Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πρό(σ)κληση Δούρου σε Ντινόπουλο, για τα σκουπίδια της Αττικής - Το Περιστέρι "συνδράμει" τον Πειραιά - Έτοιμη η μελέτη για τον βιολογικό καθαρισμό Πόρου-Τροιζηνίας


Είναι δυνατόν να εκτελεστεί δημοτικό οδικό έργο, με δηλωμένη απόφαση, η οποία να... μην το αφορά; Ίσως, ναι!..

Πρό(σ)κληση Δούρου σε Ντινόπουλο
ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟ “TWITTER” ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Πέταξε το γάντι» η Ρένα Δούρου στον Αργύρη Ντινόπουλο και τον (προ)καλεί να παρευρεθεί αύριο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου! Αφορμή, η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών στη Βουλή και τα όσα σχετικά είχε πει προ ημερών η περιφερειάρχης.
Ο κ. Ντινόπουλος μιλώντας στη Βουλή, στηλίτευσε την πρόθεση της κας Δούρου να προχωρήσει σε ακύρωση των διαγωνισμών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τονίζοντας: 
«Η τοπική αυτοδιοίκηση παίρνει χρήματα από την κεντρική διοίκηση. Κανένας δήμος και καμία περιφέρεια δεν είναι ανεξάρτητο κράτος. Η περιφέρεια Αττικής λέει ότι δεν θέλει να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για την διαχείριση των απορριμμάτων με κίνδυνο όχι μόνο να χαθούν κονδύλια αλλά και να πάμε 10 χρόνια πίσω σε σχέση με τον  προγραμματισμό».
Επιπλέον, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «επειδή δεν μπόρεσε να βγάλει τους πολίτες στους δρόμους, προσπαθεί τώρα να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή, πνίγοντας την Αττική στα σκουπίδια!».
Η απάντηση της Ρένας Δούρου στον Αργύρη Ντινόπουλο για τα απορρίμματα, ήρθε μέσω twitter, όπου έγραψε: «Αν θέλουν να μιλήσουμε για τα απορρίμματα, ας έρθουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη».
Επειδή ο κ. Ντινόπουλος, είναι λίγο «απρόβλεπτος» δεν αποκλείεται να περάσει αύριο καμμιά βόλτα από την Περιφέρεια…

Ενημερωτική συνάντηση στο Περιστέρι για χάρη του Πειραιά

Με τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, συναντήθηκαν ο Γιάννης Μώραλης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για χάρη του Πειραιά!
Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το δημαρχείο Περιστερίου και σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις με τον κ. Παχατουρίδη για αυτοδιοικητικά θέματα και συζήτησαν για προβλήματα, που απασχολούν το δήμο Πειραιά.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το Περιστέρι θεωρείται ως η πόλη με τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια.
Η συνάντηση των Μώραλη-Μαρινάκη με τον δήμαρχο Περιστερίου, μπορεί να θεωρηθεί και ως πρωτόγνωρη κίνηση για τα ελληνικά «εγωιστικά» δεδομένα. Κι αυτό, διότι δεν συνηθίζεται στον τόπο μας, να δέχεται δημοσίως ο ένας από τον άλλον συμβουλές! 
Επίσης αυτή η συνάντηση, θεωρείται και ως ένα καλό σημάδι για τη θητεία του Γιάννη Μώραλη, καθώς δείχνει το ενδιαφέρον της νέας δημοτικής αρχής για θεαματική αλλαγή της εικόνας του Πειραιά.

Κατσικάρης: Έτοιμη η μελέτη για τον βιολογικό καθαρισμό Πόρου-Τροιζηνίας

Σε «κάθετη» διευκρίνιση, για τον βιολογικό καθαρισμό του Πόρου, προχώρησε ο τα. αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Δημήτρης Κατσικάρης, όταν ρωτήθηκε -μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του δ.σ. Πόρου- σχετικά με την σχετική μελέτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Πόρο -Τροιζηνίας. Μεταξύ άλλων, δήλωσε, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του δήμου Πόρου και την σύμφωνη γνώμη/απόφαση του δ.σ. του, ανέλαβε -επιστρατεύοντας τα στελέχη των κεντρικών τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας- τη σύνταξη μελέτης για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου - Τροιζηνίας -πράγμα που έγινε.
Τόνισε δε, πως η μελέτη αυτή ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ και στη διάθεση του Δήμου Πόρου,
και με βάση αυτή -αν συμφωνεί ο Δήμος Πόρου και χρηματοδοτήσει η νέα Περιφερειακή Αρχή- μπορούν ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσουν οι διαδικασίες οριστικής αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων του Βιολογικού καθαρισμού

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Προωθείται σ/ν για αμετάκλητη έκπτωση δημάρχων

«Το κράτος προσπαθεί για μια ακόμη φορά να σφίξει τον ελεγκτικό βρόχο επί δικαίων και αδίκων στους δημάρχους και γενικότερα στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με ήσυχο και ύπουλο τρόπο, χωρίς καμία διαβούλευση με τα όργανα της Αυτοδιοίκησης ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ προωθεί σε σχέδιο νόμου, την επιβολή του διοικητικού μέτρου της εκπτώσεως του δημάρχου, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 236 του ν. 3852/2010», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Πεντέλης και υποψήφιος πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.
Επίσης, ο κ. Στεργίου-Καψάλης, κάνει έκκληση για «όχι άλλη απαξίωση των αιρετών» και προειδοποιώντας πως «μόνος δρόμος προώθησης θεμάτων της αυτοδιοίκησης και των αιρετών που την υπηρετούν είναι η διαβούλευση μαζί τους».
Επισημαίνεται ότι, το συγκεκριμένο άρθρο του «Καλλικράτη» έχει μεταξύ άλλων ως μόνη προϋπόθεση, την αμετάκλητη καταδίκη για παράβαση καθήκοντος, δηλαδή χωρίς να απαιτείται, σύμφωνα και με την αιτιολογική έκθεση του νόμου, να έχει προκληθεί και οικονομική βλάβη στον οικείο ΟΤΑ, ή τα νομικά του πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου