Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Έμπολα: Χωρίς μέτρα πρόληψης και προστασίας το Λιμενικό - "Πόλεμος" δηλώσεων τέως και νυν αντιπεριφερειάρχη για τον βιολογικό καθαρισμό του Πόρου και της Τροιζηνίας




Θερμά συλλυπητήρια 
για την Κυρία που έφυγε…
Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε χθες, στο κοιμητήριο της Ανάστασης, η Νιόβη Δαβάκη - μητέρα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γιώργου Δαβάκη και χήρα του αείμνηστου πτεράρχου Κων. Δαβάκη.
Η Νιόβη Δαβάκη, επί σειρά ετών υπήρξε δημοτική σύμβουλος Ν. Σμύρνης και γενικά η ζωή της σφραγίστηκε με έντονη παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα.
Θερμά συλλυπητήρια.
***


«Πόλεμος» δηλώσεων Χατζηπέρου - Κατσικάρη

ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΟΡΟΥ-ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ

Σε… σήριαλ εξελίσσεται η υπόθεση του βιολογικού καθαρισμού Πόρου-Τροιζηνίας, με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και «βολές» μεταξύ του τέως και του νυν αντιπεριφερειάρχη.

Ο τ. αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κατσικάρης, όταν ρωτήθηκε προχθές σχετικά, είπε ότι η μελέτη για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου-Τροιζηνίας, είναι έτοιμη και διαθέσιμη για τον δήμο Πόρου. Οι δε διαδικασίες οριστικής αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων του βιολογικού καθαρισμού, μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, εάν συμφωνεί ο δήμος Πόρου και χρηματοδοτήσει η περιφερειακή αρχή.

Επ’ αυτού απάντησε χθες ο νυν αντιπεριφερειάρχης Τάκης Χατζηπέρος και είπε ότι «η μελέτη αποκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού Πόρου δεν υπάρχει υπογεγραμμένη». Επίσης αφού χαρακτηρίζει την μελέτη ως «πονεμένη ιστορία», λόγω κακού σχεδιασμού, κακών επιλογών και κακής κατασκευής, τονίζει ότι «σε συνεργασία με τον δήμο Πόρου, θα γίνει εμπεριστατωμένη διερεύνηση των προβλημάτων και μελέτη με σκοπό την οριστική αποκατάσταση του τόσο σοβαρού και χρονίζοντος αυτού προβλήματος».

Μετά από λίγες ώρες, παρεμβαίνει ο κ. Κατσικάρης λέγοντας πως η δήλωση του κ. Χατζηπέρου δεν έχει καμμία σχέση με τη δική του ανακοίνωση ότι «η μελέτη είναι έτοιμη από τον Αύγουστο!» και πως «παραδόθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων από τους μηχανικούς των κεντρικών τεχνικών υπηρεσιών που την συνέταξαν -και έτσι έλαβα γνώση και εγώ, ως αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Νήσων».

Επιπλέον τονίζει: «Άλλο πράγμα είναι αν η μελέτη είναι έτοιμη - που σαφέστατα είναι και μπορεί άμεσα να τεθεί στη διάθεση του δήμου Πόρου - και άλλο αν είναι υπογεγραμμένη και θεωρημένη, από τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής που την συνέταξαν, ανταποκρινόμενες στο αίτημα του δήμου Πόρου»…

Όσο για το ζητούμενο, οι κάτοικοι του Πόρου και της Τροιζηνίας, ίσως θα πρέπει να περιμένουν, πότε θα ολοκληρωθεί η κάθε διένεξη και να υλοποιηθεί το έργο του βιολογικού καθαρισμού.



Χωρίς μέτρα πρόληψης και προστασίας για τον Έμπολα το Λιμενικό Σώμα
Αναλυτική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του προσωπικού, ζητούν οι λιμενικοί από την ηγεσία του ΛΣ, επειδή όπως αναφέρουν σε επιστολή τους, πέραν της ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν τους έχει γίνει επιπλέον ενημέρωση και λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης.

Είναι άξιο απορίας, πώς διέφυγε της προσοχής των ιθυνόντων αυτό το αυτονόητο, για τους «συλλέκτες» ναυαγών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους «λόγω της καθημερινής υποχρεωτικής επαφής τους με παράνομους μετανάστες στο πλαίσιο του εντοπισμού και ελέγχου παράνομων μεταναστευτικών ροών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Η ηγεσία του Λιμενικού, πρέπει να δράσει… χθες και να απαιτήσει από την πολιτική ηγεσία, την άμεση λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας των στελεχών του Λιμενικού, απέναντι σε έναν ιό, που ακόμη δεν γνωρίζουμε πώς μεταδίδεται.



Στο  "δρομικό κίνημα" από την Κυριακή ο Πειραιάς

«Ευχαριστώ τους επιτυχημένους αθλητές κ. Ιακωβάκη και κ. Θεοδωρακάκο, που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια την οποία κάνουμε. Η αλήθεια είναι, ότι στον Πειραιά έλειπαν τέτοιου είδους αγώνες. Τους βλέπαμε σε άλλες πόλεις, το “δρομικό κίνημα” όπως λέγεται πλέον, το οποίο αναπτύσσεται γοργά και στη χώρα μας». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον πρόεδρο του οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Σταύρο Ελληνιάδη, για τη διοργάνωση των αγώνων δρόμου "Πειραιάς City Run" που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή.

Επίσης ο κ. Μώραλης, τόνισε: «Πιστεύω ότι αυτή είναι μια αρχή και το City Run πρέπει να γίνει θεσμός και άλλοι τέτοιου είδους αγώνες να γίνονται στην πόλη, παρόμοιοι ή λίγο διαφορετικοί, ώστε να αποκτήσει ο Πειραιάς μια ζωντάνια»…



ΤΡΑΙΝΟΣΕ-COSCO

Συμφωνία-πλαίσιο για κοινές δράσεις
Μία στρατηγική συμφωνία - πλαίσιο, που θα καταστήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προνομιακό συνεργάτη της κινεζικής COSCO, υπο-γράφηκε χθες στην Αθήνα μεταξύ των επικεφαλής των δύο εταιριών, κ. κ. Θ. Ζηλιασκόπουλου και Λι Γιουνπένγκ, παρουσία του υπουργού Υποδομών, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. Πρόκειται για μνημόνιο συνεργασίας 9 σημείων, για ενίσχυση και προνομιακή συνεργασία στην μεταφορά φορτίων από την Ασία στην Ευρώπη.



MORGAN STANLEY

Στα 20 δισ. ευρώ υπολογίζει η Morgan Stanley τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το 2015, εκτιμώντας ότι η Αθήνα θα βγει στις αγορές ομολόγων για να δανειστεί 8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τελευταία ανάλυση του αμερικανικού οίκου, το περιβάλλον στις ευρωπαϊκές αγορές θα είναι ευνοϊκό για τις ελληνικές ομολογιακές εκδόσεις.



FIMBANK

Επεκτείνεται στην ελληνική αγορά η εξειδικευμένη τράπεζα στο Trade Finance με έδρα τη Μάλτα Fimbank, η οποία έχει παρουσία σε 13 χώρες. Σκοπός είναι να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις εμπορικής χρηματοοικονομικής , στοχεύοντας σε Έλληνες εξαγωγείς, εισαγωγείς.

ΣΥΝΔΕΛΦΙΚΑ

                             Λίγα λόγια για τον... Μητσάρα ή Δημήτρη Γαλάνη
Του 
Σάββα 
Αθανασίου*
Πηγή: portnet.gr

Χθες το βράδυ, μετά τον πρώτο αγώνα του Εσπέρου, μαζευτήκαμε στο γνωστό μας στέκι απέναντι από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Καλλιθέας. Η συζήτηση μονοπώλησε γύρω από τον θάνατο του "Μητσάρα".
Μερικοί από εμάς είμασταν συμμαθητές μαζί του στα συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία. Το 1ο και 7ο Καλλιθέας. Δημήτρης Γαλάνης ήταν το όνομα του. Παιδί ήσυχο που ποτέ δεν ενσωματώθηκε στις παρέες μας.
Ήταν βέβαια μαζί μας στις κερκίδες στη μεγάλη πορεία της Καλλιθέας για την Β' Εθνική. Αρχικά του άρεσε να μπαίνει στο ημίχρονο των παιγνιδιών και να παίρνει την μπάλα από την σέντρα και να μπαίνει μαζί με την μπάλα στα δίχτυα και να αποθεώνεται από τους φιλάθλους που τον παρακολούσαν. Μετά την μεταπολίτευση ήταν σε όλες τις κινητοποιήσεις παρών. Με αυτοσχέδια πλακάτ και ευρηματικά συνθήματα. Πολιτικοποιημένος. Aριστερών φρονημάτων. Δημοκρατικός. Πολλές φορές έφαγε ξύλο στις πορείες, σε δύσκολες εποχές. Πάντα, εκτός γραμμής των κομμάτων. Τα τελευταία χρόνια, υπέφερε από ανεξέλεγκτο ζάχαρο. Κάποιοι φίλοι τον βοηθούσαν συχνά. Έμεινε μόνος του χωρίς κανένα συγγενή. Έτσι, έμεινε άστεγος. Τα πράγματα του τα έβαζε στην αποθήκη του Εσπέρου και συχνά κοιμόταν στο χώρο κάτω από τις σκάλες που οδηγούν στο κλειστό. Κοιμόταν και στα νυχτερινά κέντρα της Συγγρού. Τελευταία τον έβρισκαν ξημερώματα στη στοά που είναι η Βιοιατρική. Τα πόδια του, τις τελευταίες εβδομάδες είχαν πρηστεί, είχε πληγές που δεν έκλειναν λόγω του ζακχάρου. Ήταν μοραίο να φύγει στα 61 του χρόνια. Η πιο εμβληματική μορφή των γηπέδων και των συγκεντρώσεων. Δεν υπήρχε Κυριακή, να μην εμφανίζεται σε φωτογρα φίες και αργότερα σε τηλεοπτικά καρέ πίσω από ποδοσφαιριστές, συνδικαλιστές και πολιτικούς. Έτσι, δημιουργήθηκε η φράση: Σαν τον Μητσάρα έγινες... Ο ευρηματικός, για τα συνθήματα του Μητσάρας, δεν κυκλοφορεί ανάμεσα μας πλέον. Δεν θα τον δούμε ποτέ στα γήπεδα και στις πορείες,στο Ελ Πάσο. Άλλος ένας χαρισματικός δημότης της Καλλθέας, μετά τον Απάτη, τον Κάλφα, τον Μίχο δεν υπάρχει στην παλιά γειτονιά μας. Οι άνθρωποι που έβγαζαν γέλιο λιγοστεύουν. Καλό ταξίδι Μήτσάρα.

*Ο κ. Σ. Αθανασίου είναι δημοσιογράφος, υπ. δήμαρχος Τροιζήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου