Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

"Τρικυμία" στο λιμάνι με τα στερεά απόβλητα - Έντονη παρέμβαση κατά του ΟΛΠ από τις επιχειρήσεις Επιβατηγού Ναυτιλίας - Το Λιμενικό δεν έχει... ανάγκη από μέτρα πρόληψης για τον Έμπολα


«Τρικυμία» στο λιμάνι με τα στερεά απόβλητα
ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του ΤΠ, σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης του διαγωνισμού του ΟΛΠ για τα στερεά απόβλητα, άρχισαν να ακούγονται έντονες φωνές διαμαρτυρίας. Ως φαίνεται οι ενστάσεις και οι προσφυγές στο ΣτΕ, έχουν αναστατώσει τον κόσμο του λιμανιού και μάλιστα η χθεσινή δυναμική παρέμβαση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), κάπου άρχισε να ενοχλεί…
Η ανακοίνωση του ΣΕΕΝ αναφέρει επί λέξει:
«Με αφορμή τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) ανακοίνωση Τύπου της ΟΛΠ ΑΕ, σχετικά με την πορεία του διαγωνισμού ανάθεσης της υπηρεσίας συλλογής στερεών αποβλήτων πλοίων που καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας επιθυμεί να τονίσει και πάλι την πλήρη αντίθεσή του στον υπό εξέλιξη διαγωνισμό, στο βαθμό που αυτός θα καταλήξει στη μονοπωλιακή εκμετάλλευση της σημαντικότατης αυτής υπηρεσίας στο λιμάνι του Πειραιά και μάλιστα για διάστημα πολλών δεκαετιών!
» Ως χρήστες του λιμένα έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι η μέχρι σήμερα πρακτική της μονοπωλιακής ανάθεσης της αποκομιδής στερεών αλλά και υγρών αποβλήτων, κατά αποκλειστικότητα σε έναν και μόνο πάροχο, έχει δημιουργήσει φαινόμενα καταχρηστικής εκμετάλλευσης της μονοπωλιακής αυτής θέσης και έχει φέρει τους χρήστες του λιμανιού πολλές φορές σε αδιέξοδα.
» Ο ΣΕΕΝ έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η παροχή των εν λόγω υπηρεσιών από τουλάχιστον δύο παρόχους ανά υπηρεσία. Τούτη άλλωστε είναι η πρακτική που ακολουθείται από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ευρώπη και ως γενική αρχή προωθείται και στα πλαίσια της υπό συζήτηση Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις λιμενικές υπηρεσίες. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου αλλά και η Επιτροπή Ανταγωνισμού καλούνται να εξετάσουν το ζήτημα και να λάβουν θέση σχετικά».
Υπενθυμίζεται, ότι όπως είχε γράψει χθες ο ΤΠ, υπάρχουν ενστάσεις εταιρειών στις οποίες υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι διατάξεις του διαγωνισμού «φωτογραφίζουν» συγκεκριμένη ενδιαφερόμενη εταιρεία! Επίσης, ότι στις 5 Νοεμβρίου έχει οριστεί για να συζητηθεί στο ΣτΕ, η προσφυγή των δύο εταιρειών κατά του κύρους του διαγωνισμού που προκήρυξε ο ΟΛΠ.

!
Μετά τον τόσο ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό τον διαγωνισμό, ίσως θα πρέπει να θεωρηθούν «απόβλητα» κάποιοι όροι, αφού προκαλούν αντιδράσεις.

 Έκτακτα μέτρα προφύλαξης για τον Έμπολα στα πλοία και... όχι στο Λιμενικό!

Έκτακτα μέτρα λαμβάνουν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για την πρόληψη μετάδοσης του ιού Έμπολα, με επίκεντρο στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, σε αντίθεση με το Λιμενικό Σώμα που δεν έχει «ακούσει» τίποτα περί του θανατηφόρου ιού…
Τα μέτρα που λαμβάνονται, είναι ότι σε κάθε πλοίο, που θα καταπλέει στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά ή θα παραμένει στο αγκυροβόλιο, πριν επιτραπεί η αποεπιβίβαση σε αυτό, θα ζητείται από τον πλοίαρχο η συμπλήρωση μιάς φόρμας με αναλυτική καταγραφή των τελευταίων ταξιδιών, καθώς ο χρόνος επώασης του ιού και εκδήλωσης της ασθένειας είναι 21 ημέρες. Σε περίπτωση ενδείξεων θα ενημερώνεται άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΑΒ.
Ίσως ρωτούσε το Μαξίμου: Με το Λιμενικό το γίνεται;
Μόλις προχθές έγραφε ο ΤΠ, πως οι λιμενικοί καταγγέλλουν ότι πέραν της ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν τους έχει γίνει επιπλέον ενημέρωση και δεν έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα πρόληψης.
Είναι δυνατόν να δείχνεται τόση αδιαφορία γι’ αυτούς τους «συλλέκτες» μεταναστών ναυαγών;
Οι ίδιοι οι λιμενικοί στην ανακοίνωσή τους έκαναν αναφορά για μεγάλους κινδύνους «λόγω της καθημερινής υποχρεωτικής επαφής τους με παράνομους μετανάστες στο πλαίσιο του εντοπισμού και ελέγχου παράνομων μεταναστευτικών ροών». Εν αναμονή, ίσως περιορισμένων, εξελίξεων…

Εξ άλλου...

>>> Η αυθαιρεσία είναι λέξη ελληνική και ίσως δεν είναι πολλοί οι ελληνόγλωσσοι που γνωρίζουν την έννοιά της, ή περίπου τι ακριβώς σημαίνει. Ίσως γι’ αυτό παρατηρούνται τόσες πολλές αυθαιρεσίες στον τόπο μας και ουδενός «ιδρώνει το αυτί» του! Τι άλλο να πει κανείς, όταν ξαφνικά βλέπει ένα περίπτερο να «ξεφυτρώνει» σε ένα εντελώς αντιεμπορικό σημείο, το οποίο όμως έχει προοπτική! Διότι το εν λόγω περίπτερο, στήθηκε «περιμένοντας» την ανέγερση και λειτουργία της Ραλλείου! Πού να μοιράζουν, άραγε αυτές τις άδειες…
Καταγγέλθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιώς. Εντελώς… αυθαίρετα!


>>> Εάν δεν πρόκειται περί σκέτης και… αγνής γαϊδουριάς, τότε τι άλλο μπορεί να συμβαίνει με αυτόν τον καημένο κάτοχο του αυτοκινήτου. Ίσως να υπάρχει πρόβλημα, διότι όσο αούμπαμπα και αν είσαι, δεν παρκάρεις ποτέ το αυτοκίνητό σου μπροστά σε πυροσβεστικό κρουνό. Ήταν χθες. Καραΐσκου και Σκουζέ, γωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου