Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Σχέδιο δολοφονίας Μαρινάκη-Βενιάμη-Φέσσα - Ο Αρβανιτόπουλος για το Αμύνης - ΟΛΠ και... ΟΛΕ!


Σχέδιο δολοφονίας Μαρινάκη – Βενιάμη - Φέσσα
-Κρατείται ο 30χρονος ύποπτος της γιάφκας του Βύρωνα
Στα στόχαστρο της τρομοκρατίας ο Πειραιάς, μετά την αποκάλυψη ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Θεόδωρος Βενιάμης ήσαν στόχοι για τρομοκρατική ενέργεια που κατά πάσα πιθανότητα θα συνέβαινε στις 4 Οκτωβρίου.
Η αποκάλυψε έγινε χθες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, οι οποίοι ανέφεραν ως στοχοποιημένο πρόσωπο και τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα.
Τα στοιχεία βρέθηκαν, από ιδιόχειρες σημειώσεις του 30χρονου που συνελήφθη στην γιάφκα του Βύρωνα, στις οποίες υπήρχαν αναλυτικές αναφορές για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Θεόδωρο Φέσσα και τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Επίσης, ένα συνταρακτικό στοιχείο, ότι στις 3 Οκτωβρίου θα γινόταν «πρόβα τζενεράλε» της τρομοκρατικής δολοφονικής ενέργειας και την επομένη (ημέρα επετείου ίδρυσης της ΝΔ) θα σκορπούσαν τον θάνατο...

Επικρατέστερος για το Αμύνης ο Κων. Αρβανιτόπουλος
Τα «σενάρια» και τα «παιχνίδια», πάνε παρέα με τα «παπαγαλάκια», τα οποία κατ’ εντολή κάποιων κυκλωμάτων διαδίδουν διάφορους ψιθύρους - έτσι ως… χαιρετισμό στον Γκαίμπελς.
Έχουμε Δημοκρατία (περίπου…), Ελευθεροτυπία (που λέει ο λόγος…) και έτσι μπορούμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε!
Έτσι, αμέσως μετά την απόφαση Σαμαρά-Βενιζέλου για ψήφο εμπιστοσύνης, διαδόθηκε ότι είχαν «καβάτζα» και μίνι ανασχηματισμό!
Δηλαδή, να φεύγει ο Αργύρης Ντινόπουλος (σ.σ. κάποιους θα ενοχλεί ο συνάδελφος…), στο Οικονομικών να πηγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (σ.σ. κληρονομικώ δικαίω!), στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να πηγαίνει ο Κωστής Χατζηδάκης (σ.σ. πώς άντεξε τόσον καιρό χωρίς «καρέκλα»;) και για το Αμύνης να θεωρούνται «φαβορί»: ο Κώστας Μαρκόπουλος (σ.σ. σκίζεται για υπουργείο!), ο Γιάννης Μιχελάκης (σ.σ. έχει καλομάθει). Κατά λάθος, ακούστηκε και το όνομα του Κων. Αρβανιτόπουλου, ίσως του πλέον ικανού για μία τόσο νευραλγική θέση.

Διαγωνισμοί εκποίησης από τον ΟΛΠ για τα γέρικα σκαριά
-Είναι εγκαταλειμμένα και παρακωλύουν την ναυσιπλοΐα
Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, προχωρά στην αναγκαστική απομάκρυνση των πλοίων ή και πλωτών ναυπηγημάτων, που έχουν κριθεί επικίνδυνα και επιβλαβή, από πολύχρονη ακινησία.










Για τον λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί η διενέργεια ανοικτών πλειοδοτικών διαγωνισμών εκποίησης, όπως παρουσιάζονται στον παραπάνω πίνακα.
Ο Γιώργος Ανωμερίτης δήλωσε: “Στόχος του ΟΛΠ είναι να απομακρυνθούν όλα τα εγκαταλειμμένα πλοία και ναυάγια, τα οποία παρακωλύουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και επιβαρύνουν περιβαλλοντικά το λιμάνι, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.
Ήδη έχουν απομακρυνθεί από την έναρξη του προγράμματος αυτού 74 πλοία και ναυπηγήματα που επί χρόνια βρίσκονταν παρατημένα ή μισοβουλιαγμένα στους χώρους ευθύνης του ΟΛΠ ΑΕ».

Βαρβιτσιώτης- Εφοπλιστές: Ίδια πλεύση… για δημιουργία ιδιωτικών ναυτικών σχολών
Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) πραγματοποίησε χθες ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο υπουργείο Ναυτιλίας, που είχε εποικοδομητικό χαρακτήρα για τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική ναυτιλία. Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η ναυτική εκπαίδευση και η τόνωση της απασχόλησης στους Έλληνες ναυτικούς. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε τη συνεργασία με την ΕΕΕ και την υποβολή προτάσεων από την πλευρά της .
Παράλληλα, ο Υπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε την Ένωση για τον σχεδιασμό του υπουργείου αναφορικά με την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση.
Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι ήδη προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού 1,6 εκ. ευρώ για αναβάθμιση του εκπαιδευτικού εξοπλισμού των σχολών .
Ο πρόεδρος της ΕΕΕ, Θ. Βενιάμης, τόνισε ότι η Ένωση έχει προχωρήσει σε ένα ευρύ πρόγραμμα χορηγιών για την ανακαίνιση των σχολών της Σύρου και της Ύδρας, ενώ ακολουθούν οι σχολές της Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, της Χίου και των Οινουσσών.
Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη το κράτος να προχωρήσει στο άνοιγμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Συμφωνία Μανιάτη - Μώραλη
Συνάντηση είχε χθες ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, για να του παρουσιάσει την πρόταση του Δήμου Πειραιά για το σχέδιο ανάπτυξης της πόλης, μέσα από την αξιοποίηση της δράσης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020
Οι κ.κ. Μανιάτης και Μώραλης συμφώνησαν το υπουργείο να συνδράμει και να υποστηρίξει ουσιαστικά το δήμο για να προωθήσει τις μελέτες που θα απαιτηθούν.

!
Συμπτώσεις που... “μπάζουν νερά” λένε κάποιοι του λιμανιού, ότι είναι οι διαγωνισμοί των οργανισμών λιμένων Πειραιά και Ελευσίνας - ΟΛΠ και… ΟΛΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου