Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ένσταση... napalm στον Ο.Λ. Ελευσίνας για υπόθεση αποβλήτων - Ανάπτυξη και... αβεβαιότητα βλέπει η Morgan Stanley στην Ελλάδα


ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ
Ένσταση… napalm, για υπόθεση αποβλήτων

Μία ένσταση κατά προκήρυξης διαγωνισμού για «παροχή υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής αποβλήτων και καταλοίπων φορτίων πλοίων», έρχεται να αναδείξει πανοραμικά τί συμβαίνει με την μεγάλη υπόθεση των «στερεών αποβλήτων», για την οποία γίνεται σωστή «σφαγή» στο λιμάνι του Πειραιά.
Η ένσταση, ή μάλλον η προδικαστική προσφυγή, γίνεται από εταιρεία με πλούσιο ενεργητικό στον χώρο των αποβλήτων και αυτή τη φορά αφορά τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ).
Κάτι τέτοιες υποθέσεις, ίσως να θεωρούνται «βαρίδια», τουλάχιστον για την ανάπτυξη και δικαιολογημένα «πονοκεφαλιάζει» ο υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου και προβληματίζεται το Μαξίμου...
Υπενθυμίζεται ότι δεν έχει περάσει μήνας, που ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, είχε καταθέσει στην Βουλή Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης εγγράφων, προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, με θέμα: «Περίεργες φήμες για την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας». Ανέφερε:
«Όπως μας ενημέρωσαν, έχετε στα χέρια σας καταγγελίες, τόσο εσείς όσο και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, αναφορικά με την διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας σε ότι αφορά τις απευθείας αναθέσεις έργων και την υπογραφή συμβάσεων με αμοιβές μεγαλύτερες από ότι περιλαμβάνουν οι σχετικές αποφάσεις του Οργανισμού. Ο τρόπος οικονομικής διαχείρισης του ΟΛΕ φαίνεται ότι εξακολουθεί να εγείρει ερωτήματα παρά το ότι είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν “περίεργες μεθοδεύσεις” (Αρ. Πρωτ. 13136/16.03.2011) από πλευράς της διοίκησης του Οργανισμού. Οι απαντήσεις που λάβαμε τότε είχαν πολλά κενά αλλά το Υπουργείο δεν προέβη σε καμία ενέργεια ελέγχου των πεπραγμένων της τότε διοίκησης». Και ρωτούσε:
«Προτίθεστε να ζητήσετε οικονομικό και λογιστικό έλεγχο των πεπραγμένων της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας;».
Επίσης, ο κ. Οικονόμου, ζητούσε κατάθεση όλων των πρακτικών των διαγωνισμών που διενεργήθηκαν για τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας το έτος 2014, τις σχετικές αποφάσεις και τις τελικές συμβάσεις που υπογράφτηκαν μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας και των αναδόχων… 
Ολόκληρο το κείμενο της ένστασης για τον ΟΛΕ (μετά τα κείμενα)


Ξύλινο ελλιπές γλυπτό (ύψους 0,47μ.) βρέθηκε κάτω από την πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου

Ένα ξύλινο άγαλμα ανδρικής μορφής βρέθηκε στις ανασκαφές που γίνονται στην επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό, στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, «ολοκληρώνεται η αρχαιολογική διερεύνηση των αρχαίων φρεάτων» και σε ένα από αυτά, σε βάθος 14,17 μέτρων, «αποκαλύφθηκε και συλλέχθηκε ξύλινο περίοπτο γλυπτό όρθιας ενδεδυμένης ανδρικής μορφής».
Στο σημείο βρέθηκαν και τμήματα αγγείων που χρονολογούνται στο τέλος της ελληνιστικής περιόδου (100-86 π.Χ.), μαζί με άλλα οικιστικά κατάλοιπα (κεράμους, μεταλλικά αντικείμενα και άλλα τεμάχια ξύλων μικρών διαστάσεων). Επίσης, «στο ίδιο περίπου υψόμετρο με το ξύλινο γλυπτό εντοπίστηκε επίσης θραύσμα μαρμάρινου γλυπτού γυναικείας μορφής (πιθανόν Αρτέμιδος) καθήμενης στη ράχη ελαφιού».
Σχετικά με το ξύλινο γλυπτό «είναι ελλιπές ως προς την κεφαλή και τα άνω και κάτω άκρα. Έχει μέγιστο σωζόμενο ύψος 0,47μ. και πλάτος 0,21μ.. Η μορφή παριστάνεται όρθια σε ελαφρά κίνηση βηματισμού, όπως διακρίνεται από την αντίθετη κίνηση των δύο σκελών: το δεξί λυγίζει προς τα εμπρός, ενώ το αριστερό σε μεγαλύτερη έκταση προς τα πίσω. Φορά κοντό χιτώνα και έχει λυγισμένους τους αγκώνες στο ύψος της μέσης με τους βραχίονες σε έκταση προς τα εμπρός».
Το γλυπτό μεταφέρθηκε στο εργαστήριο συντήρησης της ΚΣΤ΄ ΕΠΚΑ σύμφωνα με τους ισχύοντες ασφαλείας.



MORGAN STANLEY
Ανάπτυξη και… αβεβαιότητα στην Ελλάδα

Η πολιτική κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει πριν να βελτιωθεί, αναφέρει σε χθεσινό της σημείωμα για την Ελλάδα η Morgan Stanley.
Όπως αναφέρει «παρά το γεγονός ότι τα ρίσκα παραμένουν υπολογίσιμα εκτιμούμε ότι η αβεβαιότητα για την έξοδο από το μνημόνιο θα εκλείψει σύντομα και η οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται».
Σε σχέση με τη προσδοκία απόδοσης, με ρίσκο μετά το πρόσφατο sell off των ελληνικών ομολόγων οι σημερινές αποτιμήσεις τους προσφέρουν ικανή κάλυψη απέναντι στις διακυμάνσεις που θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες.
Και για το λόγο αυτό προτείνουν αγορές και θέσεις στα ελληνικά ομόλογα (strip, δηλαδή μέση τιμή ομολογιακών εκδόσεων) και προτιμούν τα ομόλογα έναντι των warrants στο ΑΕΠ.
«Όσον αφορά το χρηματιστήριο, παρά το γεγονός ότι η αβεβαιότητα παραμένει, οι στρατηγικοί αναλυτές μας επιλέγουν Overweight στην Ελλάδα, δηλαδή τοποθετήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με δεδομένο ότι έχουν υπερπουληθεί oι μετοχές», τονίζει η επενδυτική τράπεζα.
Την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι οι ελληνικές μετοχές προσφέρουν μακροπρόθεσμη προοπτική και θα ωφεληθούν από τη βελτίωση της κατάστασης των ελληνικών τραπεζών μετά τα stress tests.


ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου