Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Υπάρχουν υπεύθυνοι για τα αντιπλημμυρικά - Η Αττική "πνίγεται" και πάντα… φταίει ο "άοπλος" κρατικός μηχανισμός...

Η ΑΤΤΙΚΗ “ΠΝΙΓΕΤΑΙ” ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ… ΦΤΑΙΕΙ Ο “ΑΟΠΛΟΣ” ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ...
Υπάρχουν υπεύθυνοι για τα αντιπλημμυρικά
Για μια φορά ακόμη τα κάναμε ¨μούσκεμα", με τον κρατικό μηχανισμό να είναι ανίκανος να ανταποκριθεί, οι "νυν" να επιρρίπτουν τις ευθύνες στους "πρώην", τα τηλεοπτικά κανάλια να... ανακαλύπτουν την κρατική δυσλειτουργία και τα "τηλεπαράθυρα" να βρίσκουν θέμα για να περάσει η ώρα. Μιά ζωή Γκόλφω...
Για μια ακόμη φορά η Αττική πλήρωσε, την αυθαιρεσία, την ατασθαλία και τη μίζα τού κάθε ασυνείδητου πολιτικού ή εργολήπτη που έβαλαν την "υπογραφή" τους σε τέτοιου είδους αντιπλημμυρικά έργα. Στην περίπτωση που αυτή τη φορά, ανταποκριθεί η Εισαγγελία, ίσως θα πρέπει να διατάξει έρευνα σε βάθος 30ετίας, δηλαδή την εποχή που σκέπαζαν τα ρέματα και είχε γίνει... μόδα, η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων..
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Εάν δεν ενεργοποιηθεί άμεσα η Δικαιοσύνη και δεν διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα, του χρόνου θα έχουμε εκτεταμένες πλημμύρες σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα σε Πειραιά και δυτικά προάστια και δρόμους που θα μετατραπούν σε χείμαρρους, παρασύροντας αυτοκίνητα, που θα καταπλακώσουν το ένα το άλλο. Δηλαδή, όπως ακριβώς και χθες!
Από τον πληγέντα δήμο Πειραιά, χθες το βράδυ ανακοινώθηκε πως από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε, με τα εξαιρετικά περιορισμένα μέσα που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν στην πόλη από τη σφοδρή νεροποντή.
Όπως σημειώνεται "υπάλληλοι από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου - Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου - βρέθηκαν στα σημεία όπου παρουσιάστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα για να τα αντιμετωπίσουν" και ότι ο δήμαρχος από την πρώτη στιγμή ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΥΔΑΠ και την Τροχαία.
Παράλληλα ο δήμαρχος Πειραιά, έδωσε εντολή να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους αστέγους της πόλης, για να φιλοξενηθούν στον ξενώνα αστέγων του δήμου.
Για σήμερα ο κ. Μώραλης έχει συγκαλέσει ειδική σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, για τη συνολική εκτίμηση και τη διαχείριση της έκτακτης αυτής κατάστασης.

COSCO και ΑΡΜ  για ΟΛΠ και ΟΛΘ
Σε μάχη γιγάντων εκτιμάται ότι θα εξελιχθούν οι δεύτερες φάσεις των διαγωνισμών ιδιωτικοποίησης ΟΛΠ και ΟΛΘ, που αφορούν στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τις οποίες ουσιαστικά και θα κριθεί ποιες εταιρείες και όμιλοι, που έχουν λάβει μέρος στις πρώτες φάσεις, θα προχωρήσουν στην τρίτη και τελική φάση, ανάλογα με το ύψος των τελικών προσφορών που θα κάνουν.
Οι δύο μεγάλες "αντίπαλες" που διεκδικούν δυναμικά και τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη, είναι η COSCO και η APM Terminals.
Μάλιστα εκπρόσωποι της ΑΡΜ Terminals συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, στον οποίο εξέθεσε τους σχεδιασμούς τους για τα δυο λιμάνια, δεδομένου ότι η ΑΡΜ μετέχει στην διαδικασία του Πειραιά και μέσω της P&O Steam Navigation Company στη διαδικασία για τη Θεσσαλονίκη.


DRYSHIPS
Ξανά στις αγορές με την… κόρη της
Η ναυτιλιακή αγορά παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις κινήσεις που κάνει ο ιδρυτής της "Dryships" Γιώργος Οικονόμου προκειμένου η εταιρεία να καλύψει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, ένα χρηματοδοτικό κενό και συγκεκριμένα ένα μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο ύψους 700 εκατ. δολαρίων.
Εν τω μεταξύ, δάνειο 120 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η "Dryships" από την θυγατρική της "Ocean Rig", το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που χρειασθεί, για την αποπληρωμή μέρους του εν λόγω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των δυο εταιρειών Γιώργος Οικονόμου, με δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι η "Dryships" θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει πλήρως το μετατρέψιμο ομολογιακό και η σύναψη δανείου από την "Ocean Rig" είναι ένα "μαξιλάρι", για την περίπτωση που η "Dryships" χρειαστεί λίγο ακόμη χρόνο για να ολοκληρώσει τις εναλλακτικές λύσεις που εξετάζει για την αναχρηματοδότηση.
Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ακόμη ότι η τιμή της μετοχής της "Ocean Rig" είναι αρκετά χαμηλή σε σύγκριση με την πραγματική αξία της εταιρείας, ενώ ανακοίνωσε ότι η "Ocean Rig" θα διανείμει για το τρίτο τρίμηνο μέρισμα 0,19 δολ. ανά μετοχή στους μετόχους.
Να σημειωθεί πάντως ότι μετοχή της "Dryships" όταν ανακοινώθηκε χθες η σύναψη δανείου κέρδισε πάνω από 10% στο αμερικάνικο χρηματιστήριο.

Ανακατασκευές για την CMA-CGM
Περισσότερα από 20 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της CMA-CGM πρόκειται να οδηγηθούν εκ νέου σε ναυπηγεία για μετασκευές. Στόχος είναι με τις υδροδυναμικές και άλλες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και βασικού κόστους χρήσης των πλοίων.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΕΓΩΝ
Street Soccer στο Σαντιάγκο με χορηγό την Interamerican

Η ποδοσφαιρική ομάδα των Αστέγων που αντιπροσωπεύει τη χώρα μας στο παγκόσμιο κύπελλο Street Soccer, βρίσκεται ήδη στο Σαντιάγκο της Χιλής έχοντας για όγδοη συνεχή χρονιά -όσες και οι συμμετοχές της– μεγάλο χορηγό ασφάλισης την Interamerican.
Η αποστολή στη διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν 64 εθνικές ομάδες –ανδρικές και γυναικείες- από 49 συνολικά χώρες, περιλαμβάνει και τέσσερα άτομα που δραστηριοποιούνται στην πώληση του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»

Street Relays στις 16/11 στον Πασαλιμάνι
Ο Πειραιάς είναι πανέτοιμος να διοργανώσει τον έκτο και τελευταίο αγώνα της σειράς Street Relays, μια νέα πρωτοποριακή διοργάνωση αγώνων σκυταλοδρομιών, που διεξάγονται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί 10:30-13:30 την Κυριακή 16/11 στην πλατεία Κανάρη.

!
Στο άρθρο 15 της Ημερησίας Διάταξης του ΔΣ (30/10) ίσως πρέπει να συμπληρωθεί και εδάφιο για έλεγχο καταπατημένων οδοστρωμάτων…

Εξ άλλου…
Για την Πέμπτη (5 μ.μ.), ορίστηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Δαβάκη, η συνεδρίαση του σώματος για συζήτηση και λήψη αποφάσεων 29 θεμάτων.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο: «Μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2014».
ΘΕΜΑ 2ο: «Ενημέρωση του Σώματος για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το Γ΄ τρίμηνο οικονομικού έτους 2014».
ΘΕΜΑ 3ο: «Συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης».
ΘΕΜΑ 4ο: «Ορισμός δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων ως μελών της Εφορείας του Γηροκομείου Πειραιά».
ΘΕΜΑ 5ο: «Ορισμός δύο Δημοτικών Συμβούλων ως μελών Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 3 εδ.α του Ν.3013/2002 περί αναβάθμισης Πολιτικής Προστασίας και λοιπές διατάξεις».
ΘΕΜΑ 6ο: «Ορισμός ενός εκπροσώπου του Δήμου μας με τον αναπληρωτή του, για σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων εντός Λιμένα Περιοχής ΟΛΠ Α.Ε., για το έτος 2014».
ΘΕΜΑ 7ο: «Ορισμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Πειραιά με την επωνυμία: Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους αναπληρωτές τους και εκλογή του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του».
ΘΕΜΑ 8ο: «Ορισμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Πειραιά με την επωνυμία: Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τους αναπληρωτές τους και εκλογή του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του».
ΘΕΜΑ 9ο: «Συμπλήρωση της με αρ. 525/14 απόφασης Δ.Σ. με τον ορισμό δύο Δημοτικών Συμβούλων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας ως αναπληρωματικών μελών, στο Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.)».
ΘΕΜΑ 10ο: «Έγκριση απολογισμού επιχορηγήσεων οικονομικού έτους 2013 του Ν.Π.Δ.Δ Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας ( Ο.Π.Α.Ν.) Δήμου Πειραιά».
ΘΕΜΑ 11ο: «Παράταση του συμβατικού χρόνου και τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης της εργασίας “ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΠΟΛΕΩΝ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΧΕΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ” που προβλέπεται στους όρους της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της εταιρείας EEO GROUP, Ανώνυμη εταιρεία Συμβούλων».
ΘΕΜΑ 12ο: «Παράταση του συμβατικού χρόνου εκτέλεσης της εργασίας: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟΥ TRACE, που προβλέπεται στους όρους της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της εταιρείας ΝΕΟΑΝΑΛΥΣΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Μ. ΕΠΕ».
ΘΕΜΑ 13ο: «Παράταση του συμβατικού χρόνου εκτέλεσης της εργασίας: “Ενέργειες τεχνικής και διοικητικής υποστήριξης της διαχείρισης του έργου με τίτλο TRACE” που προβλέπεται στους όρους της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της εταιρείας KINNO CONSULTANTS LTD»
ΘΕΜΑ 14ο: «Αναγκαιότητα υλοποίησης δράσεων».
ΘΕΜΑ 15ο: «Έγκριση κατασκευής εσοχών σε πεζοδρόμια των κεντρικών οδικών αρτηριών του εμπορικού κέντρου Πειραιά καθώς και της τοποθέτησης βυθιζόμενων ορθοστατών με τηλεχειρισμό σε αυτές, προκειμένου να δημιουργηθούν 2 θέσεις φορτοεκφόρτωσης για την εξυπηρέτηση των εμπορικών καταστημάτων της πόλης, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του ευρωπαϊκού έργου (MED) SMILE - SMart green Innovative urban Logistics for Energy efficient mediterranean cities» και ειδικότερα στο πλαίσιο χρήσης εργαλείων ICT».
 ΘΕΜΑ 16ο: «Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πειραιά στην ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων πράξεων στο πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009 – 2014 (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) στη θεματική περιοχή: GR03 – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με τίτλο «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ΑΠΕ σε σχολικές Μονάδες του Δήμου Πειραιά και προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εντός των ορίων του επιλέξιμου προϋπολογισμού της πρότασης».
ΘΕΜΑ 17ο: «Έγκριση μετάβασης τριμελούς αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά και διάθεση πίστωσης για συμμετοχή στην 4η διακρατική συνάντηση του προγράμματος SEE TRACE στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου SEE TRACE που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας SEE, στα Τίρανα της Αλβανίας από 5 έως 7-11-2014».
ΘΕΜΑ 18ο: «Έγκριση μετάβασης τριμελούς αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά και διάθεση πίστωσης, για την 4η διακρατική συνάντηση στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου REPUBLIC-MED, που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας MED, στη Μοντένα της Ιταλίας από 9-11 Δεκεμβρίου 2014».
ΘΕΜΑ 19ο: «Έγκριση μετάβασης διμελούς αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά και διάθεση της αντίστοιχης πίστωσης για τη συμμετοχή στην 5η διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου (MED)SMILE - SMart green Innovative urban Logistics for Energy efficient mediterranean cities, στο Montpellier της Γαλλίας στις 8-11 Δεκεμβρίου 2014».
ΘΕΜΑ 20ο: «Λήψη απόφασης για το μη εξώδικο συμβιβασμό μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας με την επωνυμία: “ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ”».
ΘΕΜΑ 21ο: «Έγκριση συνολικού ποσού 1.117,14 €, για αμοιβή του τελειόφοιτου σπουδαστή, του Τμ. Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, ΝΙΚΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του ΜΕΝΕΛΑΟΥ, ο οποίος θα κάνει την 6μηνη πρακτική του άσκηση στο Δήμο μας».
ΘΕΜΑ 22ο: «Έγκριση γενομένης δαπάνης ποσού 715,40 €, που αφορά στην πληρωμή εξόδων μετάβασης τριμελούς αντιπροσωπείας του Δήμου με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Βασίλειο Μιχαλολιάκο, για τη συμμετοχή της σε ημερίδα του Δήμου Λάρνακας για την αυτοδιοίκηση στις 15/3/14».
ΘΕΜΑ 23ο: «Προσωρινή παραχώρηση χρήσης ενός απορριμματοφόρου οχήματος στο Δήμο Μαραθώνα».
ΘΕΜΑ 24ο: «Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) σε δύο (2) μισθωτές του Δήμου μας που κατέβαλαν το φόρο για το έτος 2012».
ΘΕΜΑ 25ο: «Επιστροφή, αχρεωστήτως καταβληθέντος, ποσού 125,00 €, στον κ. Γεώργιο Συνοδινό του Παναγιώτη, από πρόστιμο παράβασης Κ.Ο.Κ.».
ΘΕΜΑ 26ο: «Διαγραφή επιβληθέντων προστίμων αυθαίρετων κατασκευών μετά τη ρύθμισή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4014/11 & Ν. 4178/13».
ΘΕΜΑ 27ο: «Οριστική διαγραφή οφειλών συνολικού ποσού 1.063,07 €, που αφορούν σε βεβαιώσεις παράνομης στάθμευσης, λόγω λανθασμένης βεβαίωσης».
ΘΕΜΑ 28ο: «Οριστική διαγραφή οφειλών, συνολικού ποσού 2.046,13 €, από τους χρηματικούς καταλόγους που αφορούν σε βεβαιώσεις παράνομης στάθμευσης».
ΘΕΜΑ 29ο: «Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών παράνομης στάθμευσης, συνολικού ποσού 3.522,33 €, λόγω λανθασμένης βεβαίωσης σε υπόχρεους».
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΔΑΒΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου