Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Στερεά απόβλητα: Ενστάσεις για τους όρους του διαγωνισμού - Οι προσφορές ανοίγουν στις 17 τρέχ. - Ανάθεση ύψους 150 εκ. ευρώ και 25ετούς διάρκειας


 Στο τέλος της ανάρτησης,
τα 52 θέματα που θα συζητηθούν 
κατά την σημερινή (5 μ.μ.) συνεδρίαση 
του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά


Ανοίγουν οι προσφορές για (μη) στερεά απόβλητα
-Ενστάσεις για διαγωνισμό του ΟΛΠ - Ανάθεση: €150 εκ. Διάρκεια: 25 έτη
Δέκα οκτώ εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον -όπως αναφέρουν πληροφορίες- για τον διαγωνισμό περί αποκομιδής των στερών αποβλήτων, υπό τον τίτλο “Ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης για το έργο παροχής υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής στερεών αποβλήτων και καταλοίπων φορτίων πλοίων που καταπλέουν στη λιμενική ζώνη του ΟΛΠ”!
Η ανάθεση θα έχει διάρκεια 25 ετών (!) και σύμφωνα με υπολογισμούς, ο τζίρος τής εργολαβίας αναμένεται να φθάσει τα 150.000.000 ευρώ.
Από άλλες πηγές, έγινε γνωστό ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί οκτώ (8) ενστάσεις, που αναφέρονται στις διατάξεις του διαγωνισμού και οι οποίες θεωρήθηκαν τουλάχιστον “περίεργες”.
Μάλιστα, κάποιοι εκ των εκπροσώπων αυτών των εταιρειών, έχουν ζητήσει να είναι παρόντες στην συνεδρίαση της 17ης Οκτωβρίου, ημερομηνία που έχει οριστεί για να ανοίξουν οι προσφορές.
Εν τω μεταξύ, παρόμοιο διαγωνισμό έχει προκηρύξει και ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ), για τις διατάξεις της προκήρυξης του οποίου έχουν ήδη εκφρασθεί απορίες και αντιρρήσεις, καθώς ενώ προβλέπει για την αποκομιδή των στερεών αποβλήτων ειδικού τύπου φορτηγά αυτοκίνητα (σ.σ. τα διαθέτει μόνο μια συγκεκριμένη εταιρεία), δεν υπάρχει πρόβλεψη για υπογραφή πρωτοκόλλου εγκατάστασης του εργολάβου, ώστε τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα να “χρεωθούν” στο λιμάνι! Αποτέλεσμα, ο εργολάβος να μπορεί με τα ίδια αυτοκίνητα ως “πλεονέκτημα”, να “χτυπήσει” και άλλους διαγωνισμούς!
Για το λιμάνι της Ελευσίνας, προ ημερών έχει υποβληθεί ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τον ανεξάρτητο βουλευτή Βασ. Οικονόμου, με τίτλο “Περίεργες φήμες για την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας”. Μάλιστα στην ερώτηση του ο βουλευτής, ζητεί την κατάθεση “όλων των πρακτικών των διαγωνισμών που διενεργήθηκαν για τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας το έτος 2014, τις σχετικές αποφάσεις και τις τελικές συμβάσεις που υπογράφτηκαν μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας και των αναδόχων”…

Μήνυμα του Γιάννη Μώραλη για τα παιδιά και τον αθλητισμό
Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, από έναν άνθρωπο του αθλητισμού, σε όλα τα παιδιά του Πειραιά (μικρά και μεγάλα…), απηύθυνε και μέσω f/b ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης. Μεταξύ άλλων έγραψε:
«Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι αφιερωμένη στη σπουδαιότητα της άθλησης από τα πρώτα χρόνια ένταξης των παιδιών στη σχολική κοινότητα».
«Η ενασχόληση των νέων από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό και με τις αξίες που διέπουν το αθλητικό ιδεώδες» και «οι νέοι μαθαίνουν να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής».
«Είναι ανάγκη να κατανοήσουν οι μαθητές τη σημασία του σεβασμού στη διαφορετικότητα, αφού όπως στον Αθλητισμό έτσι και στην κοινωνία δεν χωρούν φυλετικές ή άλλου είδους διακρίσεις».

Πόσα θέλει για να μας τρελάνει;
Δεν έχει το Θεό του ο Λοβέρδος! Ακούστε τί μαργαριτάρι πέταξε! “Θέλουμε να στηρίξουμε τα παιδιά των φτωχών οικογενειών, που δεν μπορούν να συντηρήσουν δυο σπίτια και όχι των πλουσίων που θέλουν να σπουδάσουν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό και οι μετεγγραφές θα γίνουν τον… Ιανουάριο και τα παιδιά θα κάνουν το α’ εξάμηνο εκεί που πέρασαν!”. Δηλαδή, για να αντιληφθείτε το μέγεθος του “άρτζι- μπούρτζι”, το παιδί μιας μονογονεϊκής οικογένειας της Αθήνας, με μοναδικό εισόδημα 750 ευρώ το μήνα, από την αναπηρική σύνταξη της μάνας του, που πέτυχε π.χ. στην Κοζάνη, θα πρέπει υποχρεωτικά να χάσει το α' εξάμηνο, αφού δεν μπορεί, δεν έχει χρήματα, να στήσει σπιτικό στην επαρχία! Κατά τα άλλα, ο κ. Λοβέρδος “βοηθάει τις φτωχές οικογένειες”. Πόσα θέλει, αλήθεια, για να μας τρελάνει;                                                                                  Δ. Π.

!
Όταν σε πνίγουν χρέη, για τα οποία δεν είσαι υπεύθυνος, δεν κάνεις τα ίδια λάθη με τους πρώην. Έτσι δεν είναι;


Βασίλης Κορκίδης: Συμπεράσματα από τη συνάντηση με το ILO στη Γενεύη
Κατά τη διάρκεια της πρώτης τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) στη Γενεύη, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του γενικού διευθυντή του ILO Guy Ryder, εγκαινιάστηκε με την ILO ένας εποικοδομητικός διάλογος για την επίλυση των συλλογικών διαφορών, εργαζομένων - εργοδοτών.
Κατά τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ , ο κοινωνικός διάλογος για να έχει αξία και ουσία, πρέπει να παράγει και αποτέλεσμα...
Η ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΚΟΡΚΙΔΗ
«ΤΑ 10 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ILO ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ»
Κατά τη διάρκεια της πρώτης τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) στη Γενεύη, παρουσία του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και του Γενικού Διευθυντή του ILO κ. Guy Ryder, οι Έλληνες κοινωνικοί εταίροι εγκαινιάσαμε με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας έναν εποικοδομητικό διάλογο για την επίλυση των συλλογικών διαφορών, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα πιθανά θέματα προς συζήτηση, προς όφελος των εργαζομένων και των εργοδοτών.
Ωστόσο, αποτελεί πεποίθησή μου ότι ο κοινωνικός διάλογος για να έχει αξία και ουσία, πρέπει να παράγει και αποτέλεσμα. Η ανάπτυξη μιας νέας και αναβαθμισμένης εταιρικής σχέσης μεταξύ της Πολιτείας και των κοινωνικών εταίρων που επιχειρεί με πρωτοβουλία του ο Υπουργός Εργασίας οφείλει να εδράζεται σε ένα αμοιβαία δεσμευτικό πλαίσιο συγκεκριμένων στόχων, δράσεων, διαδικασιών και χρονοδιαγραμμάτων.
 Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε από την πλευρά μας στην ΕΣΕΕ και ένα τέτοιο μοντέλο σχέσης με το κράτος είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε, με αρωγό το κύρος του ILO. Η κρίση απέδειξε με τον πιο ισχυρό τρόπο ότι η κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι η μόνη ασπίδα προστασίας. Προσωπικά από τη μονοήμερη, αλλά πολύ περιεκτική συνάντηση θα κρατήσω στο μυαλό μου για το μέλλον 10 θετικά σημεία, απαντώντας στις προκλήσεις, με πέντε ΝΑΙ και πέντε ΟΧΙ, όλα σημαντικά και προς τη σωστή κατεύθυνση.
• ΟΧΙ στις ομαδικές απολύσεις χωρίς διαδικασία μέσω ΑΣΕ • ΟΧΙ στο «lock out» / Ανταπεργία • ΟΧΙ σε βασικές αλλαγές στο πυρήνα του συνδικαλιστικού νόμου • ΟΧΙ στην αποδυνάμωση των εργατικών οργανώσεων • ΟΧΙ στη διάκριση μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων • ΝΑΙ στην ενίσχυση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων • ΝΑΙ στον ουσιαστικό και αποτελεσματικό κοινωνικό διάλογο • ΝΑΙ στη διεύρυνση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας • ΝΑΙ σε βελτιώσεις και επικαιροποιήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας • ΝΑΙ σε σταθερό και διαφανές σύστημα χρηματοδοτήσεων
Θεωρώ ότι καταφέραμε να διασφαλίσουμε μια χρήσιμη κοινωνική συμφωνία η οποία τυγχάνει της καθολικής αποδοχής όλων των συμμετεχόντων και ως εκ τούτου μπορεί να αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό "χαρτί" στη φθινοπωρινή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, αποφεύγοντας ίσως το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, της ανταπεργίας «lock out» και της ριζικής αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82.
Ειδικότερα, σχετικά με το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων υπογραμμίσαμε ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας μπορεί να αναλάβει ευθύνες, με στόχο τη θεσμική ενδυνάμωση του σε θέματα εργασιακών σχέσεων, απασχόλησης και ανεργίας με την κατάλληλη υποστηρικτή βοήθεια από το ILO. Συζητήσαμε την αλλαγή της θεσμικής συγκρότησης του ΑΣΕ με την εκπροσώπηση και των τεσσάρων φορέων των εργοδοτών και αντίστοιχη αύξηση του αριθμού των εκπροσώπων των εργαζομένων.
 Επίσης ταχθήκαμε κατά της χρηματοδοτικής αποδυνάμωσης των εργατικών οργανώσεων και της άνισης διάκρισης μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων, ενώ θέσαμε ως προϋπόθεση την ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου μας προκειμένου να πραγματοποιείται ένας ουσιαστικός και αποτελεσματικός διάλογος με τα Υπουργεία που θα καταλήγει σε βιώσιμες πολιτικές για την Ελλάδα. Έγινε μάλιστα σαφές ότι οποιαδήποτε βελτίωση ή επικαιροποίηση αδύναμων σημείων της "γερασμένης" νομοθεσίας, που θα εντάσσεται σε ένα πλαίσιο διαβούλευσης, είναι αποδεκτή.
 Η συγκεκριμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε «ουδέτερο έδαφος» έχει για την Ελληνική αποστολή σε σημαντικό βαθμό θετικά αποτελέσματα, πρωτίστως, επειδή αναδείχθηκε η ουσία του κοινωνικού διαλόγου. Πέρα από το σημείο εκκίνησής του, υπάρχει συνέχεια και κυρίως στα τρία σοβαρά θέματα υπάρχει αποτέλεσμα. Η διαδικασία αυτή διαφυλάττει και προάγει τον διάλογο της κοινωνίας με την κυβέρνηση. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός του κοινωνικού διαλόγου. Αυτό έχουμε καθήκον να κάνουμε και αυτό θέλει η κοινωνία. Οτιδήποτε διαφορετικό- έστω και μια επιμέρους συμφωνία- που δεν εντάσσεται στο πλαίσιο αυτού, δεν είναι στην πραγματικότητα «κοινωνικός διάλογος», αλλά αντιθέτως μια ακόμη διαφωνία και αποτυχία συνεννόησης.
Στη Γενεύη, κατά τη γνώμη μου, είχαμε μια πολύ καλή παρουσία και συνεννόηση, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Η συνάντηση είχε μάλιστα μια ιστορική σημασία, καθώς οι Έλληνες κοινωνικοί εταίροι καταφέραμε να αποκομίσουμε σημαντικές γνώσεις από την τεχνογνωσία του ILO και αντίστοιχα το ILO να έχει μια σε βάθος γνώση των προβλημάτων των εργασιακών θεμάτων που δημιουργούνται σε μια ευρωπαϊκή χώρα που βιώνει πρωτόγνωρη ανεργία.
Την ίδια στιγμή πολύ χρήσιμη για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του διαλόγου ήταν η πολύπλευρη ανάλυση μελετών επί εργασιακών θεμάτων έτσι όπως συναντώνται και αναπτύσσονται σε Ελλάδα και συγκριτικά σε άλλες 13 Ευρωπαϊκές χώρες. Το ζητούμενο βέβαια πλέον είναι εάν η τρόικα θα σεβαστεί τα όσα ισχύουν στην Ευρώπη και θα δεχτεί αυτά που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του τριμερούς αυτού διαλόγου, ώστε τα συμπεράσματά μας να τύχουν αποδοχής και θεσμικής κατοχύρωσης.
 Με αυτές τις σκέψεις, θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά την ανάγκη να επενδύσουμε και να εμπιστευτούμε τον κοινωνικό διάλογο στη βάση ενός δικού μας προτύπου οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας που θα στηρίζεται στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της επιχειρηματικότητας και την παραγωγική απασχόληση. Στη Γενεύη οι κοινωνικοί εταίροι δεν καταλήξαμε απλά σε μια επιμέρους συμφωνία, αλλά συνεχίζουμε πάνω σε μια ισχυρή αρχική συμφωνία. Είμαι βέβαιος ότι τα οφέλη των συμπερασμάτων της Γενεύης θα φανούν στο μέλλον.
Βασίλης Κορκίδης
Πρόεδρος ΕΣΕΕ & ΕΒΕΠ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΡΙΤΗ 07/10/2014 – ΩΡΑ 17:00’

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο: «Πρόταση αναφορικά με την Ο.Λ.Π. Α.Ε. για τη Διαχείριση - Λειτουργία του Λιμένα Πειραιά».
ΘΕΜΑ 2ο: «Εκλογή δύο τακτικών μελών και δύο αναπληρωματικών, από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, κατά τη διαδικασία του αρ. 74 του Ν. 3852/10, για τη συμμετοχή τους στην Εκτελεστική Επιτροπή όταν λειτουργεί ως πειθαρχικό όργανο, κατά το άρθρο 45 του Ν. 3979/2011».
ΘΕΜΑ 3ο: «Εκλογή τεσσάρων Δημ. Συμβούλων ως αντιπροσώπων του Δήμου Πειραιά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμου Αθήνας-Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.)».
ΘΕΜΑ 4ο:        «Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. “Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.)” του Δήμου Πειραιά».
ΘΕΜΑ 5ο: «Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της “Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά” (ΚΟ.Δ.Ε.Π)».
ΘΕΜΑ 6ο: «Ορισμός τριών (3) μελών της 5μελούς Διαχειριστικής Επιτροπής, καλούμενη «Κοσμητεία», του Ι. Ν. Αναστάσεως του Κοιμητηρίου Πειραιά με θητεία τρία (3) έτη».
ΘΕΜΑ 7ο: «Ορισμός του Δημάρχου Πειραιά ως εκπροσώπου του Δήμου μας ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ε. Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.)».
ΘΕΜΑ 8ο: «Ορισμός δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων ως τακτικών μελών και δύο (2) ως αναπληρωτών, για τη συγκρότηση δύο (2) Επιτροπών Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων με θητεία μέχρι 31/12/2014, λόγω έναρξης της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής».
ΘΕΜΑ 9ο: «Ορισμός δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων με τους αναπληρωτές τους ως Προέδρων στο Πρωτοβάθμιο & Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων, Κιν/φων, Κέντρων Διασκέδασης, Λούνα Πάρκ, Τσίρκο κλ.π. και για το εναπομείναν χρονικό διάστημα του έτους 2014».
ΘΕΜΑ 10ο: «Ορισμός δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων και ενός τεχνικού Υπαλλήλου του Δήμου ως μελών της Επιτροπής Εκποίησης & Καταστροφής Άχρηστου Υλικού του Δήμου».
ΘΕΜΑ 11 ο : «Ορισμός δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων μετά των αναπληρωτών τους, ως μελών της Επιτροπής Εκτίμησης Εκποιούμενων Ακινήτων και κινητών πραγμάτων».
ΘΕΜΑ 12ο: «Ορισμός δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων μετά των αναπληρωτών τους, ως μελών της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών μισθώσεων-εκμισθώσεων και εκποίησης πραγμάτων του Δήμου».
ΘΕΜΑ 13ο: «Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του, ως μέλους της Επιτροπής Παραλαβής Εργασιών και Υπηρεσιών της Δ/νσης Προγραμματισμού & Ανάπτυξης διάρκειας ενός (1) έτους».
ΘΕΜΑ 14ο: «Ορισμός ενός εκπροσώπου του Δήμου Πειραιά, ως αντιπροέδρου του Σχολικού Συμβουλίου του Ζαννείου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πειραιά».
ΘΕΜΑ 15ο: «Ορισμός ενός εκπροσώπου του Δήμου μας, με τον αναπληρωτή του για Σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων».
ΘΕΜΑ 16ο: «Ορισμός ενός (1) Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του ως μέλους της Επιτροπής Παραλαβής Εργασίας: “Αμοιβές Συμβούλου τεχνικής & διαχειριστικής υποστήριξης για το έργο “Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις ανοικτών Δημόσιων χώρων Δήμου Πειραιά”».
ΘΕΜΑ 17ο: «Τροποποίηση της με αρ. 157/14 απόφασης Δημ. Συμβουλίου, ως προς το Β’ σκέλος, με τον ορισμό δύο (2) Δημ. Συμβούλων ως τακτικών μελών και δύο (2) Δημ. Συμβούλων ως αναπληρωματικών μελών, στην Επιτροπή βεβαίωσης καλής εκτέλεσης παροχής υπηρεσιών».
ΘΕΜΑ 18ο: «Ορισμός διαχειριστών των λογαριασμών του Δήμου στις Τράπεζες και χρηστών κωδικών e-banking».
ΘΕΜΑ 19ο: «Λήψη απόφασης εκ νέου, για την καταβολή τέλους κατάληψης κοινοχρήστων χώρων που αφορά σε κουβούκλια περιπτέρων σε δόσεις, σύμφωνα με το Ν. 4257/2014, όπως ισχύει για το έτος 2014».
ΘΕΜΑ 20ο: «Λήψη απόφασης για την κατάργηση ή μη του 6ου ΕΠΑΛ Πειραιά».
ΘΕΜΑ 21ο: «Αναγκαιότητα υλοποίησης δράσεων».
ΘΕΜΑ 22ο: «Απευθείας ανάθεση προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης για τα κτίρια του Δήμου Πειραιά έτους 2014-2015 προϋπ/σμού 20.000 € πλέον Φ.Π.Α.».
ΘΕΜΑ 23ο: «Τροποποίηση του χρόνου παράδοσης των παραδοτέων, που προβλέπονται στους όρους της σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της εταιρείας KINNO CONSULTANTS LTD, για την εκτέλεση της εργασίας: ‘Ενέργειες Τεχνικής και Διοικητικής Υποστήριξης της διαχείρισης του έργου με τίτλο ‘TRACE’ και καθορισμός του νέου χρόνου ολοκλήρωσης αυτών».
ΘΕΜΑ 24ο: «Έγκριση του 1ου Συγκριτικού πίνακα και παράτασης εργασιών για την εκτέλεση της εργασίας “ΠΥΚΝΩΣΗ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΥΔΡΟΣΥΛΛΟΓΗΣ” δαπάνης 36.585,36 € πλέον ΦΠΑ».
ΘΕΜΑ 25ο: «Έγκριση του 2ου ΑΠΕ και δεύτερη παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: “Κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων λυμάτων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες” Α.Α.Ε. 3/2013 προϋπ/σμού 121.951,22 €».
ΘΕΜΑ 26ο: «Έγκριση του 3ου ΑΠΕ του έργου “Κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων λυμάτων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες Α.Α.Ε. 3/2013 προϋπ/σμού 121.951,22 €».
ΘΕΜΑ 27ο: «Λήψη απόφασης για τον εξωραϊσμό της βρύσης που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Τίμιου Σταυρού Καστέλας από εθελοντές».
ΘΕΜΑ 28ο: «Έγκριση οριστικής παραλαβής της “Εργασίας κλάδευσης δένδρων”».
ΘΕΜΑ 29ο: «Ορθή επανάληψη της υπ΄ αριθμ. 441/17-6-14 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ως προς το ποσό το οποίο αλλάζει από 3.862,00 € (συμπ/νου ΦΠΑ) σε 3.842,32 € (συμπ/νου ΦΠΑ)».
ΘΕΜΑ 30ο:«Χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, μόνο κατά το μέρος που αφορά στη χορήγηση προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου, στο κατάστημα του Λουκάκη Εμμανουήλ, Λ. Γρ. Λαμπράκη 104».
ΘΕΜΑ 31ο: «Αποξήλωση των κουβουκλίων των σχολαζόντων-κενών περιπτέρων που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο και συγκεκριμένα, α) Ακτή Ποσειδώνος 10, β) Ακτή Ποσειδώνος 28-30 & γ) Ακτή Μουτσοπούλου 10, χωρίς να καταργηθούν οι θέσεις τους».
ΘΕΜΑ 32ο: «Μετατόπιση περιπτέρων των δικαιούχων Δραγώνα Ελισάβετ και Κατσούλη Αικατερίνης, και του σχολάζοντος περιπτέρου της αποθανούσης Μεντζίνη Ελένης, που βρίσκονται στο σταθμό του ΗΣΑΠ Πειραιά σε νέες θέσεις, όπως αυτές αποτυπώνονται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα λόγω έργων του ΜΕΤΡΟ».
ΘΕΜΑ 33ο: «Ακύρωση διάθεσης πίστωσης ποσού 1.250 € για τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στην Ευρωπαϊκή Πρόκληση Ποδηλάτου 2014 από τον Κ.Α. 30.7425.14 οικον. έτους 2014 του έργου CycleCities που εκπονεί ο Δήμος Πειραιά».
ΘΕΜΑ 34ο: «Έγκριση δημοσίευσης άρθρου για το έργο CycleCities στην έκδοση Government Gazette και διάθεση της πίστωσης ποσού 1.250 € για την πληρωμή των εξόδων δημοσίευσης σε βάρος του Κ.Α. 30.7425.14 οικον. έτους 2014».
ΘΕΜΑ 35ο: «Έγκριση γενομένης δαπάνης ποσού 972,00 € για την πληρωμή εξόδων μετάβασης του μόνιμου υπαλλήλου του Δήμου Πειραιά κ. Πίττα Ιωάννη στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας από 7-9 Ιουλίου 2014, για την 3η διακρατική συνάντηση του έργου REPUBLIC MED».
ΘΕΜΑ 36ο: « Χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος σε άπορους δημότες και κατοίκους».
ΘΕΜΑ 37ο: «Εγγραφή του Δήμου στη συνδρομητική ηλεκτρονική βάση πληροφοριών Δήμος ΝΕΤ».
ΘΕΜΑ 38ο: «Λήψη απόφασης για έγκριση του εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 2014 και διάθεση ποσού πίστωσης μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α) σε βάρος του Κ.Α 00.6431.01 του προϋπολογισμού του Δήμου Οικονομικού έτους 2014».
ΘΕΜΑ 39ο: «Ακύρωση και διαγραφή των με αριθμ. 5693/14 & 5694/14 βεβαιωτικών καταλόγων κοινοχρήστων χώρων, λόγω λανθασμένου υπολογισμού και βεβαίωσης του τέλους και του αντίστοιχου προστίμου».
ΘΕΜΑ 40ο: «Λήψη απόφασης για α) διαγραφή ποσού 230,07 € και 406,00 € από τους βεβαιωτικούς καταλόγους 5651 & 5652 αντίστοιχα & β) τροποποίηση της εγγραφής του βεβαιωτικού καταλόγου 5653 από το ποσό των 406,00 € στο σωστό των 311,27 € που αφορούν σε μισθώματα περιπτέρου του Παπαθανάση Γιαννάκη».
ΘΕΜΑ 41ο: «Λήψη απόφασης για α) διαγραφή που αφορά σε μισθώματα περιπτέρων και συγκεκριμένα ποσού 595,59 € (Ιούνιος), 595,59 € (Ιούλιος) και 595,59 (Αύγουστος) από τους βεβαιωτικούς καταλόγους 5653,5654 & 5704 αντίστοιχα και β) τροποποίηση της εγγραφής του βεβαιωτικού καταλόγου 5652 από το ποσό των 595,59 € στο σωστό 297,79 € που αφορούν σε μισθώματα περιπτέρων του Μπουντούρη Ευάγγελου του Αποστόλου».
ΘΕΜΑ 42ο: «Διαγραφή από το βεβαιωτικό κατάλογο με αριθμό 5704, που αφορά σε μισθώματα περιπτέρων ποσού 413,40 € και πιο συγκεκριμένα στην εγγραφή της Καλογεράκη Καλλιόπης».
ΘΕΜΑ 43ο: «Οριστική διαγραφή οφειλών συνολικού ποσού 895,02 €, που αφορούν σε βεβαιώσεις παράνομης στάθμευσης, λόγω λανθασμένης βεβαίωσης».
ΘΕΜΑ 44ο: «Οριστική διαγραφή οφειλών συνολικού ποσού 1.063,07 €, που αφορούν σε βεβαιώσεις παράνομης στάθμευσης, λόγω λανθασμένης βεβαίωσης».
ΘΕΜΑ 45ο:«Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών παράνομης στάθμευσης συνολικού ποσού 3.489,00 €, λόγω λανθασμένης βεβαίωσης σε υπόχρεους».
ΘΕΜΑ 46ο: «Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών παράνομης στάθμευσης συνολικού ποσού 6.157,51 €, λόγω λανθασμένης βεβαίωσης σε υπόχρεους».
ΘΕΜΑ 47ο: «Οριστική διαγραφή οφειλών, συνολικού ποσού 2.046,13 €, από τους χρηματικούς καταλόγους που αφορούν σε βεβαιώσεις παράνομης στάθμευσης».
ΘΕΜΑ 48ο: «Επιστροφή ποσού 230,00 €, ως αχρεωστήτως καταβλήθεν, στην εταιρεία LEASΕPLAN HELLAS A.E.».
ΘΕΜΑ 49ο:«Απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων επί της Ακτής Θεμιστοκλέους έμπροσθεν του υπάρχοντος παιδικού σταθμού επί του αριθμ. 108, με ολιγόλεπτη στάθμευση κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιβίβαση – αποβίβαση των νηπίων και η τροφοδοσία».
ΘΕΜΑ 50ο:«Παραχώρηση μιας (1) θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ για το ΚΥΜ 1793 αυτοκίνητο της κας Σαρακηνού Κανέλλας, επί της οδού Μαυρομιχάλη έμπροσθεν της ιδιοκτησίας με αρ. 31-33».
ΘΕΜΑ 51ο: «Παραχώρηση χρήσης απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας στο Δήμο Κυθήρων».
ΘΕΜΑ 52ο: «Υποβολή του προϋπολογισμού του ιδρύματος “ΑΣΥΛΟΝ ΠΕΝΗΤΩΝ Β. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΡΩΘΙΕΡΕΩΣ – ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ” για το έτος 2015, προς ενημέρωση του Σώματος».
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΔΑΒΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου