Ο "Τύπος Πειραιώς" μεταφέρθηκε πλέον σε νέα πλατφόρμα (www.typospeiraiws.gr). Σας περιμένουμε με μοντέρνα διάθεση.

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Η Grivalia συγκροτεί ομάδα επιχειρήσεων κατά της COSCO για "κατάληψη" του Θριάσιου - Ολομέλεια ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παράταση χρόνου παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου


!
Μεγάλη «επιθετικότητα» παρατηρείται στο λιμάνι. Γιατί άραγε...


ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΟΜΑΔΑ ΜΕ GOLDAIR-FOODLINK-SARMED ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ
Grivalia vs COSCO για το Θριάσιο Πεδίο
 Στρατηγικό συνασπισμό με ελληνικές εταιρείες logistics συστήνει η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, για τη διεκδίκηση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την επέλαση της Cosco και το ενδεχόμενο να ελέγξει εξ ολοκλήρου το εμπορευματικό κέντρο.
Οι διαπραγματεύσεις της Grivalia, όπως είναι η επίσημη νέα ονομασία της Eurobank Properties, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για κοινή κάθοδο με τις Goldair, Foodlink, Sarmed και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη πρόσκληση από τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.
Στο σχήμα δεν αποκλείεται, λένε οι ίδιοι κύκλοι, να ενταχθούν και οι υπόλοιπες εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Η Grivalia Properties, όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών, αποφάσισε να προχωρήσει σε προγραμματισμένες επενδύσεις για την επόμενη τριετία στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την υλοποίηση επενδυτικού πλάνου που θα κυμανθεί στα 400-500 εκατ. ευρώ στην επόμενη τριετία. Στόχος είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου που περιλαμβάνει ακίνητα συνολικής επιφάνειας περίπου 620.000 τ.μ. σε Ελλάδα, Ρουμανία και Σερβία, σε χαρτοφυλάκια αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία πενταετία, η Grivalia Properties έχει καταφέρει να διατηρήσει το ποσοστό πληρότητας του χαρτοφυλακίου της σε επίπεδα άνω του 95%, καθώς έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση των συνθηκών στέγασης για τους μισθωτές της, στην απαλοιφή κόστους και στην αντιμετώπιση των μισθωτών ως συνεργατών σε μακροπρόθεσμη βάση.

Ολομέλεια ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παράταση χρόνου παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου
 Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του χρόνου παραγραφής φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου που έγινε με το νόμο 2676/1999.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 3174/2014 απόφασή της έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 85 του νόμου 2676/1999 με την οποία παρατάθηκε ο χρόνος παραγραφής φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου οι οποίες, κατά τη δημοσίευση του επίμαχου νόμου (5.1.1999), είχαν ήδη, από 31.12.1998, υποπέσει στη δεκαετή παραγραφή (του άρθρου 102 του νομοθετικού διατάγματος 118/1973).
Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι η επίμαχη διάταξη του άρθρου 85 του νόμου 2676/1999 είναι ανίσχυρη, ως αντικείμενη στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος
Ειδικότερα, η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι «η πρόβλεψη στο νόμο ότι με την πάροδο ορισμένου χρονικού διαστήματος παραγράφεται η αξίωση του Δημοσίου για τη βεβαίωση και επιβολή συγκεκριμένου φόρου, συνιστά, κατά την έννοια της παραγράφου 1 του άρθρου 78 του Συντάγματος, ουσιαστικό στοιχείο της οικείας φορολογικής ενοχής» και προσθέτει η Ολομέλεια:
«Ο συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας για την επιβολή εν γένει των φορολογικών βαρών καθεστώς ιδιαίτερης ασφάλειας δικαίου και προστασίας της εμπιστοσύνης, απαγορεύει την αναδρομική νομοθετική διαμόρφωση του ουσιαστικού περιεχομένου των φορολογικών σχέσεων, εφ’ όσον άγει σε επιβάρυνση της θέσης των φορολογουμένων, η δε ισχύς της οικείας αναδρομικής διατάξεως εκτείνεται πέραν του οικονομικού έτους που προηγείται της δημοσιεύσεώς της».
Κατά συνέπεια, καταλήγει η Ολομέλεια του ΣτΕ, «διάταξη νόμου περί «παρατάσεως», του χρόνου παραγραφής φορολογικών αξιώσεων οι οποίες ήταν ήδη παραγεγραμμένες κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού και των οποίων η έναρξη της παραγραφής είναι προγενέστερη του προηγούμενου της δημοσιεύσεως οικονομικού έτους» είναι ανίσχυρη ως στις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 78 του Συντάγματος.

Όλος ο Πειραιάς «έτρεξε» για το Χατζηκυριάκειο
Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους αθλητών και πολιτών πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια αγώνας δρόμου στον Πειραιά.
Πιο συγκεκριμένα, διεξήχθη ο αγώνας "Piraeus City Run" που διοργάνωσε η εταιρία Puma υπό την αιγίδα του δήμου Πειραιά, με τους αθλητές να τρέχουν αποστάσεις 5, 10 και ενός χιλιομέτρου για οικογένειες και παιδιά, στον οποίο μάλιστα έτρεξε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου