάκη Εμμανουήλ., Γέμελος Νικόλαος με αναπληρωτή τον Σκαφτούρο Παναγιώτη, Σδρένιας Χρήστος με αναπληρωτή τον Κούβαρη Νικόλαο, Μαντούβαλος Νικόλαος με αναπληρωτή τον Κιοσέ Ανδρέα, Αβραμίδης Παναγιώτης με αναπληρωτή τον Χατζηγεωργίου Γεώργιο, Γαϊτανάρος Στυλιανός με αναπληρωτή τον Χατζηκώστα Πέτρο, Αγγελόπουλος Νικόλαος, Σαλπέας Ηλίας, Κανελίδης Κωνσταντίνος με αναπληρωτή τον Λέντζο Γεώργιο, Δουρέκας Κυριάκος με αναπληρωτή τον Κ. Μπατσούλη Παντελή, Βεντίκος Παναγιώτης με αναπληρωτή τον Βλαχάκο Δημήτριο, Παπάκης Ιωακείμ με αναπληρώτρια την Αστεριάδη Καλλιόπη, Βοϊδονικόλας Γεώργιος του Δημητρίου με αναπληρωτή τον Νάκο Δημήτριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου