Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Εκτός ροής… ο Πειραιάς σε τουριστικά δρώμενα - Πώς είναι δυνατόν μια απλή και… αθώα προκήρυξη διαγωνισμού να μεταλλαχθεί σε «στερεό απόβλητο»


800 BLOGGERS & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟ 50 ΧΩΡΕΣ  “ΣΚΑΝΑΡΟΥΝ” ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Εκτός ροής… ο Πειραιάς σε τουριστικά δρώμενα

Ένα σημαντικό συνέδριο για τον τουρισμό διοργανώνεται αύριο και το Σάββατο στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Μέγαρο Μουσικής).
Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση των «Travel Bloggers Exchange - TBEX Europe 2014», στην οποία συμμετέχουν 800 ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς τουριστικών media από 50 χώρες, οι οποίοι επί τέσσερις μέρες θα μεταφέρουν εικόνες και εντυπώσεις από την Αθήνα, σε κάθε γωνιά του Πλανήτη.
Η πλειονότητα των επισκεπτών προέρχεται από την Ευρώπη (38%), τη βόρειο Αμερική (32%) και την Ασία (11%).
Σημειώνεται, ότι η παγκόσμια αυτή συνάντηση αποτελεί το μεγαλύτερο αλλά και πιο απαιτητικό media fam trip, που θα έχει φιλοξενήσει ποτέ η Αθήνα.
Η δε επιλογή της για τη διεξαγωγή του εφετινού συνεδρίου οφείλεται στις πολύμηνες προσπάθειες του δυναμικού τής Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το ACVB, ύστερα από μία δύσκολη και εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013, στο πλαίσιο της έκθεσης IMEX America των Ηνωμένων Πολιτειών.
 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
 Εν τω μεταξύ, εντυπωσιακή είναι η κινητοποίηση φορέων και επιχειρήσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι ιδιαίτερες απαιτήσεις της διοργάνωσης. Το TBEX 2014 στηρίζει ο ΕΟΤ, ενώ μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα φιλοξενίας τού συνεδρίου συμμετέχουν ως «Platinum Χορηγοί» ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Aegean Airlines καθώς και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ).
Κι ο Πειραιάς…
Στην περίπτωση που ενδιαφερθεί κάποιος να πληροφορηθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τότε θα δει το τι έχασε ο Πειραιάς, που δεν θα «δει» ούτε την καρτ-ποστάλ του Πασαλιμανιού!
Επίσης, οι περιηγήσεις θα γίνουν σε συνεργασία με τον ΕΟΤ με fam trips και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως Πήλιο/Βόλο, Πελοπόννησο και Ήπειρο, ενώ το visitmeteora θα διοργανώσει ταξίδι εξοικείωσης στα Μετέωρα, το TCB στη Θεσσαλονίκη καθώς και μία κρουαζιέρα στις Κυκλάδες από την Louis Cruises. Δηλαδή, οι bloggers και οι τουριστικοί συγγραφείς θα αποπλεύσουν και θα καταπλεύσουν από το λιμάνι του Πειραιά, όπου θα φωτογραφίσουν τον… Πύργο και την τριτοκοσμική πλέον Ακτή Μιαούλη…
Χάθηκε ακόμη μία ευκαιρία για την προβολή του Πειραιά, ο οποίος ακόμη ψάχνει να δει αν είναι «αυτοκέφαλη» πόλη ή αποτελεί «επίνειο» και «αποπαίδι» της Αθήνας…

Πώς είναι δυνατόν μια απλή και… αθώα προκήρυξη διαγωνισμού να μεταλλαχθεί σε «στερεό απόβλητο»

«Δυσωδία» αναβλύζει γύρω από την υπόθεση των αποβλήτων, εξ αιτίας κάποιων που ίσως δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Μία αναγκαία δραστηριότητα που σε άλλα κράτη θεωρείται αυτονόητο να ανατίθεται μετά από ουσιαστικά ανοιχτούς διαγωνισμούς, στη χώρα μας αποτελεί προνόμιο κάποιων "εκλεκτών". 
Βέβαια, πίσω από κάθε "δουλειά" κρύβεται πολύ χρήμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι κρατικοί φορείς, που διενεργούν τέτοιου υψηλού ενδιαφέροντος  διαγωνισμούς, θα πρέπει να φροντίζουν για την άψογη και σχολαστική διενέργεια - τόσο που να μην "επιτρέπουν", όχι διαμαρτυρίες και ενστάσεις, αλλά ούτε το παραμικρό παράπονο.
Κάτι που -με τον περιβόητο διαγωνισμό των στερεών αποβλήτων- θα μπορούσε να επιτύχει ο ΟΛΠ...
Εκ των πραγμάτων, η Διχόνοια, η Αντιζηλία και η Έριδα είναι οι τρεις "κακές κόρες" του Ανταγωνισμού. Όμως στις σύγχρονες κοινωνίες, όταν δεν τους προσφέρεται ευκαιρία, γεροντοκοριάζουν στο ράφι.
Κάτι που -με τις διάφορες "αστοχίες" και ίσως "στοχεύσεις"- δεν μπόρεσε να επιτύχει ο ΟΛΠ...
Από την πρώτη ημέρα που ο ΤΠ πληροφορήθηκε για τα δρώμενα γύρω από την προκήρυξη του διαγωνισμού για "παροχή υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής αποβλήτων και καταλοίπων φορτίων πλοίων", δεν έπαυσε στιγμή να παρακολουθεί τις εξελίξεις, χωρίς μεροληψία και καταγράφοντας τα γεγονότα δίχως "μισές" αλήθειες.
Τα πάντα που δημοσιεύθηκαν ή θα δημοσιευθούν είναι προϊόντα εγκύρων πηγών, μαρτυριών, αλλά και γραπτών στοιχείων από τον ίδιο τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς. Διότι, ποιό μπορεί να θεωρείται ισχυρότερο στοιχείο από την ίδια την Προκήρυξη του Διαγωνισμού ή από το Πρακτικό της 13ης Συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΛΠ, που πραγματοποιήθηκε στις... 13 Οκτωβρίου;
Το τι ακριβώς συμβαίνει με τον εν λόγω διαγωνισμό, θα αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχουν προσφύγει δύο "διαμαρτυρόμενες" εταιρείες.
Πάντως, όποια και αν είναι η απόφαση του ΣτΕ, πρέπει να γίνει "ανανέωση" λειτουργίας του ΟΛΠ, ώστε να αποφεύγονται διεργασίες διαγωνισμού, που θα δημιουργούν υποψίες και ερωτηματικά, χωρίς να υπάρχει λόγος! Κι αυτό, διότι καμμιά φορά, εταιρείες οι οποίες διαθέτουν όλα τα προσόντα για την  ανάληψη κάποιου σημαντικού έργου, μπορεί να αποκλειστούν, λόγω… υπέρμετρου ενδιαφέροντος!
Έτσι, είναι δυνατόν μια απλή και… αθώα προκήρυξη διαγωνισμού να μεταλλαχθεί σε «στερεό απόβλητο»…

Εξ άλλου…
Η  αυθαιρεσία “καίει” δέντρα!
Η αυθαιρεσία στον Πειραιά πάει για… Guinnes! Όπου και αν πετάξεις πέτρα, κάποιον αυθαίρετο θα χτυπήσεις. Όμως, άλλο να κυκλοφορεί στη λεωφορειολωρίδα ο «μάγκας» ΙΧής, άλλο να «δωρίζεται» δρόμος για ιδιωτικό πάρκινγκ σε επιχείρηση και άλλο να «καίγονται» δέντρα!
Ευριπίδου και Καραολή & Δημητρίου γωνία. Έχουν γίνει κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες από κατοίκους, αλλά υπάρχουν μόνον οι ενδείξεις. Όταν βρεθούν οι αποδείξεις, εδώ είμαστε!
Επ’ αυτού, μάλλον φροντίζει η -υπό τον Σταύρο Βοϊδονικόλα - αρμόδια υπηρεσία Πρασίνου, που ήδη δηλώνει έντονα την παρουσία της.

!
Στην κεντρική πολιτική σκηνή, επέστρεψε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και ήδη ενεργοποιείται για να παίξει σημαντικό ρόλο στη ΝΔ, καθώς θεωρείται από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Σύντομα αναμένεται να αναλάβει ρόλο σε νευραλγικό τομέα της Συγγρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου